[Info] Het vernieuwde 4G voor Thuis is hier!Toon eerste reactie

289 reacties

Reputatie 7
Badge +13

Nee, zoiezo kun je hier geen vast ip adres met portforwardings op maken.

Reputatie 4
Badge +1

@Denzo https://community.t-mobile.nl/4g-voor-thuis-506/uitleg-port-forwarding-instellen-270716?postid=1334837#post1334837

heb je hier wat aan?

@wibisa

Middels de postcodecheck wordt gekeken of er een geschikt mobiel netwerk in jouw postcode gebied is om het nieuwe 4G voor thuis te leveren met hogere snelheden en een hogere maandbundel.

 

Dus heb ik geen keuze om mijn oude 4G voor Thuis om te ruilen voor de nieuwe(re) versie`s begrijp ik.

Op zich is dat jammer omdat ik wel een dure buitenantenne destijds erbij heb gekocht (250 €) en daar dan niets meer aan heb. 

Reputatie 7
Badge +13

Het product is aangepast. Als er een goede Dsl of internet lijn geleverd kan worden zullen ze geen 4g voor thuis meer aanbieden. Wel in buitengebied, dat was onderdeel van hun belofte van overal snel internet.

Bestaande klanten kunnen hun product blijven gebruiken of opzeggen.

Reputatie 3
Badge

@David 

Is er al nieuws over de aanpassing die gedaan moet worden om de APN goed in te kunnen stellen?

Morgen zou een monteur komen voor installatie. Omdat de modem niet de juiste APN heeft heb ik de afspraak geannuleerd.

Reputatie 7
Badge +20

Morning @feplas,

Dat ga ik even voor je navragen bij onze netwerkspecialisten! Als ik hier meer info over heb dan laat ik het je weten.

Hoi, ik heb interesse in het nieuwe 4G voor thuis, maar heb een aantal vragen:

A. In de voorwaarden lees ik:

De internetsnelheid die je kan halen met de mobiele dienst 4G voor Thuis hangt onder andere af van de dekking op jouw leveringsadres. Ook de drukte van het mobiele verkeer speelt een rol. Is er heel veel dataverkeer (ook wel congestie genoemd) op de 4G-mast? Dan krijgt het verkeer van mobiele gebruikers van T-Mobile zonder 4G voor Thuis* voorrang totdat er weer minder dataverkeer is. *M.u.v. (Unlimited) 4G voor Thuis abonnementen afgesloten voor 29-06-2020.

Ik kan dat op twee manieren lezen:

1. 4G voor Thuis krijgt geen voorrang

2. 4G voor Thuis krijgt geen voorrang én de mobiele abonnementen van mensen die daarnaast 4G voor Thuis hebben krijgen geen voorrang.

Welke van de twee is het?

 

B. Waarom is er geen 500 GB abonnement voor sim-only? Ik durf het woord bijna niet te gebruiken, maar het riekt naar koppelverkoop.

C. Ik heb een Go Unlimited abonnement a 35 euro in de maand. Begrijp ik het goed dat ik bijvoorbeeld bij een tweejarig 4G abonnement waarbij ik de Huawei meteen afreken het volgende betaal voor de combinatie van de abonnementen?

(35-10)+(35-10)= 50 euro per maand.

 

Mvg

​​​​

 

Ben je wettelijk verplicht om het modem voor 4g voor thuis extra snel erbij te kopen?

Volgens die nieuwste richtlijnen van de acm lijkt het daar niet op.

https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-consumenten-mogen-eigen-modem-kiezen

Reputatie 3
Badge

hmmm. Weinig te merken van extra snel:

 

Reputatie 3
Badge

Ben je wettelijk verplicht om het modem voor 4g voor thuis extra snel erbij te kopen?

Volgens die nieuwste richtlijnen van de acm lijkt het daar niet op.

https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-consumenten-mogen-eigen-modem-kiezen

Is nog een concept en dus nog niet “geldig”, juridische status van een “beleidsregel” weet ik niet. Is in iedere geval geen wetgeving.

En bovendien is er een SIM only versie dus dan heb je al die vrije keuze. De koppelverkoop met het Huawei modem voor de Extra Snel Versie begrijp ik ook niet.

