Sticky

Wensen & Suggesties voor Thuis

 • 30 September 2021
 • 102 reacties
 • 3287 Bekeken
Wensen & Suggesties voor Thuis
Reputatie 7
Badge +15
 • T-Mobile Moderator
 • 9225 reacties

Dit is de nieuwe wensenlijst voor Thuis. Hier kun je al jouw wensen en suggesties plaatsen. Houd er alsjeblieft rekening mee dat we wensen die onmogelijk zijn niet zullen plaatsen. 

 

Je hebt je tv aangezet en denkt: “Hmm, er ontbreekt eigenlijk nog iets aan mijn kijkervaring!” Mooi zo! Schrijf ‘em op en plaats je reactie in dit topic. We verzamelen hier namelijk alle wensen en suggesties voor Thuis. Dat betekent dat jij jouw eigen ideeën kunt loslaten op Internet, TV en Vast Bellen, maar bijvoorbeeld ook op My T-Mobile Thuis en de Community. 

 

Verbeteringen
Ook benieuwd naar alle verbeteringen die we al gerealiseerd hebben? Neem dan een kijkje in het verbeteringentopic: Verbeteringen Thuis.
 

INTERNET

WENS

Native IPv6

 • IPv6 staat er al bij als wens, maar ik zou ook heel graag native IPV6 willen. Er zijn al jarenlang legio artikelen verschenen, maar geen oplossing. Steeds meer wordt je tegenwoordig geblocked als je een tunnel gebruikt (bv Netflix, of andere financiële sites) omdat deze tunnels steeds meer als onveilig worden beschouwd (waar ik ook nog wel begrip voor kan opbrengen).

 • Meer adressen beschikbaar, beter beveiligd en meer netwerktransport mogelijk
  ​​​​

 

NAT loopback

 • NAT loopback op de HG659, zodat je niet iedere keer op de interne modem pagina uitkomt ipv je eigen webserver

 

VPN Poorten

 • VPN Poorten (L2TP/IKEv2, 500, 4500) kunnen forwarden (poorten zijn nu intern gereserveerd)

 

Port forwarding

 • Port forwarding op IP adres ipv Mac adres

 

Verwijderen "delen"

 

 

TV/RADIO

WENS

Begin- en eindtijd Favorieten

Wens: Begin en eindtijd tonen in de favorieten lijst TV-App 

Zie screen. Er staat alleen naam programma 

 

 

Wensen van Hio

verzoek: sorteer favorieten standaard op zendernummer

verzoek: geschreven zendernaam of groter logo

verzoek: geschreven zendernaam of groter logo

verzoek: menu helderheid klok instellen (dimmen)

verzoek: tijd (gedimd) weergeven

verzoek: aan/uit met 1 druk knop op box, aan/uit met 1 druk op afstandbediening, knop op box / afstandbediening onafhankelijk van elkaar

verzoek: snel schakelen tussen zenders (<0,2sec)

 

Muziekzenders bij elkaar

 • Ik zou graag alle muziekzenders willen hebben, maar nu moet ik er ook de kinder zenders bij nemen, waarom is dit een combi pakket?

 

Info-knop

 • Ik zou graag via de info knop gelijk de programma details willen zien, nu moet ik daar te veel voor klikken.

 •  

  Ik zou graag de info knop gebruiken in het overzicht van Cloud Opnemen. Nu is de beschrijving beperkt zichtbaar.

 

Opnames in alle profielen

 • Ik heb het opnemen in de cloud pakket aangezet.

  Nu viel mij op dat de opname zichtbaar zijn in alle profielen.

  Dat lijkt mij niet de bedoeling. Ik wil niet zien in mijn profiel wat andere opgenomen hebben en andersom. Dit was bij kpn ook zo en heb mij er altijd aan gestoord. Bij T-Mobile TV kun je profielen per gezinslid maken. Dan lijkt mij ook dat de opnames in het profiel moeten en niet in alle profielen.

 

Homescherm-kanaal

 • Wat een verademing is de T-Mobile app op onze Philips Android TV’s vergeleken bij die van Ziggo (traag als d...). Een must om überhaupt te overwegen over te stappen naar T-Mobile, maar dat deze dan ook binnen enkele seconden soepel werkt en scherper beeld geeft was toch wel erg fijn.

