Beantwoord

Port forward met 4g voor thuis

  • 18 april 2018
  • 18 reacties
  • 4943 Bekeken

De helpdesk heeft mij doorverwezen naar dit forum, waar ik alles over port forwarding al zo'n beetje heb gelezen, maar het wil niet lukken dus bij deze mijn vraag:

Ik wil port forwarding instellen voor het opzetten van een minecraft server maar ik krijg poort 25565 niet open (eigenlijk gaan er sowieso weinig poorten open).

Ik heb GEEN Huawei router want hierover is een draadje over hoe dit zou moeten werken.

De router is een TP-Link Archer MR200, maar dat mag natuurlijk niet uitmaken, zou juist makkelijker moeten gaan.
Wat heb ik reeds gedaan/geprobeerd:
- APN op fms. (zou de goede moeten zijn). Ondanks dat ook nog APN internet geprobeerd.
- Uiteraard poort geforward naar de juiste machine welke een static IP-adres heeft.
- ddns aangemaakt vanwege wissellende wan adressen (ook geprobeerd als dat uit staat, overdag veranderd wan immers niet).
- Firewall windows 10 en virusscanners disabled.

Bij open poort tests op internet zijn op APN fms slechts enkele lage poortnummers open zelfs als de router in DMZ staat. Hogere poorten zijn allemaal gesloten.
Ik ben speciaal overgestapt van een tablet unlimited abbo naar 4g voor thuis omdat port forwarding daar mogelijk zou zijn.
Er zijn nu 3 mogelijkheden.
1. Ik doe toch iets verkeerd, ik hoor graag wat,
2. Ik heb geen nieuwe sim gekregen (nog steeds een 097 nummer) waardoor ik eigenlijk nog steeds achter de firewall van het netwerk zit (zoals met een tablet unlimited abbo),
3. het werkt gewoon niet.

Heel graag hoor ik waar het probleem ligt.
Met vr gr,
Jan-willem
icon

Beste antwoord door j.w.w. 21 april 2018, 11:49

@ jukeboxbille en tmoesel,

Hartelijk dank voor jullie hulp in dit draadje.
Uiteindelijk lag de fout toch bij mijn kennis van zake :-)
Ik ging ervan uit dat je poorten gewoon vrij kon geven en forwarden naar een intern IP en dan de toegankelijkheid kon testen.
tmoesel liet al vallen dat er wel geluisterd moet worden op zo'n poortnummer, anders geven de testsites aan dat de poort gesloten is. Dat was bij mij misschien ook het geval, alleen zat ik met: hoe kan ik dat simpel testen zonder een server of wat dan ook te draaien?.

Ik heb simpelweg de oude emule weer eens gedownload, omdat ik kon herinneren dat je daar vrije poortkeuze hebt en deze poorten vervolgens kan testen. Omdat het peer2peer is kan deze software het dataverkeer checken. Dat werkte, poorten gaven direct na installatie van dat programma groen licht!
Vervolgens de poort die ik voor mijn zoon zijn pc met minecraftserver nodig had naar zijn interne ip verwezen en de minecraftserver gestart. Werkt als een speer.
Laat de afloop toch even weten na al jullie hulp waarvoor nogmaals dank!

Draadje kan wel dicht denk ik.
Bekijk origineel

18 reacties

Ik heb ook een 097 sim van vorig jaar en kan daarmee op het standaard Huawei modem gewoon een poort openzetten. Dus dat is waarschijnlijk de oorzaak niet.
Heb je al gecontroleerd op PortCheckTool.com of de poort zichtbaar is van buitenaf?
Dank je voor je hulp.

Als ik deze test doe is het antwoord:
Problem! I could not see your service on (mijn WAN IP) on port (25565).
Reason: Connection refused.

Heb windows firewall weer uit, antivirus programma uit, poort geforward naar pc met juiste lan ip (in mijn geval 192.168.1.40). Voor de zekerheid zelfs DMZ geforward naar dat LAN IP.
En APN = fms

? Ik heb geen idee meer.

