Sticky

Wensen & Suggesties voor Thuis

 • 30 September 2021
 • 105 reacties
 • 3403 Bekeken
Wensen & Suggesties voor Thuis
Reputatie 7
Badge +15
 • T-Mobile Moderator
 • 9296 reacties

Dit is de nieuwe wensenlijst voor Thuis. Hier kun je al jouw wensen en suggesties plaatsen. Houd er alsjeblieft rekening mee dat we wensen die onmogelijk zijn niet zullen plaatsen. 

 

Je hebt je tv aangezet en denkt: “Hmm, er ontbreekt eigenlijk nog iets aan mijn kijkervaring!” Mooi zo! Schrijf ‘em op en plaats je reactie in dit topic. We verzamelen hier namelijk alle wensen en suggesties voor Thuis. Dat betekent dat jij jouw eigen ideeën kunt loslaten op Internet, TV en Vast Bellen, maar bijvoorbeeld ook op My T-Mobile Thuis en de Community. 

 

Verbeteringen
Ook benieuwd naar alle verbeteringen die we al gerealiseerd hebben? Neem dan een kijkje in het verbeteringentopic: Verbeteringen Thuis.
 

INTERNET

WENS

Native IPv6

 • IPv6 staat er al bij als wens, maar ik zou ook heel graag native IPV6 willen. Er zijn al jarenlang legio artikelen verschenen, maar geen oplossing. Steeds meer wordt je tegenwoordig geblocked als je een tunnel gebruikt (bv Netflix, of andere financiële sites) omdat deze tunnels steeds meer als onveilig worden beschouwd (waar ik ook nog wel begrip voor kan opbrengen).

 • Meer adressen beschikbaar, beter beveiligd en meer netwerktransport mogelijk
  ​​​​

 

NAT loopback

 • NAT loopback op de HG659, zodat je niet iedere keer op de interne modem pagina uitkomt ipv je eigen webserver

 

VPN Poorten

 • VPN Poorten (L2TP/IKEv2, 500, 4500) kunnen forwarden (poorten zijn nu intern gereserveerd)

 

Port forwarding

 • Port forwarding op IP adres ipv Mac adres

 

Verwijderen "delen"

 

 

TV/RADIO

WENS

Begin- en eindtijd Favorieten

Wens: Begin en eindtijd tonen in de favorieten lijst TV-App 

Zie screen. Er staat alleen naam programma 

 

 

Wensen van Hio

verzoek: sorteer favorieten standaard op zendernummer

verzoek: geschreven zendernaam of groter logo

verzoek: geschreven zendernaam of groter logo

verzoek: menu helderheid klok instellen (dimmen)

verzoek: tijd (gedimd) weergeven

verzoek: aan/uit met 1 druk knop op box, aan/uit met 1 druk op afstandbediening, knop op box / afstandbediening onafhankelijk van elkaar

verzoek: snel schakelen tussen zenders (<0,2sec)

 

Muziekzenders bij elkaar

 • Ik zou graag alle muziekzenders willen hebben, maar nu moet ik er ook de kinder zenders bij nemen, waarom is dit een combi pakket?

 

Info-knop

 • Ik zou graag via de info knop gelijk de programma details willen zien, nu moet ik daar te veel voor klikken.

 •  

  Ik zou graag de info knop gebruiken in het overzicht van Cloud Opnemen. Nu is de beschrijving beperkt zichtbaar.

 

Opnames in alle profielen

 • Ik heb het opnemen in de cloud pakket aangezet.

  Nu viel mij op dat de opname zichtbaar zijn in alle profielen.

  Dat lijkt mij niet de bedoeling. Ik wil niet zien in mijn profiel wat andere opgenomen hebben en andersom. Dit was bij kpn ook zo en heb mij er altijd aan gestoord. Bij T-Mobile TV kun je profielen per gezinslid maken. Dan lijkt mij ook dat de opnames in het profiel moeten en niet in alle profielen.