  Echter ontbreekt er een belangrijk dingetje en dat is een kanaal voor het home screen (bijvoorbeeld je laatst bekeken kanalen, of de meest populaire kanalen van dat moment). Althans deze is er wel, maar deze altijd leeg (zie plaatje onder). Ook als je favoriete kanalen definieert blijft deze nog steeds leeg (wat overigens ook nog een mooie derde optie is voor een kanaal), dus dat is het ook niet.

  Zou fijn als dat nog kan worden toegevoegd. In ieder geval eentje, maar drie kanalen (laatst bekeken, meest populair, favorieten), zodat je kunt kiezen of zelfs meerdere tegelijk op je home screen kan hebben zou echt top zijn.

   

 

Vernieuwen TV-gids

 • Het is bijna niet te lezen. Veel te weinig contrast tussen de tekst en de achtergrond. Daarbij is de achtergrond ook nog transparant met het bewegend beeld van de zender er doorheen. Om de gids te lezen moet ik ongeveer 2 meter van het scherm zitten terwijl ik probleemloos tv kijk op 4 meter. Als ik in de gids ben op kanaal 1 kan ik niet rechtstreeks naar tv gids kanaal 392 maar moet door de hele gids scrollen of eerst op de tv naar kanaal 392 en dan naar de gids. Omslachtiger kan bijna niet.

 

Extra kwaliteitszenders

 •  Duitse kwaliteitszenders met zeer hoge kijkcijfers ontbreken (o.a. RTL 2 en VOX) Deze heeft KPN wel bijvoorbeeld.

 

Stream op pauze TV-app
 

 • Op dit moment wordt de stream gepauzeerd als je het menu opent in de Android TV app (Philips OLED806 TV). Dit zou niet hoeven, het menu wordt immers als sidebar geopend dus de stream kan prima doorlopen.

  Maar dit zorgt er ook voor dat het niet mogelijk is om het TV scherm uit te zetten (via de instellingen). Onze vorige TV is stuk gegaan doordat wij de radio (en dus de TV) soms de hele dag aan hebben staan. De monteur heeft ons aangeraden om het scherm uit te zetten tijdens het luisteren naar de radio, maar dit is op dit moment met de app dus niet mogelijk.

 

4K-HDR op Videoshop en lineair

 • Waarom staat 4K-HDR en Dolby Atmos/DTS:X flag er eigenlijk nog niet op? Zowel lineair aanbod als videoshop. Hiermee loopt TM achter op de concurrentie en past in het verlengde van verbeterde basiskwaliteit TV. De penetratie geschikte TV's groeit, maar ook andere diensten bieden steeds meer aan. Denk aan Amazon, YouTube en AppleTV+ hebben steeds meer content dat je kunt huren en kopen. Zou mooi zijn als dit ook bij TM mogelijk is. Een actiefilm als 007 of een visueel spectakel als Lord of the Rings wil je toch in hoge kwalteit kijken.

 

Cloud Opnemen serie

 • Sinds enkele maanden is het opnemen met hindernissen. 

  Als ik een serie in de cloud wil opnemen, wordt het wel opgenomen. Maar dan wordt wel gelijk alle vorige seizoenen en afleveringen (herhalingen) opgenomen. Ondanks je die al hebt gezien. 

   

  Zouden jullie het per seizoen kunnen zetten? Want als je bijvoorbeeld seizoen 12 opneemt, heb je niet iets aan seizoen 1 t/m seizoen 11. 

  Nu haal ik de herhalingen steeds er tussenuit bij gepland. Maar als je de dag na de opname wilt terugkijken, staat het 9/10 keer, toch weer opgenomen de herhaling.

 

RTL Duitsland in basispakket
 

 • Ik had een vraag betreffende RTL Duitsland kanaal nr 397,  is er een redelijke kans dat T-Mobile deze zender net als KPN en Ziggo deze ook in het basispakket plaats, naar mijn overtuiging zullen veel klanten dat waarderen.

 

(De)activatie themapakketten

 • Het zou fijn zijn als thema/aanvullende pakketten ook vanuit de TV Box ge(de)activeerd kunnen worden.

