Vraag

Wegvallende Wifi 5G op LTE CPE B2368-66

  • 28 augustus 2020
  • 3 reacties
  • 467 Bekeken

Reputatie 1

De LTE CPE B2368-66 die bij de 4gvt extrasnel voor 240 euro aangeschaft moet worden voldoet niet  aan de verwachtingen. Met regelmaat, een aantal keer per dag, worden we op het netwerk geconfronteerd met wegvallende verbindingen op de wifi 5g. De wifi 2,4 geeft op dat moment geen problemen. Onlangs een tijdklok op de binnenrouter gezet in de hoop dat door een dagelijkse reset dmv spanningswegval van 5 minuten de router reset waardoor dit niet meer zou gebeuren. Helaas.

De oplossing zou een andere router voor de wifi achter de LTE CPE B2368-66 te hangen maar dat vind ik toch echt wel iets te ver gaan. Voor 240 euro mag je toch  goed functionerende hardware verwachten. Een vriend hier verderop die onlangs ook 4gvt extra snel heeft aangeschaft ervaart de zelfde problemen. De problemen doet zich voor op laptops, telefoons, chromecast enz.

Kan T-mobile hier eens naar kijken? Is er misschien nieuwe firmware die we zonder problemen kunnen installeren waardoor dit probleem misschien opgelost kan worden?


3 reacties

Reputatie 2

Nee joh, alle technici zijn al 3 weken verschrikkelijk druk met het weer werkend krijgen van automatisch tegoed aanvullen. Wat is dit product slecht getest zeg.

Reputatie 1

@GrannySmith 

Ik denk dat het product wel getest is. Wanneer je na een testperiode in een live situatie terecht komt zal dat altijd weer situaties geven die in de test niet boven water zijn gekomen. Ook is alles wat door de lucht gaat erg storingsgevoelig en is niet altijd even goed inzichtelijk wat het niet makkelijk maakt om een probleem snel op te lossen. Obstakels die er voorheen niet waren kunnen grote problemen opleveren. Een nieuwe magnetron in huis kan zomaar een probleem opleveren voor het zenden en ontvangen. De gemeente kan iets laten bouwen of plaatsen waardoor signalen niet meer met de verwachte snelheid meer aankomen. Of doen je buren iets waardoor er storingen ontstaan. Iets wat T-Mobile niet in de hand heeft. Wat vandaag werkt kan volgende week een probleem zijn. Een kleine aanpassing in één van de systemen kan gevolgen hebben voor een ander systeem. Zelfs een update van besturingssystemen van de servers kunnen  nadelige gevolgen hebben. Iets wat in de it wereld regelmatig gebeurd.  Ik denk afhankelijk van ernst van het probleem en het aantal klanten wat daardoor geraakt is er door T-mobile een prio aan gegeven worden. Dat is bij de andere providers ook zo. Daardoor kan een oplossing langer duren dan ieders verwachting.

 

Zoals ik het op dit moment ervaar is de service bij T-Mobile beter dan bij bijv. KPN. Daar heb ik in het verleden verschillende issues gehad waarbij je het gevoel kreeg tegen een enorme grote hoge muur aan te lopen.

Op mijn werk krijg ik van leveranciers producten waarvan zij beweren dat het hufterproof is. Bij veel producten bewijs ik het tegendeel en heb ik in een korte tijd het doel van het product om de zeep geholpen. En toch geloof ik erin dat zij dit getest hadden.

 

Wanneer ik kijk naar dit product geloof ik in het product. Het abonnement is goed. Een jas die mij i.i.g. goed past. Je moet als gemiddelde internetter flink aan de bak om over de bundel van 500 gig te gaan. De aanvullers zijn beter dan bij het oude 4gvt. Met 5 gig aanvullen kan je weer even vooruit. Mijn situatie is 2 personen, veel gebruik van het internet, netflix, videoland, iptv en selectief downloaden uit nieuwsgroepen. 

De problemen die er nu zijn, zijn niet zodanig dat het niet werkbaar is. We kunnen nog steeds internetten. Waarschijnlijk zullen veel gebruikers van het probleem wat ik heb met de wifi niet eens last van hebben, De 2,4 wifi is voor standaard gebruik nog steeds heel goed te gebruiken en voor veel gebruikers meer dan voldoende.

Wat zijn jouw ervaringen met de nieuwe 4gvt?

 

Ik woon in een buitengebied en heb geen problemen met de B2368. Ik doe alles met de 500 GB databundel, verbruik (2 personen) is gemiddeld 10 GB per dag en dan let ik nergens op, dus doe alles met data. 

Omdat het bereik van 5 Ghz wifi iets minder is maak ik alleen gebruikt van 2.5, behalve voor mijn Chromecast en daar heb ik met films kijken geen last van uitval o.i.d.

Reageer