 

Homescherm-kanaal

 • Wat een verademing is de T-Mobile app op onze Philips Android TV’s vergeleken bij die van Ziggo (traag als d...). Een must om überhaupt te overwegen over te stappen naar T-Mobile, maar dat deze dan ook binnen enkele seconden soepel werkt en scherper beeld geeft was toch wel erg fijn.

  Echter ontbreekt er een belangrijk dingetje en dat is een kanaal voor het home screen (bijvoorbeeld je laatst bekeken kanalen, of de meest populaire kanalen van dat moment). Althans deze is er wel, maar deze altijd leeg (zie plaatje onder). Ook als je favoriete kanalen definieert blijft deze nog steeds leeg (wat overigens ook nog een mooie derde optie is voor een kanaal), dus dat is het ook niet.

  Zou fijn als dat nog kan worden toegevoegd. In ieder geval eentje, maar drie kanalen (laatst bekeken, meest populair, favorieten), zodat je kunt kiezen of zelfs meerdere tegelijk op je home screen kan hebben zou echt top zijn.

   

 

Vernieuwen TV-gids

 • Het is bijna niet te lezen. Veel te weinig contrast tussen de tekst en de achtergrond. Daarbij is de achtergrond ook nog transparant met het bewegend beeld van de zender er doorheen. Om de gids te lezen moet ik ongeveer 2 meter van het scherm zitten terwijl ik probleemloos tv kijk op 4 meter. Als ik in de gids ben op kanaal 1 kan ik niet rechtstreeks naar tv gids kanaal 392 maar moet door de hele gids scrollen of eerst op de tv naar kanaal 392 en dan naar de gids. Omslachtiger kan bijna niet.

 

Extra kwaliteitszenders

 •  Duitse kwaliteitszenders met zeer hoge kijkcijfers ontbreken (o.a. RTL 2 en VOX) Deze heeft KPN wel bijvoorbeeld.

 

Stream op pauze TV-app
 

 • Op dit moment wordt de stream gepauzeerd als je het menu opent in de Android TV app (Philips OLED806 TV). Dit zou niet hoeven, het menu wordt immers als sidebar geopend dus de stream kan prima doorlopen.

  Maar dit zorgt er ook voor dat het niet mogelijk is om het TV scherm uit te zetten (via de instellingen). Onze vorige TV is stuk gegaan doordat wij de radio (en dus de TV) soms de hele dag aan hebben staan. De monteur heeft ons aangeraden om het scherm uit te zetten tijdens het luisteren naar de radio, maar dit is op dit moment met de app dus niet mogelijk.

 

4K-HDR op Videoshop en lineair

 • Waarom staat 4K-HDR en Dolby Atmos/DTS:X flag er eigenlijk nog niet op? Zowel lineair aanbod als videoshop. Hiermee loopt TM achter op de concurrentie en past in het verlengde van verbeterde basiskwaliteit TV. De penetratie geschikte TV's groeit, maar ook andere diensten bieden steeds meer aan. Denk aan Amazon, YouTube en AppleTV+ hebben steeds meer content dat je kunt huren en kopen. Zou mooi zijn als dit ook bij TM mogelijk is. Een actiefilm als 007 of een visueel spectakel als Lord of the Rings wil je toch in hoge kwalteit kijken.

 

Cloud Opnemen serie

 • Sinds enkele maanden is het opnemen met hindernissen. 

  Als ik een serie in de cloud wil opnemen, wordt het wel opgenomen. Maar dan wordt wel gelijk alle vorige seizoenen en afleveringen (herhalingen) opgenomen. Ondanks je die al hebt gezien. 

   

  Zouden jullie het per seizoen kunnen zetten? Want als je bijvoorbeeld seizoen 12 opneemt, heb je niet iets aan seizoen 1 t/m seizoen 11. 

  Nu haal ik de herhalingen steeds er tussenuit bij gepland. Maar als je de dag na de opname wilt terugkijken, staat het 9/10 keer, toch weer opgenomen de herhaling.