 

 Stereo-geluid en 5.1

 • Voor sommige programma's heeft de live uitzending 5.1 geluid, maar een opname hiervan alleen stereo geluid. Het zou fijn zijn als dit voor beide hetzelfde zou zijn. 

 

Door zenders scrollen

 • Wat ik graag op de Apple TV app zou terug zien, is dat je net zoals online en bij de Ziggo app, door alle  zenders kan scrollen zoals in dit topic te zien is. Dat gaat nu niet, mocht het wel kunnen, dan is dit naar mijn inzicht niet duidelijk. 

 

Opname Cloud

 • Opname vanaf het begin. Kan het in-the-cloud opnemen vanaf het begin van een programma plaatsvinden? Dus ook als je pas halverwege inschakelt? (Da’s ook zo’n Ziggo handigheidje). Wel prettig is dat als je in een programma beland je dan wel terug kan spoelen (da’s dan weer iets dat de Z-concurrent niet kan)

 

Geluidsinstellingen TVA

 • Mogelijk maken om de geluidsinstellingen in TV Anywhere zelf aan te passen naar eigen smaak

 

Hogere kwaliteit

 • Hogere basiskwaliteit op T-Mobile TV met een hogere bitrate dan 8 Mbit/s

 

Gids zendernummer

 • In de gids een zender nummer invullen zodat de gids naar die zender gaat

 

Radiomodus beeld

 • Bewegend beeld bij de radio modus (zetten nu het scherm van de TV uit) tegen inbranden

 

Favorietenlijst radio

 • Een favorietenlijst voor de radiozenders

 

Netflix app

 • Netflix app (plus enkele andere populaire apps) via de TV Box

 

Sluimerstand/slaapstand TVA

 • Sluimerstand/Sleepstand of automatisch uitschakelen TV Anywhere

 

Programma's direct beschikbaar

 • Programma's direct beschikbaar maken na uitzending op TV Box via Terug Kijken. Kan soms tot een uur duren. Bij de App is dit wel direct beschikbaar

 

Optie voor brightness

 • Optie in het menu om de brightness van het display zelf te kunnen aanpassen

 

Nummers van afleveringen

 • Voeg de nummers van de serie en aflevering toe, vooraan de omschrijving. Nu heb ik geen idee welke aflevering van welk seizoen ik van een programma ga opnemen

 

Programma info groter

 • Via de knop <INFO> kun je programma informatie bekijken. Dit is echter vrij klein. Zie topic: 

  Verzoek om dit blok groter te maken met groter lettertype. 

 

Verder kijken Terug Kijken

 • Ik zou graag willen dat als je een programma terugkijkt, en even pauze neemt en stopt, je daarna weer verder kan kijken waar je gebleven bent. Nu start het programma weer helemaal opnieuw, en moet je opnieuw het gedeelte kijken wat je al gezien hebt.

 

Programma omschrijving direct in beeld in de TV Anywhere App en eindtijd weergeven

 • Wanneer je op de iPad 11 Inc. Pro in de TV Anywhere App in de gids een zender aanklikt, dan komt de zender gelijk vol in beeld. Vervolgens moet je het uitroepteken aanklikken (rechts onderin) om de programma omschrijving te krijgen. Bij de concurrentie staat dat er al onder en dat oogt minder rommelig. Misschien kan de optie zijbalk (uitleg) gelijk mee openen? En aanbevelingen uit of als optie zelf openen.

 

 Sneller fast forward

 • Wanneer je wielrennen terugkijkt, dan zijn dat uitzendingen van 3 a 4 uur. Als je dan bijvoorbeeld het laatste uur wilt kijken, moet je nu vrij lang wachten. Je kiest dan pijltje naar rechts, en dan naar 2x, 4x … 64x speed. Op zich werkt dat, alleen moet je dan dus 2 a 3 minuten wachten voordat je bij het gewenste punt bent. Als je bijvoorbeeld de Youtube app bekijkt, dan kan je door pijltje naar rechts vast te houden veel sneller door een opname/video heen “seeken”.

Default taal instelbaar in de Smart TV App.