O ja het is een 097 van vorig jaar (juni/juli geloof ik)

N.B. de minecraftpoort had ik in mijn eerste post verkeerd opgegeven. Het moet 25656 zijn.
En als je een "standaard" poort, zoals FTP op poort 21, forward op je router? Want die heb ik geforward naar mijn NAS en dat werkt goed.
Het kan zijn dat T-mobile de wat minder gebruikelijke poorten tegenhoudt. Als het met poort 21 wel lukt, dan weet je i.i.g. dat de instelprocedure op je router goed is.
Goedenavond,

Ook poort 21 geeft "connection refused"
Dan is de instelling op de router niet goed of jouw sim, die van abonnement is gewisseld, wordt nog steeds geblokkeerd volgens de regels van tablet unlimited. Ik weet niet of T-mobile dit kan doen op sim niveau.
Is poort 21 in DMZ mode wel open?
Reputatie 6
Badge +11
@j.w.w.
Bij overstappers van tablet naar 4GvT abo is dit een bekend euvel. jij bent nummer drie op dit forum als ik het afgelopen jaar goed geteld heb. Het lijkt dan voornamelijk dat APN fms niet actief is, het blijft dan op het niveau van APN internet hangen, waar alleen standaard poorten open staan.

Het kan ook zijn dat je 4Gmodemrouter "het voor de zekerheid' actief hebben van zowel een portforward als DMZ voor hetzelfde apparaat/doel niet goed afhandeld door je 4Gmodemrouter. Indien mogelijk, probeer/test het eerst eens met een webserver op poort 80; werkt dat, dan port daarvan aanpassen naar iets niet standaard, b.v. die minecraft server port.
Hartelijk bedank voor de antwoorden weer.
Ik heb 2 screenshots van de instellingen erbij.
Ook poort 80 is getest alles dicht.
Geprobeerd met en zonder DMZ aan.

Als ik met DMZ de meest voorkomende poorten test, dan is enkel open: 135, 139 en 445
Uiteraard heb ik firewall en virusscanner weer uit.

Ik vermoed toch dat ik een sim-wisseling zou moeten hebben gehad bij het overstappen van tablet unlimited naar 4gvt
Reputatie 6
Badge +11
@j.w.w.
Je hebt poort 80 UDP open, niet TCP, wat gebruikt wordt door HTTP protocol. Dan zal een test met een testtool op internet negatief uitpakken.
Met webserver op poort 80 bedoel ik dat ook echt, dus je eigen http server en die benaderen met een ander apparaat wat niet op het thuisnetwerk zit.
Blijkbaar wordt er bij de betreffende abo omzetting technisch-administratief iets over geslagen. Mocht het bewezen niet werken en ook beaamd door T-Mobile technici, dan zou ik een SIM-kaart eisen die gecreeerd is voor 4GvT, want die blijkbare administratie is nog steeds niet op orde zo lijkt het.
@tmoesel,

Excuus, ik had de screenshot verkeerd gemaakt, ik heb het ook geprobeerd op TCP en ALL. Ook dan werkt het niet. (poort 80).
Ik heb via mijn mobiel met ander 4g netwerk in mijn browser ip : 80 ingetikt en geen reactie.
Ik weet niet 100% zeker of ik alles goed doe, ben natuurlijk geen netwerkspecialist, maar volgens mij zou het zo toch moeten werken? Wat ik al zeg, poort 135, 139 en 445 wordt wel juist doorgestuurd naar mijn interne IP bij een open poort check.
Zal ik dan maar een sim aanvragen?
Reputatie 6
Badge +11
@j.w.w.
T-Mobile een nieuwe SIM laten opsturen is wellicht alvast een goede optie, het is een standaard procedure en veel sneller kwa doorlooptijd dan wachten op een technische/admin oplossing, want het komt er uiteindelijk toch wel van denk ik.

Maar verder, wil ip:80 werken, moet je wel een webserver hebben draaien, dus b.v. apache op een linux computer. Ik weet niks van minecraft, gebruik ook nauwelijks windows, dus kan slecht beoordelen of daar toch niet ergens een foutje zit, vandaar een meer algemene case met webserver, wat ik zelf in geval van portforwarding en firewall issues zou inzetten.
Goedemiddag,

zo'n webserver heb ik niet, in de minecraft softeare zit zoiets ingebakken, je geeft dan wan:poort, en mensen kunnen joinen, ik kan nu alleen poorten vrijgeven. verkeer wordt op sommige poorten gewoon wel doorgestuurd. verwacht echt dat probleem in het 4g netwerk/simkaart zit. ik heb een nieuwe sim besteld en deze zou er over uiterlijk 3 dagen zijn. dan nogmaals testen. wordt vervolgd...
Update,