 

RTL Duitsland in basispakket
 

 • Ik had een vraag betreffende RTL Duitsland kanaal nr 397,  is er een redelijke kans dat T-Mobile deze zender net als KPN en Ziggo deze ook in het basispakket plaats, naar mijn overtuiging zullen veel klanten dat waarderen.

 

(De)activatie themapakketten

 • Het zou fijn zijn als thema/aanvullende pakketten ook vanuit de TV Box ge(de)activeerd kunnen worden.

 

 Stereo-geluid en 5.1

 • Voor sommige programma's heeft de live uitzending 5.1 geluid, maar een opname hiervan alleen stereo geluid. Het zou fijn zijn als dit voor beide hetzelfde zou zijn. 

 

Door zenders scrollen

 • Wat ik graag op de Apple TV app zou terug zien, is dat je net zoals online en bij de Ziggo app, door alle  zenders kan scrollen zoals in dit topic te zien is. Dat gaat nu niet, mocht het wel kunnen, dan is dit naar mijn inzicht niet duidelijk. 

 

Opname Cloud

 • Opname vanaf het begin. Kan het in-the-cloud opnemen vanaf het begin van een programma plaatsvinden? Dus ook als je pas halverwege inschakelt? (Da’s ook zo’n Ziggo handigheidje). Wel prettig is dat als je in een programma beland je dan wel terug kan spoelen (da’s dan weer iets dat de Z-concurrent niet kan)

 

Geluidsinstellingen TVA

 • Mogelijk maken om de geluidsinstellingen in TV Anywhere zelf aan te passen naar eigen smaak

 

Hogere kwaliteit

 • Hogere basiskwaliteit op T-Mobile TV met een hogere bitrate dan 8 Mbit/s

 

Gids zendernummer

 • In de gids een zender nummer invullen zodat de gids naar die zender gaat

 

Radiomodus beeld

 • Bewegend beeld bij de radio modus (zetten nu het scherm van de TV uit) tegen inbranden

 

Favorietenlijst radio

 • Een favorietenlijst voor de radiozenders

 

Netflix app

 • Netflix app (plus enkele andere populaire apps) via de TV Box

 

Sluimerstand/slaapstand TVA

 • Sluimerstand/Sleepstand of automatisch uitschakelen TV Anywhere

 

Programma's direct beschikbaar

 • Programma's direct beschikbaar maken na uitzending op TV Box via Terug Kijken. Kan soms tot een uur duren. Bij de App is dit wel direct beschikbaar

 

Optie voor brightness

 • Optie in het menu om de brightness van het display zelf te kunnen aanpassen

 

Nummers van afleveringen

 • Voeg de nummers van de serie en aflevering toe, vooraan de omschrijving. Nu heb ik geen idee welke aflevering van welk seizoen ik van een programma ga opnemen

 

Programma info groter

 • Via de knop <INFO> kun je programma informatie bekijken. Dit is echter vrij klein. Zie topic: 

  Verzoek om dit blok groter te maken met groter lettertype. 

 

Verder kijken Terug Kijken

 • Ik zou graag willen dat als je een programma terugkijkt, en even pauze neemt en stopt, je daarna weer verder kan kijken waar je gebleven bent. Nu start het programma weer helemaal opnieuw, en moet je opnieuw het gedeelte kijken wat je al gezien hebt.

 

Programma omschrijving direct in beeld in de TV Anywhere App en eindtijd weergeven

 • Wanneer je op de iPad 11 Inc. Pro in de TV Anywhere App in de gids een zender aanklikt, dan komt de zender gelijk vol in beeld. Vervolgens moet je het uitroepteken aanklikken (rechts onderin) om de programma omschrijving te krijgen. Bij de concurrentie staat dat er al onder en dat oogt minder rommelig. Misschien kan de optie zijbalk (uitleg) gelijk mee openen? En aanbevelingen uit of als optie zelf openen.