 • Nu kiest de app by default de taal van het OS (chromecast met googletv). Dit kun je instellen op Engels, als de Nederlandse menu's pijn doen aan je ogen. Maar als je een tv zender zoals Eurosport bekijkt, dan zou ik graag per default Nederlands als taal krijgen i.p.v. Engels.

 

COMMUNITY

WENS

User interface

 • Met bijv. veel minder gebruik van ruimte bij het weergeven van een overzicht: waarom moet ik iedere keer de intro van een topic zien?
 • Mogelijkheid om mijn eigen voorkeuren voor de sortering binnen een topic: ik moet nu iedere keer selecteren dat ik Nieuwste eerst wil zien.

 

Reactie plaatsen

 • Reageren meteen onder de topicstarter in plaats van helemaal naar beneden moeten scrollen om een reactie te kunnen plaatsen

 

 

OVERIG

WENS

Darkmode modems

 • Om de instellingen allemaal goed te kunnen zien heb ik een donkere achtergrond nodig en witte letters, ik zie in sommige modems zoals de T54 wel een kleurenschema, maar geen darkmode. Kunnen jullie de fabrikanten opdracht geven deze in te bouwen, of op zn minst compatible maken met darkreader en de windows high-contrast darkmode?

 

 Dashboard MyTMT

 • Dashboard in My T-Mobile Thuis met status van je diensten. Hier kun je dan bijvoorbeeld zien hoe de wifi presteert

 

TM Samen

 • T-Mobile Samen voor Thuis: gratis bellen naar andere Thuis klanten

 


102 reacties

Is deze wens/suggestie bewust niet meegenomen uit het oude topic?

 

Het mogelijk maken van ondersteuning voor apps/servers/mediaboxen om IPTV te kijken buiten TV Boxen om (bijvoorbeeld via Jellyfin)

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @tun0, welkom op de Community! 🙋‍♂️

Deze wens stond inderdaad in het oude topic vermeld en heb ik er zelf volgens mij nog ingezet destijds! 😊 De reden dat deze niet meegegaan is/verwijderd is, komt doordat we nu al een tijdje de mogelijkheid bieden om eigen mediaboxen te gebruiken voor onze handige TV-app. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Apple TV's, Firesticks en Androidboxen. Hiermee wordt kijken zonder TV Box ondersteund en is deze wens - in ieder geval grotendeels - ingewilligd. 

Reputatie 2

Concurrentie van jullie verhoogd nog wel eens de internetsnelheden (en voert prijsverhogingen door). Nu gaan jullie de prijzen behoorlijk verhogen per 1 januari, mogen we daar op zn minst een hogere internet snelheid voor terug? Zou mooi zijn als mijn 100/100mbps per 1 januari 200/200mbp. 

En nee, zelf verhogen gaan ik niet doen want ik kom dan als trouwe klant in jullie fijne nieuwe tarief met kpn-boete.

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @R84, de aanstaande inflatiecorrectie is geen prijsverhoging in de betekenis dat T-Mobile de prijzen bewust verhoogt om hier extra winst op te boeken of omdat de concurrentie duurder wordt; dit is een correctie op de prijsinflatie van 2022. Concurrenten verhogen echter tijdens lopende contracten nog weleens de abonnementsprijzen, dit doet T-Mobile over het algemeen niet. 

Ik zie dat er bij jou een maximale snelheid mogelijk is van 1000 Mbit/s; we bieden geen pakket aan van 200 Mbit/s, maar wel één van 400 Mbit/s - mocht die stap aantrekkelijker zijn! 😊

Reputatie 2

Natuurlijk doet TMobile dit wel om meer winst te maken. Ik snap dat je je werkgever verdedigd Jason maar als TMobile zich zo druk maakt om inflatie zou ik ook maar een loonsverhoging eisen van 9% bij je werkgever TMobile.

Reputatie 3

Wensen? IPv6 als eis! Dit is zelfs sinds 2022 verplicht bij de overheid!

Reputatie 7
Badge +4

Hi @marioootje, dankjewel voor het aanstippen! Deze stond al genoteerd op de lijst. Zodra dit eraan komt, dan laten we dat zeker aan jullie weten. 

Reputatie 7
Badge +17

Wensen? IPv6 als eis! Dit is zelfs sinds 2022 verplicht bij de overheid!

