Vraag

Analyse van data verbruik

  • 12 april 2017
  • 4 reacties
  • 822 Bekeken

maak sinds afgelopen weekend zeer tevreden gebruik van 4G voor thuis. Echter we verbranden veel te veel data. In 1 week al bijna 200 GB erdoor. Is er een tool waarmee ik op de huawei kan analyseren wat de grote verbruikers zijn?

4 reacties

Badge +2
@nicoooos

Excuses voor de late reactie. Wel een goede vraag!

Dit is momenteel op de Huawei niet mogelijk voor zover ik weet. Volgens mijn info is het wel mogelijk als je een router achter de huawei hangt die deze optie wel heeft. Ik denk dat de hobbyisten dit wel weten 🙂
Reputatie 3
Badge +2
Als je weet welke tool dit is hoor ik het graag want hier ben ik al maanden naar op zoek. (ik heb een 2e router achter de huawei)

Het antwoord zal trouwens zeer waarschijnlijk zijn : Netflix, Youtube, Dumpert en andere video sites. (downloads/uploads zijn zo duidelijk dat ik die maar even buiten beschouwing laat.)
Je kan dit zien in de meeste besturingssystemen:
bijvoorbeeld Apple IOS https://support.apple.com/en-us/HT201299 en Windows 10 https://www.cnet.com/how-to/monitor-your-data-usage-in-windows-10/
Reputatie 6
Badge +11
Als je al een router achter de Huwaei hebt, zou je die (tijdelijk) kunnen vervangen door OpenWRT router oplossing. Ik zag dat die per apparaat grafisch kan weergeven wat verbruik is. Een PC met Virtualbox kan de x86 image met virtio netwerk poorten relatief snel draaiende krijgen.

Reageer