 

 Sneller fast forward

 • Wanneer je wielrennen terugkijkt, dan zijn dat uitzendingen van 3 a 4 uur. Als je dan bijvoorbeeld het laatste uur wilt kijken, moet je nu vrij lang wachten. Je kiest dan pijltje naar rechts, en dan naar 2x, 4x … 64x speed. Op zich werkt dat, alleen moet je dan dus 2 a 3 minuten wachten voordat je bij het gewenste punt bent. Als je bijvoorbeeld de Youtube app bekijkt, dan kan je door pijltje naar rechts vast te houden veel sneller door een opname/video heen “seeken”.

Default taal instelbaar in de Smart TV App.

 • Nu kiest de app by default de taal van het OS (chromecast met googletv). Dit kun je instellen op Engels, als de Nederlandse menu's pijn doen aan je ogen. Maar als je een tv zender zoals Eurosport bekijkt, dan zou ik graag per default Nederlands als taal krijgen i.p.v. Engels.

 

COMMUNITY

WENS

User interface

 • Met bijv. veel minder gebruik van ruimte bij het weergeven van een overzicht: waarom moet ik iedere keer de intro van een topic zien?
 • Mogelijkheid om mijn eigen voorkeuren voor de sortering binnen een topic: ik moet nu iedere keer selecteren dat ik Nieuwste eerst wil zien.

 

Reactie plaatsen

 • Reageren meteen onder de topicstarter in plaats van helemaal naar beneden moeten scrollen om een reactie te kunnen plaatsen

 

 

OVERIG

WENS

Darkmode modems

 • Om de instellingen allemaal goed te kunnen zien heb ik een donkere achtergrond nodig en witte letters, ik zie in sommige modems zoals de T54 wel een kleurenschema, maar geen darkmode. Kunnen jullie de fabrikanten opdracht geven deze in te bouwen, of op zn minst compatible maken met darkreader en de windows high-contrast darkmode?

 

 Dashboard MyTMT

 • Dashboard in My T-Mobile Thuis met status van je diensten. Hier kun je dan bijvoorbeeld zien hoe de wifi presteert

 

TM Samen

 • T-Mobile Samen voor Thuis: gratis bellen naar andere Thuis klanten

 


105 reacties

Reputatie 2

Het zappen met de afstandsbediening is verkeerd om, ook in de app. Naar beneden is kanaal omhoog en andersom. Vreemd toch ?

Reputatie 7
Badge +2

Hoi @H Heek, fijn dat je dit nagaat, dit is namelijk niet de bedoeling! Graag raad ik je aan om de afstandsbediening te resetten. Hoe je dat kan doen vind je onder kopje 6 ‘Reset Afstandsbediening’ in dit topic: Afstandsbediening bestellen en handleiding.  Ik gok dat je hierbij de afstandsbediening met de magenta knop rechtsboven hebt.

Hiermee kan je weer snel zappen! 🙂

Reputatie 2

Ik neem aan dat het ressetten niet voor de afstandsbediening van mijn Samsung tv geld. Hier bedien ik de app mee namelijk. En werkt het ook anders om.

voor de tvbox afstandsbediening zal ik mijn afstandsbediening bediening resetten.

Delta Fiber biedt sinds een maand 2 Gigabit internet aan. Nu T-Mobile gebruik gaat maken van het netwerk van Delta Fiber, zou ik het mooi vinden als T-Mobile de internet snelheden ook zou kunnen verhogen. Dit kan 2 Gigabit zijn, maar nog sneller zou natuurlijk nog mooier zijn 😄

Reputatie 7
Badge +3

@Themis De voorbereidingen lijken in volle gang. Zie mijn reactie in onderstaand topic.

 

is het mogelijk dat t-mobile ondersteuning toevoegt, zodat de philips tv afstandsbediening wel werkt in de nvidia shield t-mobile app? 

