Beantwoord

DNS probleem met 4G voor thuis

  • 18 december 2016
  • 7 reacties
  • 634 Bekeken

Ik heb sinds een week 4g voor thuis. Het werkt prima, alleen sommige websites laten lang op zich wachten: waiting for google ....

Ik kan de site http://uu.blackboard.com helemaal niet laden (studentportal van utrecht), als ik wifi provider wissel lukt het wel. Ik heb al geprobeerd de dns server instellingen te veranderen maar dat helpt niet.

Wat kan ik doen?
icon

Beste antwoord door DennisAmeling 21 december 2016, 23:36

@fluxsystem
Dank voor het meedenken!

@ronaldvisschers
Vreemd dat dit bij jou gebeurt. Helpt het als je de APN op fms instelt, zoals Pilovali en Hajar aangaven? Je krijgt dan een publiek bereikbaar IP adres met andere DNS servers. Werkt het dan wel?
Bekijk origineel

7 reacties

Reputatie 6
Badge +17
Hallo en welkom op het T-Mobile forum,

Als je lang wacht, welke foutmelding zie je?
Heb je dit getest met verschillende browsers en apparaten?
En heb je al eens je modem geherstart?

Groet,
Safari, chrome, firefox, zelfde probleem. Herstarten PC en modem helpt niet, Windows of mac of android maakt ook niet uit. Lookup en Ping geven geen gekke dingen. De browser zegt uiteindelijk
code:
 uu.blackboard.com took too long to respond. 


code:

Ping has started…

PING uu.blackboard.com (46.183.240.2): 56 data bytes
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=0 ttl=242 time=26.356 ms
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=1 ttl=242 time=36.682 ms
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=2 ttl=242 time=37.172 ms
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=3 ttl=242 time=28.640 ms
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=4 ttl=242 time=29.660 ms
64 bytes from 46.183.240.2: icmp_seq=5 ttl=242 time=36.561 ms




Zodra ik via een andere provider werk, lukt het op dezelfde systemen wel
Reputatie 7
Badge +20
Hi Ronald,

Ik zie dat Pilovali ook al met je meedenkt. Staat je modem hard op '4g' ingesteld? En maak je gebruik van de de APN fms?
Reputatie 4
Badge +6
Waarschijnlijk zit er in de connectie met de server een storing.
Dat is dus de DNS, het kan zijn dat de DNS niet goed is ingesteld.
Dit kan gedaan worden via de Modem, wat de DNS van 4GvT is, weet ik zelf even niet.

Het is handig om daar even te kijken en de modem op Hard '4G' zal waarschijnlijk ook wel mee helpen.

^ Diego
Reputatie 5
Badge +11
@fluxsystem
Dank voor het meedenken!

@ronaldvisschers
Vreemd dat dit bij jou gebeurt. Helpt het als je de APN op fms instelt, zoals Pilovali en Hajar aangaven? Je krijgt dan een publiek bereikbaar IP adres met andere DNS servers. Werkt het dan wel?
Gelukt, APN op fms zetten heeft het verholpen.

Groet, Ronald
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Ronald,

Goed om te lezen dat het inmiddels is gelukt! Bedankt voor je terugkoppeling en hopelijk tot snel weer op het forum. 😉

Reageer