Snap ook niet waarom je verplicht ben om de buiten unit te nemen met extra snel. Snap dat in veel gevallen het signaal beter is als je een buiten unit hebt. Echter bij mij is het signaal met de telefoon hoog genoeg dat ie tussen de 100 en 150 mb haalt. 

Omdat ik in een appartement woon waarbij ik geen buiten unit mag installeren tegen de gevel is dat niet echt een optie. De klantenservices heeft mij toen beloofd dat de gekozen optie ik de 50mb wel moest halen met de binnenunit. (is nu ook de huidige snelheid die Ziggo levert op mijn adres)

Vervolgens komt ie met de geleverde simkaart maar tot 29mb. Heb toen een speedtest gedaan met een andere simkaart en toen kwam ie op het T-mobile netwerk op 150 mb. Dus de binnenunit moet het makkelijk aankunnen. (wat ook op internet vermeld staat bij de specificaties van de router)

De telefoonlijn was geen optie omdat daar de verwachte snelheid netto op ongeveer 10-15 mb uit zou komen. 4G voor thuis was daarom een goed optie werd aangegeven tot de glasvezel lijn aangesloten wordt (verwachting nog 12 mnd).

Reputatie 3
Badge

Vervolgens komt ie met de geleverde simkaart maar tot 29mb. Heb toen een speedtest gedaan met een andere simkaart en toen kwam ie op het T-mobile netwerk op 150 mb.


Standaard 4GVT is dus op 30Mbps afgeknepen en extra snel op 100Mbps. Jouw snelheden zijn mooi. Als Vodafone op dezelfde mast en met juist gerichte antenne zit, dan kom je nog wel hoger. Ik had met de oude 4GVT ruim 120Mbps maar sinds mei is het knudde, soms 30-40, enkele keer 80.

Het blijft schuren dat er nooit een garantie is voor de daadwerkelijke snelheid. En ook geen differentiatie naar betalen voor de snelheid. Terwijl de provider ook weet welke snelheid de lijn op dit moment biedt. Lijkt me dus haalbaar om af te rekenen op de daadwerkelijke snelheid. 
Moet je je voorstellen dat je een brood koopt en de bakker verpakt het brood in een niet-doorschijnende zak met de mededeling dat je niet kunt reclameren als er maar twee sneetjes in zitten. Maar zo werkt de telco sector wel. Echt onbehoorlijk. Ik begrijp dat snelheid afhankelijk is van factoren die de telco niet altijd kan beïnvloeden, maar reken dan in ieder geval af op de daadwerkelijke snelheid. Ik betaal EUR 41,77 per maand voor het oude 4GVT en heb nu 1/3 van de snelheid die er was tot mei. Maar de prijs blijft hetzelfde. Ik zeg 4GVT binnenkort op want met Vodafone haal ik hier ruim 120Mbps. Unlimited Red Pro.

Reputatie 4
Badge +1

hmmm. Weinig te merken van extra snel:

 

Is dat met de nieuwe outdoor unit ?

Reputatie 3
Badge

hmmm. Weinig te merken van extra snel:

 

Is dat met de nieuwe outdoor unit ?

Nee. Met mijn indoor router. Ontvangst is wel goed en geeft 4g aan. Er zouden werkzaamheden zijn die voor 5 uur afrond zouden zijn maar helaas. Nog steeds drama en we gaan nu het weekend in.

Schiet allemaal niet op zo.:rage:

Reputatie 3
Badge

Sluit ik mijn nieuwe binnen/buiten modem aan met een heel verrassend resultaat:

Het is druk hier dus zal daardoor denk ik niet de volle snelheid pakken op dit moment. 

Vraag ik me toch af waarom ik nu ineens een hogere snelheid pakt. @David ?

Reputatie 2

Wat gebeurd er als je verhuist terwijl je nog midden in je contractsperiode zit?