Nu is het bijv niet mogelijk om, via de nvidia shield t-mobile tv app, tv te kijken en dan van zender 1 naar zender 5 te gaan omdat de nvidia shield afstandsbediening zeer beperkt is ( geen 1-9 toetsen bijv) en de philips afstandsbediening van de tv niet werkt in de nvidia shield t-mobile tv app…

zie ook mijn bericht hier:

 

Reputatie 7
Badge +20

Wens: Begin en eindtijd tonen in de favorieten lijst TV-App 

Zie screen. Er staat alleen naam programma 

 

Reputatie 2

Het geluid loopt sinds gisteren op ten duur niet synchroon.

Reputatie 2

2023-05-15 update T-mobile Thuis, helaas een herhaling van zetten uit februari 2015

 1. tv-gids is amper te lezen
  • onder andere doordat de gekozen zender door de gids wordt getoond
  • daarnaast door gekozen lettertype/kleur/contrast
  • niet doen; 1 ding tegelijk, svp optimale ervaring gids dus leesbaarheid
  • zo nodig keuze in menu maken:
   • doorzichtig onbruikbare gids / niet doorzichtig bruikbaar
  • verzoek: tv-gids niet doorzichtig
 2. wisselen tussen zenders is traaaaaaaaag, duurt dik een seconde
  • zowel gewoon zender up/down als via tvgids
  • hoe en waarom zou dit zo lang duren ipv direct
  • verzoek: snel schakelen tussen zenders (<0,2sec)
 3. klok weergave (als box aan) is weer voluit, kan er een boek bij lezen
  • voorgaande feature requests zijn nog steeds valide of zijn die weggegooid?
  • verzoek: menu helderheid klok instellen (dimmen)
 4. geen klok weergave als box uit
  • huh, tijd wordt niet weergegeven als box uitstaat?
  • verzoek: tijd (gedimd) weergeven
 5. box aan/uit zetten
  • niet men knop op box, wel met afstandbediening
  • als aan met afstandbediening, niet uit met knop op box
  • als uit met afstandbediening, wel uit met knop op box
  • als aan met knop op box, alleen uit als tweemaal uit op afstandbediening
  • verzoek: aan/uit met 1 druk knop op box, aan/uit met 1 druk op afstandbediening, knop op box / afstandbediening onafhankelijk van elkaar

Pas de update van vandaag ajb zsm aan en maak de interface beter bruikbaar ok?

Reputatie 7
Badge +15

is het mogelijk dat t-mobile ondersteuning toevoegt, zodat de philips tv afstandsbediening wel werkt in de nvidia shield t-mobile app? 

Nu is het bijv niet mogelijk om, via de nvidia shield t-mobile tv app, tv te kijken en dan van zender 1 naar zender 5 te gaan omdat de nvidia shield afstandsbediening zeer beperkt is ( geen 1-9 toetsen bijv) en de philips afstandsbediening van de tv niet werkt in de nvidia shield t-mobile tv app…

zie ook mijn bericht hier:

 

Deze wens kan op dit moment niet worden ingewilligd omdat we daarin afhankelijk zijn van hoe de afstandsbediening van Philips werkt in combinatie met de Nvidia Shield app. Wanneer je de app gebruikt, dien je de afstandsbediening van de smart tv zelf te gebruiken voor navigatie. Ik zet deze wens er niet bij, toch bedankt voor de suggestie! 😄👍

Wat wel mogelijk is een andere bluetooth afstandsbediening koppelen aan de Nvidia Shield.

Zo gebruik ik een Logitech Harmony afstandsbediening met hub.

De meeste functies werken.

Gids niet maar die kun je ook benaderen via menu.

 

Reputatie 7
Badge +15

@CrisTien, @H Heek en @Hio Graag komen we aan het eind van de week terug op jullie wensen. Er is overleg met onze developers en ik wil vragen wat sowieso niet mogelijk is zodat we niet ten onrechte iemand blij maken met het plaatsen van een wens/suggestie in het topic. Wordt vervolgd!

