Beantwoord

Welke maximale snelheid?

  • 28 augustus 2016
  • 20 reacties
  • 6625 Bekeken

Reputatie 3
Badge +2
Goedemiddag, gisteren het modem gekregen en geinstalleerd, dat was een makkie. Alleen het verbinden naar mijn huidige router lukte me niet (door mijn eigen gebrekkige kennis) dus voorlopig even als stand alone wifi router.
Wat ben ik ontzettend blij met dit produkt ! De ontvangst is superstabiel tot nu toe en met heel veel geduld en testen heb ik nu de maximum ontvangst van 5 streepjes op de homepage. Onze internet snelheid is van 0.8MB omhoog geschoten naar 7 a 8 MB, Mijn vraag is of dit ongeveer het maximum is wat je kan verwachten ?
Mijn gemiddelde resultaten op Speedtest zijn Ping 21, Download 7500kb, Upload 5000kb. Benieuwd naar jullie scores. Groet Peter
icon

Beste antwoord door DennisAmeling 31 augustus 2016, 11:09

Hi all,Die snelheden zien er al goed uit!

De maximale snelheid die we kunnen leveren bij 4G voor Thuis is, net als onze andere abonnementen, 120Mbps. Dit is echter heel erg afhankelijk van factoren als afstand tot de mast, drukte op de mast en eventuele stoorzenders in de buurt.Mocht de buitenantenne ook geen soelaas bieden, dan raad ik jullie aan om een netwerkklacht aan te maken via https://www.t-mobile.nl/dekking. Onze netwerkspecialisten gaan er dan mee aan de slag en kijken dan of we op de mast bij jou in de buurt nog iets kunnen finetunen en/of dat er nog uitbreiding gepland staat.Blijf vooral de resultaten van jullie speedtests met ons delen! 🙂
Bekijk origineel

20 reacties

Reputatie 5
Badge +14
Een mooie vooruitgang !
Als je 4G voor thuis bedoeld zou je als je 4g ontvangt nog een veel hogere snelheid moeten kunnen krijgen , de snelheden kunnen dan oplopen tot 150 Mbps
Net een testje gedaan via http://speed.measurementlab.net/nl/.
Ik heb 3 streepjes via de homepage en gebruik een externe antenne.
Reputatie 5
Badge +17
Ik denk dat je met MB en Mb (hoofdletter, groot verschil) verward.
8 MB/s = 64 Mbps
Iets sneller dan Johan's resultaten 🙂
Heb zelf ook erg goede resultaten behaalt! Heb verschillende testjes gedaan met de interne antenne van het modem, de buiten antenne 'quick and dirty' opgesteld op statief en de huidige vaste opstelling aan een (oude) paal van een schotel antenne. Gek genoeg zat er weinig verschil tussen de QnD en vaste opstelling, terwijl ik wel een extra streepje erbij heb. Ik hoop dat de eventuele monteur nog wat kan meten / uitrichten!?

Interne antenne, router opgesteld voor het raam: 22Mbit down / 28 Mbit up
Buitenantenne tijdelijke & vaste opstelling: 60Mbit down / 50Mbit up (+/- 7,5MB/s)

Ik vermoed dat het heel erg ligt aan de mast waar je mee verbonden bent en het gebruik van de andere mensen, maar over het algemeen vind ik de verbinding erg stabiel. Alleen tijdens piek uren merk ik een dip naar 5,5MB/s wat nog steeds behoorlijk is volgens mij :D

Ter info: mijn vorige ADSL verbinding haalde ongeveer 6,5Mbit down 0,6Mbit up, wat neer komt op 850KB/s. ARGH! 😛
Reputatie 3
Badge +2
Bedankt Xtreme, dat zijn ongeveer dezelfde snelheden als ik. Ik gebruik geen buitenantenne maar heb door veel zoeken wel 5 streepjes, 3 of 5 streepjes maakte bij mij wel een groot verschil (35Mbit vs 65Mbit) dus wellicht kan jij nog sneller als je een nog betere lokatie voor het modem of antenne vindt.
Reputatie 5
Badge +11
Hi all,

Die snelheden zien er al goed uit!
De maximale snelheid die we kunnen leveren bij 4G voor Thuis is, net als onze andere abonnementen, 120Mbps. Dit is echter heel erg afhankelijk van factoren als afstand tot de mast, drukte op de mast en eventuele stoorzenders in de buurt.

Mocht de buitenantenne ook geen soelaas bieden, dan raad ik jullie aan om een netwerkklacht aan te maken via https://www.t-mobile.nl/dekking. Onze netwerkspecialisten gaan er dan mee aan de slag en kijken dan of we op de mast bij jou in de buurt nog iets kunnen finetunen en/of dat er nog uitbreiding gepland staat.