  • Als op het nieuwe adres geen 4GVT geleverd wordt maar WEL voldoende 4G bereik is
  • Als op het nieuwe adres geen 4GVT geleverd wordt en NIET voldoende 4G bereik is
  • Als op het nieuwe adres wel 4GVT wordt geleverd maar de snelheid is niet maximaal

Geeft T-Mobile de mogelijkheid om in deze situaties de overeenkomst kosteloos op te zeggen zonder af te kopen (Zoals bij andere internet aanbieders ook het geval is)?

 

Door als 'admin' in het B2368-66 modem in te loggen kan ik de APN gewoon aanpassen naar fms...

Reputatie 4
Badge +1

 @OnnoJ36 met welk wachtwoord? Standaard die. Achter op de binnen modem staat?

 

heb net geprobeerd met mijn eigen wachtwoord in combi met admin en standaard wacht met admin en werkt beide niet

Ik vind dit geweldig nieuws,  kan ik in januari weer terug stappen na 4gvt.... werkte hier perfect met de huawei 4g router. 

Zat tussenetussen de 115gb en200gb verbruik,  met de 500gb bundel hebben we hier dus meer dan zat.

Alleen jammer dat extra snel alleen met de buiten unit is.

Dag instabiele glasvezel of ziggo lijn. 

Kan niet wachten tot het januari is.. T mobile bedankt. Had nog evenwifi overwogen, maar die is duurder (maar wel onbeperkt en mogelijkheid voor 5g)

 

 

 

Google was my friend! 

Voor inloggen op administrator account, standaard waarden (wel even wijzigen):

Username: admin

Password: CPE@huawei

 

Bij Network Settings, Broadband zijn apn settings aan te passen. Ook kan je daar de LTE verbinding naar hartelust manipuleren (LTE bands, kiezen voor mast)

Reputatie 3
Badge

Die was ik zojuist ook tegengekomen in google maar zat even in een timeout door andere foute wachtwoorden. Zojuist geprobeerd mee in te loggen en jawel. Er gaat een hele wereld voor je open. Thanks!!!:thumbsup:

Reputatie 4
Badge +1

Aan iedereen yesssss het werkt!!!! Thanks voor de tip. Werkt 

Reputatie 2

...dus T-Mobile levert netwerk devices uit waar het wachtwoord op de factory-default staat? Big no-no security wise. Naast het feit dat er blijkbaar niet is gecontroleerd dat de devices wel met het juiste profiel (oa APN) worden uitgeleverd. Dat is iets waar T-mobile zich echt voor zou moeten schamen..

 

Ik moet zeggen dat ik ergens wel snap waarom er voor de hogere snelheid een externe antenne wordt verkocht - ze willen geen gezeur met mensen die 100Mbit bestellen en maar 50Mbit halen. Maar dat zou helemaal oplosbaar zijn door de sim-only variant aan te bieden als “30-100Mbit (afhankelijk van signaalsterkte)”. 

 

Zit persoonlijk niet direct te wachten op een externe antenne. Ik haal op de telefoon, binnenshuis, zo’n 250Mbit op 4G. Dus een sim-only kaart zou ik bij wijze van spreken in een oude telefoon (in hotspot mode) kunnen prikken en that’s that. Heb helemaal geen noodzaak (en wil) om een lelijke antenne aan de gevel te schroeven. Dus waarom forceert T-mobile mij dan wel om zo’n ding erbij aan te schaffen (En Huawei nog wel - sowieso twijfelachtig in deze tijd)..

 

Stel dat ik zo gek ben om toch die buitenshuis-antenne variant te bestellen, kom ik er dan mee weg om de simkaart in een ander device te gebruiken - en de installatieafspraak voor de buitenantenne gewoon niet/nooit te maken? Kan de Huawei antenne dan wellicht daarna wel weer verpatsen ofzo..

Reputatie 4
Badge +1

 

@Xandrios goedemorgen, ik heb ook andere hardware waar ik goed internet mee haalde. Ik heb wel het idee dat met deze outdoor unit net iets sneller is maar wel dat de signaal sterkte iets meer op en neer gaat. maar ben nog in onderzoek fase.

Reputatie 4
Badge +1

@OnnoJ36 Kan er voordeel uitgehaald worden dat we nu De LTE kunnen aanpassen? en zo ja hoe? en hoe kan je kiezen welke mast je kan kiezen?

Reageer