Reputatie 2

@CrisTien@H Heek en @Hio Graag komen we aan het eind van de week terug op jullie wensen. Er is overleg met onze developers en ik wil vragen wat sowieso niet mogelijk is zodat we niet ten onrechte iemand blij maken met het plaatsen van een wens/suggestie in het topic. Wordt vervolgd!

@Jason de vijf punten die ik noem waren allen goed geregeld in de vorige versie, dat zou geen probleem moeten zijn al wordt ik soms toch verrast...

Reputatie 2

@CrisTien@H Heek en @Hio Graag komen we aan het eind van de week terug op jullie wensen. Er is overleg met onze developers en ik wil vragen wat sowieso niet mogelijk is zodat we niet ten onrechte iemand blij maken met het plaatsen van een wens/suggestie in het topic. Wordt vervolgd!

@jason extra bug gevonden….

 • favoriete zenders worden op volgorde van toevoegen getoond in de tv-gids
  • de laatst toegevoegde wordt dus het eerst getoond…
  • dus als je NPO1/NPO2/NPO3 op volgorde toevoegt en je opent de gids dan krijg je NPO3/NPO2/NPO1. Ja ik kan de volgorde wijzigen, nee dat ga ik niet handmatig doen. De std sortorder is brak.
  • verzoek: sorteer favorieten standaard op zendernummer
Reputatie 2

Het zappen met de afstandsbediening is verkeerd om, ook in de app. Naar beneden is kanaal omhoog en andersom. Vreemd toch ?

Ik gok dat je favorieten hebt geactiveerd, die worden standaard namelijk verkeerd gesorteerd.

Reputatie 2
 • De zendernaam is amper te zien in de nieuwe tv-gids
  • in de tv-gids worden de logo’s van zenders gebruikt. Leuk idee maar bepaald niet voor alles bruikbaar, een heel breed logo wordt onleesbaar
  • De nieuwe logo’s van bijv. RTL zijn niet te lezen, vooral niet het cijfer
  • Ofwel het logo moet meer ruimte krijgen in de UI, of je moet de naam uitschrijven
  • verzoek: geschreven zendernaam of groter logo
Reputatie 2

Het zappen met de afstandsbediening is verkeerd om, ook in de app. Naar beneden is kanaal omhoog en andersom. Vreemd toch ?

Ik gok dat je favorieten hebt geactiveerd, die worden standaard namelijk verkeerd gesorteerd.

Klopt inderdaad ja.

Reputatie 7
Badge +15

@Hio en @CrisTien Jullie wensen zullen zeer spoedig toegevoegd worden aan de lijst. Omdat het momenteel tijd is om de boel weer eens op te schonen, ga ik wensen die op dit moment onmogelijk uitvoerbaar zijn - om wat voor reden dan ook - uit de lijst halen. Het wordt nu te onoverzichtelijk. Oude, reeds behandelde of toegevoegde wensen, verwijderd ik eveneens.

Reputatie 7
Badge +15

Zodra dit gedaan is, laat ik hieronder zien welke wensen verwijderd zijn. Dit gebeurt uiteraard in samenspraak met development en de specialisten.

Reputatie 7
Badge +15

Hieronder het lijstje met verwijderde wensen/suggesties en een korte uitleg van het hoe en waarom:

 

Verwijderd uit Wensen & Suggesties op 17 mei 2023

 

 

 • Gebundeld Native IPv6 en IPv6 optie

 

 • Keuze belbundels want er zijn Unlimited bundels en geen plannen om losstaande Europese bundels aan te bieden. Er wordt al de mogelijkheid geboden om belminuten in het buitenland te gebruiken uit de Unlimited bundel.

 

 • Topics verwijderen: gaan we nog eventjes niet implementeren omdat dit hinder kan opleveren wanneer het topic van een TS langer loopt en meerdere users erin actief zijn.

 

 • Afstandsbediening en share-functie Smart TV App: gaan we (nog) niet doen.