Blijf vooral de resultaten van jullie speedtests met ons delen! 🙂
Ok, tijd voor mijn eerste update na de start van mijn beta test voor 4g voor thuis.
De snelheden die ik tot op heden behaal zijn goed te noemen. Rond mijn huis haal ik snelheden tussen de 45 en 100 MB download en 30 en 50 MB upload.
Kortom erg tevreden over, zou fijn zijn als er een monteur te bestellen is voor het uitrichten van de beste plek omdat mijn snelheden nog zeer uiteenlopen.
Mooie snelheden hebben jullie hier lees ik!
Wij blijven (met buitenantenne) echter steken op ~20Mbps down en ~4Mbps up met flinke fluctuaties uiteenlopend van 10/2 tot 26/7 Mbps (3 streepjes op open terrein). De buitenantenne heb ik gericht op de dichtstbijzijnde mast (met behulp van Commander Compass Lite app). Dit is al een groot verschil met onze ADSL verbinding van 4/0.5 Mbps.
Ik ben nog op zoek naar low-loss coax kabels om de antenne hoger (in een mast) te plaatsen in de hoop zo beter bereik te krijgen, en denk aan de HDF 400 KONFEKTION (~18dB/100m verlies @1800mhz). Verder heb ik ook al een dekkings-'klacht'/verzoek opgestuurd.
237 44846101 -9dB -103dBm -77dBm 12dB 7
Reputatie 5
Badge +11
@mkrgoede
We proberen de installatieservice met de monteur z.s.m. beschikbaar te hebben. Zodra het zo ver is, informeren we alle 4G voor Thuis klanten per e-mail en hier op het forum.

@WytseTalsma_4GVT
Dank voor je uitgebreide tests, ik zie dat je deze ook uitgebreid in je netwerkklacht hebt beschreven. Hier kunnen mijn collega's van netwerk veel mee. Ik zie dat je melding vandaag in behandeling is genomen dus ik verwacht dat het niet al te lang meer zal duren voor je van ze hoort. 🙂
Mijn snelheden zijn ook niet al te hoog. Zie plaatje hieronder.
Ik heb 2-3 streepjes en gebruik APN fms sinds vanmorgen.
Is wel stabieler maar erg langzaam in vergelijk met de vorige 4G buitengebied van de collega's.
Oplossingen zie ik graag tegemoet. Iemand?

PS. Hele handel staat incl draadjes ed nu in de gang. Niet echt handig. 😃
Reputatie 5
Badge +11
@EricPlexat
Zoals aangegeven in dit topic zijn je gegevens inmiddels doorgegeven aan onze installatiepartner Guidion. Morgen of overmorgen neemt Guidion contact met je op voor het maken van een installatieafspraak voor de buitenantenne. 🙂
@DennisAmeling,
Hi Dennis, ik had idd gezien dat er al wat is geregeld. Ik wacht rustig af op het telefoontje van Guidion.
Intussen heb ik mijn vrouw met de router en een dikke jas buiten gezet. Gaat stukken beter moet ik zeggen. 😃
@EricPlexat
Ze krijgt dan toch wel elk uur een kopje koffie, thee of warme chocomel hè? Anders is het wel erg koud. 😉
@EricPlexat
Ze krijgt dan toch wel elk uur een kopje koffie, thee of warme chocomel hè? Anders is het wel erg koud. ;)


Nee joh, je moet ze niet te veel verwennen. (Ik hoop dat ze dit noiit leest anders staan mijn koffers al buiten!) 😃
@EricPlexat
Zoals aangegeven in dit topic zijn je gegevens inmiddels doorgegeven aan onze installatiepartner Guidion. Morgen of overmorgen neemt Guidion contact met je op voor het maken van een installatieafspraak voor de buitenantenne. :)


@DennisAmeling,
hoe stringent zijn de dagen die jij aangaf dat Guidion mij zou contacten. Helaas nog niet gebeurd.
Morgen ben ik misschien slecht bereikbaar. Ikhoop dat zij de voicemailinspreken indien ik niet kan antwoorden.
mvg
Eric
Afspraak is gemaakt. Het was lastig iemand in mijn buurt te vinden. 🙂
Reputatie 6
Mijn snelheden zijn ook niet al te hoog. Zie plaatje hieronder.
Ik heb 2-3 streepjes en gebruik APN fms sinds vanmorgen.
Is wel stabieler maar erg langzaam in vergelijk met de vorige 4G buitengebied van de collega's.
Oplossingen zie ik graag tegemoet. Iemand?

PS. Hele handel staat incl draadjes ed nu in de gang. Niet echt handig. :D


Beetje offtopic, maar M-Lab staat er om bekend foutieve resultaten te laten zien. De snelheistest van hun is niet betrouwbaar.
Hoi, krijg je nog korting als je een abonnement hebt?
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Smoothietje,

Leuk dat je langskomt op het forum! :)

Ik zie dat je bent ingelogd met een 06-nummer. Bedoel je dat als je een 4G voor Thuis abonnement neemt en ook een mobiel abonnement bij ons hebt, dat je combikorting krijgt? Dat is niet het geval, maar als je iemand kent die al 4G voor Thuis heeft dan kan hij/zij jou aanmelden voor vriendenkorting via deze pagina. Is dat een idee? Als je iets anders bedoelde, laat het dan even weten! Dan help ik je graag verder met jouw vraag.

Reageer