Nieuwe simkaart was lekker snel binnen, vandaag al.
Ik heb windows firewall uitgezet en virusscanner en vervolgens direct open poorten getest op yougetsignal.com. Exact hetzelfde. Alleen poort 135, 139 en 445 open (net als bij mn oude sim), rest blijft dicht.
Omdat 135 open is met DMZ, heb ik voor de zekerheid nog 2 testen gedaan. De eerste was met DMZ uit. Op "yougetsignal.com" was 135 met DMZ uit idd gesloten. Ik heb toen deze poort los geforward naar mijn interne IP, en nogmaals getest. Dan is de poort weer open. Poort forwarding in de router gaat dus wel goed lijkt het.
Ik denk dat het onmogelijk is om deze poort (25656) te openen met 4gvt. Als iemand dat wel kan met een Huawei dan hoor ik het graag, dan kan ik dat nog doen.
Reputatie 6
Badge +11
Ik heb met 4GvT diverse willekeurige poorten geopend, hebt dit ook wel eens expliciet voor iemand anders getest door een webserver op het bewuste poortnummer te laten luisteren en dat werkt gewoon. Ook met andere 4Gmodems, o.a. een losse miniPCI-E MC7455 kaart.
Weet je zeker dat die betreffende 4Gmodemrouter niet het standaard APN voor data toch stiekem gebruikt zonder te melden?
En is die minecraft poort UDP of TCP? In geval van eerste moet de betreffende testsite weten om wat voor server app het gaat. Het is mij niet duidelijk of je daadwerkelijk met appliaties test of alleen opbasis van testsites.
Goedenavond,

Ik heb de poort die ik nodig heb vooralsnog alleen op basis van testsites getest. (reden, het idee was, ik test de poort en het forwarden op mijn pc en als het werkend is dan stel ik het in bij mijn zoon op zijn game-pc).
Dat mn modem een verkeerd APN pakt dat wilde ik ook uitsluiten. Een APN profiel kan ik in mijn modem alleen aanmaken, en niet verwijderen. Er stonden er 2 in en daarom heb ik een factory-reset gedaan zodat alle APN profielen eruit waren. Wat me opviel bij het opnieuw opstarten is dat APN T-Mobile "internet" weer standaard wordt ingevuld. Die info moet van de sim-kaart komen, want ik heb een universele modem. Zou ik dan weer een verkeerde sim hebben ontvangen?
Reputatie 6
Badge +11
Dat gedrag van die SIMkaart is wel OK, SIMkaart bevat inderdaad profielen, die zijn read-only. APN fms is bij 4GvT abos toegestaan/werkend, maar je moet het wel nog steeds met de hand toevoegen, staat dus niet op SIMkaart. Een bestaand profiel aanpassen werkt niet; je moet en nieuw profiel aanmaken. Zou best kunnen dat ergens een bug in zit omtrentt deze handling, b.v. een vertaling o.i.d. kan je makkelijk het verkeerde doen invullen.
Ok, dus dat APN "internet" standaard in een 4gvt sim staat kan kloppen terwijl de standaard APN daarvoor eigenlijk fms is.
Ik heb er later nog even erover nagedacht, maar mijn modem luistert/hanteert wel het juiste APN profiel.
De 3 poorten die telkens wel geopend kunnen worden, gaan wel open op APN fms en niet op APN "internet", wat eigenlijk al duidelijk maakt dat de modem wel met het juiste geactiveerde APN profiel werkt.
@ jukeboxbille en tmoesel,

Hartelijk dank voor jullie hulp in dit draadje.
Uiteindelijk lag de fout toch bij mijn kennis van zake :-)
Ik ging ervan uit dat je poorten gewoon vrij kon geven en forwarden naar een intern IP en dan de toegankelijkheid kon testen.
tmoesel liet al vallen dat er wel geluisterd moet worden op zo'n poortnummer, anders geven de testsites aan dat de poort gesloten is. Dat was bij mij misschien ook het geval, alleen zat ik met: hoe kan ik dat simpel testen zonder een server of wat dan ook te draaien?.

Ik heb simpelweg de oude emule weer eens gedownload, omdat ik kon herinneren dat je daar vrije poortkeuze hebt en deze poorten vervolgens kan testen. Omdat het peer2peer is kan deze software het dataverkeer checken. Dat werkte, poorten gaven direct na installatie van dat programma groen licht!
Vervolgens de poort die ik voor mijn zoon zijn pc met minecraftserver nodig had naar zijn interne ip verwezen en de minecraftserver gestart. Werkt als een speer.
Laat de afloop toch even weten na al jullie hulp waarvoor nogmaals dank!

Draadje kan wel dicht denk ik.
Reputatie 6
Badge +11
@j.w.w.
Mooi dat het nu duidelijk is en opgelost is. Inderdaad goede truc om even iets wat je kent in te zetten en daarmee voor je zelf het bewijs te leveren dat het kan werken.

Reageer