 

 • Indicatie bij opgenomen programma's - Cloud Opnames: dit kun je zelf beheren door gelijk een opgenomen programma te verwijderen of door je partner/mede-gezinslid te vertellen wat je al gezien hebt. Is voor nu niet mogelijk.

 

 • Langer Terug Kijken: is nu niet mogelijk om uit te breiden. Hierin zijn we deels afhankelijk van licenties/afspraken.

 

 • Kanaalnummer: dit is working as intended en zal niet aangepast worden.

 

 • Programma’s delen via TV Anywhere: deze wens snappen we niet helemaal. Je kunt het programma delen met iemand door het door te sturen of bespreekbaar te maken.

 

 • Meer actieve mediaboxen aangemeld: dit gaat niet. Elke mediabox zoals een extra Chromecast of Apple TV wordt gezien als een andere entiteit en ook als zodanig behandeld. Als je dit wilt laten aanpassen, dien je de optie voor registratie te wijzigen en dat gaat nu niet.
Reputatie 7
Badge +15

Wensen van @CrisTien en @Hio toegevoegd - die van @Hio zijn gebundeld, anders wordt het wederom te onoverzichtelijk.

 

Reputatie 2

Sinds de update zijn er nog wat vervelende zaken:

 • bij bladeren in de gids duurt het vrij lang voor de programma-titel worden weergegeven (laden...)
  • verzoek: tv-gids informatie in cache laden ipv lazyload
 • de tv-app geeft regelmatig de melding “netwerkverbinding verloren, herstarten”
  • de tv-app verplicht een pincode voor een profiel, moet elke keer inloggen
  • verzoek: geen verplichte pincode voor profiel
 • de (samsung) tv-app werkt anders dan op de entone
  • je kan in de tv-app niet direct naar de gids, je komt altijd eerst in het menu, wat een extra handeling kost. minder handeling = beter
  • hiermeer niet dezelfde ervaring op settop box en tv-app
  • verzoek: direct naar tv-gids ipv naar menu
Reputatie 2

Wensen van @CrisTien en @Hio toegevoegd - die van @Hio zijn gebundeld, anders wordt het wederom te onoverzichtelijk.

 

Bedankt voor het bundelen, misschien handig om ze te nummeren voor referentie.

Er zit al wel wat dubbeling in de wensenlijst:

 • Wensen van Hio Een aantal van mijn suggesties staan dubbel
 • Optie voor brightness is volgens mij wat ik beschrijf bij klok dimmen
 • Vernieuwen TV-gids is volgens mij wat ik beschrijf bij leesbaarheid tv-gids

PS. ik heb nog een aantal nieuwe verzoeken ingediend, neem je die ook over?

Reputatie 2

Sinds de update zijn er nog wat vervelende zaken:

 • bij bladeren in de gids duurt het vrij lang voor de programma-titel worden weergegeven (laden...)
  • verzoek: tv-gids informatie in cache laden ipv lazyload
 • de tv-app geeft regelmatig de melding “netwerkverbinding verloren, herstarten”
  • de tv-app verplicht een pincode voor een profiel, moet elke keer inloggen
  • verzoek: geen verplichte pincode voor profiel
 • de (samsung) tv-app werkt anders dan op de entone
  • je kan in de tv-app niet direct naar de gids, je komt altijd eerst in het menu, wat een extra handeling kost. minder handeling = beter
  • hiermeer niet dezelfde ervaring op settop box en tv-app
  • verzoek: direct naar tv-gids ipv naar menu

Helaas nu ook de Entone box die de netwerkverbinding elke keer kwijt is op een nette cat-6 kabel die niet is aangeraakt, goed is aangesloten, getest en goed bevonden. Dit is niet de HW maar een bug in de Entone, is te toevallig dat dit nu gebeurt na de update.

Iemand anders ook voor een rollback naar de vorige versie?

Reputatie 7
Badge +17

Roll backs zijn niet mogelijk.  Wel kan een moderator de tv box vervangen voor een nieuwe variant.

Reageer