Beantwoord

Port forwarding HUAWEI B618S-22D

  • 3 maart 2018
  • 8 reacties
  • 1556 Bekeken

L.S.

Daar gaan we weer, 4G voor thuis wordt tegenwoordig geleverd met een HUAWEI B618S-22D modem, het lukt mij niet een instelling te vinden die port forwarding mogelijk maakt. Gaarne hulp !

Mvg, Albert
icon

Beste antwoord door Hajar 4 maart 2018, 12:43

Hi Albert,

Ik help je natuurlijk graag verder! In dit topic staat stapsgewijs uitgelegd hoe je port forwarding kan instellen.

Laat je even weten of het zo lukt?
Bekijk origineel

8 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hi Albert,

Ik help je natuurlijk graag verder! In dit topic staat stapsgewijs uitgelegd hoe je port forwarding kan instellen.

Laat je even weten of het zo lukt?
Hajar,

Dit is natuurlijk handig maar de meeste verhalen gaan meer dan een jaar terug en over geheel andere modems. Ik mag hopen dat er in dat jaar zaken zijn aangepast zodat het wat eenvoudiger geworden is om port forwarding toe te passen. Als dit allemaal niet zo is, is er dan iemand die deze trucjes bij dit genoemde modem daadwerkelijk en met succes heeft geprobeerd ? Als dit iemand gelukt is dan graag een duidelijk stap voor stap beschrijving hoe te handelen.

Mvg, Albert
Reputatie 4
Badge +13
Excuses voor de late reactie, Albert! Op dit moment hebben wij geen nieuwere stap voor stap beschrijving voor port forwarding, buiten het topic dat Hajar met je heeft gedeeld. Maar maak je geen zorgen, we willen er natuurlijk alles aan doen om met je mee te denken voor een oplossing! Daarom zou ik je willen vragen wat precies je doel van het port forwarden is?

Ik hoor het graag van je, Albert! 😃
Bas,

Ik heb een apparaat thuis staan en als ik dat via internet wil bedienen moet deze toepassing eerst verbinding maken met een server die in Texas USA staat. Hiervoor moeten er enkele poorten open gezet worden. Bij een draadgebonden modem kan dit vaak eenvoudig door UPnP te gebruiken of bewuste poorten in een lijst op te nemen. Bij dit HUAWEI B618S-22D 4G modem kom ik deze instellingen niet tegen. Bij het afsluiten van het abonnement is mij verzekerd dat port forwarding via 4G mogelijk was.

Albert
Hajar of Bas,

Het is nu al weer twaalf dagen geleden dat er van jullie zijde een reactie kwam waar ik niets aan had.
Waar zit het probleem, kan jullie 4G netwerk het niet aan of ligt het aan het door jullie geleverde Huawei modem B618S etc. Wat wordt de bruikbare oplossing van dit probleem ?

Albert
Reputatie 6
Badge +11
@Albert0a
Wat krijg je bij onderstaande link:
http://192.168.8.1/html/virtualserver.html

Wat voor jouw 'bruikbare oplossing' is weet ik niet, maar je zal vooral zelf zaken moeten uitvissen, wat kan betekenen dat je een andere 4Gmodemrouter koopt waarbij er wel een handleiding is met voorbeelden van hoe portforwarding in te richten is. Huawei blinkt uit in 1-richtingsverkeer, er is van deze apparaten geen handleiding.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Albert,

Ik heb het even nagevraagd bij onze 4G voor thuis specialist en hij geeft aan dat ze dit aan het uitzoeken zijn. Zodra hij meer weet, zal hij het je laten weten!
Bedankt voor de reacties, ik ben bang dat dit Huawei modem een software update nodig heeft wil het ding ooit gaan begrijpen wat we van hem verlangen. Ik wacht met spanning af op het resultaat van jullie 4G specialist.

Reageer