De eis is dat de websites van de overheid ook op een Ipv6 adres te bereiken zijn. Dat is inderdaad nodig om de transformatie van IPv4 naar native IPV6 mogelijk te maken. 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @SpottySoulo, heel erg bedankt voor jouw tips in het onderstaande topic! Ik heb jouw punten toegevoegd aan de lijst:

 

Reputatie 7
Badge +15

Nieuwe wens toegevoegd op basis van topic: Opnames in alle profielen | T-Mobile Community

 

 

Hallo! 

Ik wil graag de volgende punten voorstellen:

- Ik zou graag via de info knop gelijk de programma details willen zien, nu moet ik daar teveel voor klikken

- Ook kan ik niet zien welk seizoen of welke aflevering er wordt uitgezonden, erg vervelend... 

- Ik mis heel erg de Love Nature zender in het pakket, ik zag in een andere topic van een jaar geleden dat deze 'hopelijk spoedig zou worden toegevoegd', gaat dat daadwerkelijk gebeuren? 

- Ik zou graag alle muziekzenders willen hebben, maar nu moet ik er ook de kinder zenders bij nemen, waarom is dit een combi pakket?

- Is er een mogelijkheid om te stemmen op deze wensen en suggesties zodat voor jullie inzichtelijk wordt welke wensen en suggesties het meest gewild zijn?

Alvast bedankt! 

Reputatie 7
Badge +15

Deze wens is verwijderd omdat deze sinds kort geïntroduceerd is als nieuwe tv-app: Alles over de T-Mobile TV App voor LG TV (bèta-versie)! | T-Mobile Community

 

 

Reputatie 7
Badge +15

Hallo! 

Ik wil graag de volgende punten voorstellen:

- Ik zou graag via de info knop gelijk de programma details willen zien, nu moet ik daar teveel voor klikken

- Ook kan ik niet zien welk seizoen of welke aflevering er wordt uitgezonden, erg vervelend... 

- Ik mis heel erg de Love Nature zender in het pakket, ik zag in een andere topic van een jaar geleden dat deze 'hopelijk spoedig zou worden toegevoegd', gaat dat daadwerkelijk gebeuren? 

- Ik zou graag alle muziekzenders willen hebben, maar nu moet ik er ook de kinder zenders bij nemen, waarom is dit een combi pakket?

- Is er een mogelijkheid om te stemmen op deze wensen en suggesties zodat voor jullie inzichtelijk wordt welke wensen en suggesties het meest gewild zijn?

Alvast bedankt! 

Ik voeg jouw wensen toe aan de tabellen, bedankt voor je suggesties! 

 

*Met betrekking tot Love Nature: dit ga ik er niet als wens in zetten. We hebben dit meermaals besproken, maar ligt echt bij de desbetreffende omroep. Mocht hier wat in veranderen, dan laten we dat weten.

*Met betrekking tot stemmen op wensen: nee die mogelijkheid is er niet en gaan we ook niet invoeren. We nemen deze tabellen regelmatig door en maken mogelijk wat realistisch mogelijk is. 

Hallo! 

- Ik zou graag alle muziekzenders willen hebben, maar nu moet ik er ook de kinder zenders bij nemen, waarom is dit een combi pakket?

 

Die combi is mij ook niet duidelijk.

Ik heb dan ook alleen die muziek zenders nodig.

Maar een ander punt het is maar 3,75 euro per maand.

Daar kan ik mij dan niet druk over maken.

@Jason

Is er al meer bekend over meer apparaten aangemeld zijn.? 

Dan max 4 naar bijvoorbeeld 6 dat zal een verademing zijn voor ons. 😀👈

 

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @peter-keetfm, goede vraag! Ik ga informeren bij ons tv-team: thanks voor de reminder! 

Reputatie 7
Badge +15

@peter-keetfm Ik heb een snel antwoord: 4 is als maximum gekozen door T-Mobile en wordt niet uitgebreid naar 6, ook al is de wens er. Ik ga de wens derhalve uit de tabel halen.

Reputatie 7
Badge +17

Hou je vraag in 1 topic.  Is een stuk overzichtelijker.

Hou je vraag in 1 topic.  Is een stuk overzichtelijker.

Misschien moet je zoiets aan de T-Mobile moderators over laten.

