Beantwoord

Internet valt elke nacht kort weg tussen 12 en 3 's nachts

  • 25 april 2017
  • 2 reacties
  • 1167 Bekeken

Precies zoals het hierboven staat. Het lampje brand dan rood.
Na een paar minuten is er meestal weer verbinding.
Router valt niet uit of reboot.

Ik monitor dit al sinds enkele weken en vind het nu welletjes geweest. Kan hier iets aan gedaan worden? Het is lastig namelijk als ik aan het broadcasten of games aan het opnemen ben.

Alvast dank!
Mvg

Michael
icon

Beste antwoord door tmoesel 25 april 2017, 13:39

Dit is de 24-uur sessie timeout; Na 24 uur wordt de mobile link 'gereset'. Dit is voor alle 4millioen TMO-NL klanten zo. Deze beruchte 'Zwangstrennung' was vroeger ook actief voor DSL en heeft als doel om allerhande spooksessises en whatever andere problemen op te ruimen cq voor te zijn totdat er echt stabileits problemen optreden.Ik had er afgelopen weekend ook weer last van, een grote backup werd afgebroken en verbinding daarna ging ook mis. Ook met een VPN als workaround gaat het soms mis omdat er eenvoudigweg blijkbaar geen nieuw routingpad wordt gevonden.Je kan de modem of alleen de connectie even op een ander gewenst tijdstip, b.v. middagpauze even onderbreken, dan gaat vanaf die dag de zwangstrennung op dat tijdstip, todat er om whatever reason in de nacht onderhoud o.i.d. plaatsvindt.Van een maand of wat geleden: In de nacht duurde het bij mij 21 seconden, ook werd eerst een andere cell uitgekozen, wat wellicht tot minuten haperingen kan leiden. Ik het nooit naar de LEDs van de modem gekeken.
Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 6
Badge +11
Dit is de 24-uur sessie timeout; Na 24 uur wordt de mobile link 'gereset'. Dit is voor alle 4millioen TMO-NL klanten zo. Deze beruchte 'Zwangstrennung' was vroeger ook actief voor DSL en heeft als doel om allerhande spooksessises en whatever andere problemen op te ruimen cq voor te zijn totdat er echt stabileits problemen optreden.

Ik had er afgelopen weekend ook weer last van, een grote backup werd afgebroken en verbinding daarna ging ook mis. Ook met een VPN als workaround gaat het soms mis omdat er eenvoudigweg blijkbaar geen nieuw routingpad wordt gevonden.

Je kan de modem of alleen de connectie even op een ander gewenst tijdstip, b.v. middagpauze even onderbreken, dan gaat vanaf die dag de zwangstrennung op dat tijdstip, todat er om whatever reason in de nacht onderhoud o.i.d. plaatsvindt.

Van een maand of wat geleden: In de nacht duurde het bij mij 21 seconden, ook werd eerst een andere cell uitgekozen, wat wellicht tot minuten haperingen kan leiden. Ik het nooit naar de LEDs van de modem gekeken.
Ik zal dat eens in de gaten houden. Bedankt voor de info alvast!

Reageer