Om een bericht te verplaatsen of te verwijderen.

Hun beheren tenslotte het forum.

Dubbel plaatsen hoeft natuurlijk niet voor een groot probleem te zorgen.

Ik vindt veel quoten (met name alles) dat dat pas een topic onoverzichtelijk maakt. 😉 

 

Reputatie 1

Een kijklijst voor de tv.

Ik kom van Ziggo en het enige wat goed was aan hun app, was de kijklijst. Hierin kun je aangeven welke programma’s je wilt volgen. Dus via de tv gids aangeven dat het programma in je kijklijst komt te staan, zodat je heel eenvoudig kunt checken wanneer een programma is geweest of komt en welke aflevering van de serie je al hebt gezien.

Nu kan ik alleen terugzoeken in de tv gids wanneer een programma is geweest en dan pas kan ik het terugkijken. Je kunt nu ook niet zonder zoeken, vooruit kijken wanneer een volgende aflevering gaat komen.

Ik zou graag een optie willen voorstellen om de zenders  Ziggo Sport Totaal en TV Gelderland aan het pakket laten toevoegen aangezien er veel programma's nu niet opgenomen kunnen worden en dat is best wel balen 

Reputatie 7
Badge +6

@marcvanhulst Het hangt van de licenties af die wij hebben van deze zenders/omroepen of het mogelijk is om gebruik te maken van Cloud Opnemen of niet. Wel kun je het Ziggo Sport premium pakket terugkijken ipv opnemen.

Hallo @Demi,

Dank voor je reactie.

Wat Ziggo Sport Totaal betreft is het een goeie tip!

Wat TV Gelderland betreft heb ik toch nog een vraag aan je: al jaren (sinds tv digitaal geleverd wordt) heb ik bij hen problemen.

Ik heb verschillende malen contact gezocht met ze maar kreeg steeds te horen dat het opname probleem helemaal niet bij hen lag maar bij de providers.

Mijn eerste aanbieder van digitale tv (via koper) was KPN en die zei dat is onze keuze om de publieke omroepen wel door te geven (schijnt in de mediawet te staan) maar opnemen hoeven wij niet aan te bieden.

Ook Ziggo die ik erna had kreeg ik het zelfde antwoord. Maar na meerdere verzoeken hebben ze de opname functie aangezet echter in serieopname en dan neemt hij alle afleveringen van dat programma op dat op die avond uitgezonden wordt.

Wederom met Omroep Gelderland contact opgenomen en die melde mij dat dit een besluit was van Ziggo en niet van Omroep Gelderland.

Dus alles bij elkaar opgeteld lijkt het erop dat de bal bij de providers ligt en dat zij met de publieke omroepen afspraken moeten maken of het opnemen van hun programma's mogelijk kan worden.

Nou lijkt het voor een provider als T-Mobile die bekend staat als innovatief een eerste stap te kunnen zetten en dan alleen bij de regionale omroepen.

Ik denk dat jullie veel klanten een plezier hier mee doen.

 

Greetz,

Marc

Reputatie 7
Badge +6

@marcvanhulst Het kan inderdaad verschillen per omroep of dit kan of niet. Voor de zekerheid wil ik dit ook voor je checken bij ons tv-team of er inderdaad veel vraag naar is en of dit aangezet kan worden voor TV Gelderland. Ik kan niks beloven, maar wellicht krijgen we zo toch het balletje voor je aan het rollen! 😁

Reputatie 7
Badge +6

@marcvanhulst Ik heb jouw comment met een andere vraag verplaatst naar een nieuw eigen topic. Dan kunnen we alles overzichtelijk houden. Wat betreft jouw wens over TV Gelderland, heb ik hier antwoord op terug gekregen. Voor nu is er nog geen planning om Cloud Opnemen hiervoor aan te zetten. Dit heeft ermee te maken met dat het eigenlijk allemaal capacitiet kost voor weinig gebruik. Uiteraard kan het in de toekomst nog veranderen, maar voor nu is er dus geen planning.

Reputatie 2

Bij opnieuw openen van de app, altijd kiezen voor live beeld. De app gaat nu in pauze stand. Lijkt mij niet nodig.

 

bvd Henk 

Reageer