Recepten

  • 20 oktober 2014
  • 80 reacties
  • 3945 Bekeken

Reputatie 4
Iedereen zal dezelfde vragen wel hebben: "wat eten we vanavond nou weer?" Tja, je loopt vervolgens door de winkel om maar wat simpels mee te grijpen wat je diezelfde week ook al had.

Bij deze kan je dus een paar ideeën delen, en als je dan toch info moet opzoeken voor je foon tijdens het eten maken, waarom dan ook niet meteen een gerecht? :D

Dit is dus een gerecht wat ik af en toe maak: (voor 2-3 personen)
500gr geraspte aardappels/aardappelblokjes
! ui
3-4 theelepelschepjes mosterd
Klein beetje geraspte kaas
4 eieren
Peper, zout en 4 druppeltjes tabasco

Verder kan je er nog paprika's doorheen doen, ham, champignons, tis maar net waar je trek in hebt :8

Eerst begin je de aardappelblokjes/geraspte aardappels op te bakken tot het gaar is (of lekker bruin).

ondertussen kan je de uien snijden, champignons, ham, maar net wat je erbij wilt en in de pan gooien zodra de aardappels aardig op weg is.

Dan kan je de eieren in een schaal werpen (wel zonder schil natuurlijk), ff goed opkloppen, beetje melk erbij, vervolgens peper, zout en eventueel tabasco en 3-4 theelepelschepjes mosterd Ook kan je de geraspte kaas erbij doen. Zodra de groentes en aardappels zover zijn, gooi je het dit erbij, verspreid het een beetje en wacht je tot de eieren goed doorbakken zijn, en kan je eten!

Eetsmakelijk! 😉

80 reacties

Reputatie 7
Badge +9
'n boeren omelet! xD

Ik heb eigenlijk alleen salades en koude recepten.. xD

Genoeg voor 2 personen, of in je eentje voor 2 dagen.
- 400 gram koude mini penne pasta (gekookt)
- 6-8 snoeptomaatjes in 4en gesneden
- 6-10 dikke plakken uitgebakken bacon, in stukjes van 1cm (of uitgebakken blokjes spek)
- 1 stuk AH gerookte kipfilet in blokjes gesneden
- Calve Honing Mosterd dressing. (Of Remia, of zelf maken naar smaak.)

Gewoon in één kom. Even alles door elkaar husselen, saus erin naar smaak, half uurtje laten staan en eten! Serveren met stokbrood & knoflooksaus.
Reputatie 4
Dan heb ik er ook nog wel een, namelijk overheerlijke sla! Voor 2 personen of om in je eentje 2 dagen mee te doen.

Nodig:
1 zakje krieltjes (400 gram)
twee stukken vlees
1 zakje sla
1 paprika rood
1 blikje vis (zalm/tonijn)
1 zakje croutons
honing-mosterd dressing

Bak het vlees en de aardappeltjes (5-10 minuten) totdat ze gaar zijn. Serveer met een sausje (ketchup/curry/mayo).

Voor de sla:
Doe de sla in een bak. Snijd de paprika in stukjes. Gooi dit bij de sla. Doe de vis er bij. Gooi de croutons er bij en doe op het geheel honing-mosterddressing. Mix alles door elkaar en je hebt overheerlijke sla zonder dat de croutons onaangenaam hard zijn als je ze eet.

Al zeg ik het zelf: overheerlijk!
Reputatie 3
Als je niet weet wat je wilt eten, is daar wel een app voor.
De receptenshaker van Jumbo. Letterlijk met je telefoon schudden en er komt een recept. Keuze uit voorgerechten, hoofdgerechten e.d. Leuk om eens te proberen.
Reputatie 5
Oehhhh en topic over eten. Dat ligt mij wel :D

Uhhhh recepten. Waar zal ik eens beginnen.
Ik ben dus gek op zo ongeveer alles. Ok, ik zal iets kiezen om mee te beginnen.
Ik kies recepten vooral met mijn ogen, dus ik wil foto's, liefst home-made. Kom maar door!

Thaise Mosselen:
http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R449110/thaise-mosselen

Reputatie 4
Haha, nou, ok, vooruit, een foto van mijn recept :8 en natuurlijk homemade!

Waar te beginnen? favoriete gerechten natuurlijk!
Reputatie 5
Ziet er goed uit
Yeah eten! Voor de kerst ga ik proberen of ik een pompoentaart met wortel en geitenkaas kan maken volgens een recept van Ottolenghi, benieuwd of het gaat lukken!
http://carolinebrouwer.blogspot.nl/2012/09/pompoentaart-met-wortel-en-geitenkaas.html

Absoluut niet het gemakkelijkste gerecht, maar het lijkt me wel zeer de moeite waard 🙂
Reputatie 5
Oehhh lekker! Het klinkt goed. Lekkere combinatie ook!
En wie mag er van dit lekkers gaan genieten?

Met kerst verdelen wij de gerechten altijd. We proberen elkaar altijd te verrassen met een lekker gerecht. Ook wel iets anders dan anders. Nu hebben wij een geweldige kaasjuwelier in Den Haag.
Hoe kan ik een kaasplankje toch verrassend maken. Iemand ervaringen / ideeën?
Riep je Arianne? 😛 Misschien vind je hier wat tips voor je kaasplankje: https://www.kaas.nl/kaasplankje ;)

Als ik aan spannend / verrassend en kaas denk, denk ik aan prikkertjes met een kaasje en iets anders naar keuze / smaak. Kaas kan bij zoveel.. Worst, tomaat, komkommer.. Olijven? Van die luxe slablaadjes, rucola of eetbare bloemetjes eronder / ertussen leggen als garnering / konijnenvoer (of meeprikken op de prikker). Je kan het zo gek niet verzinnen of het is wel eetbaar. (Zelfs kaas met chocoladepasta is eetbaar. 😉 ) Misschien serveren met een of andere zelfgemaakte tapenade?

Dat was mijn inbeelding van een verrassend kaasplankje. Misschien heb je meer aan die website. :P


Ik maak deze wel eens: http://www.smulweb.nl/recepten/1384043/Witte-chocolademousse
Zalig! Heb 'm ook eens met pure chocolade gemaakt (paaseieren moesten op, puur blijft altijd over 😛 ) bijna net zo lekker als met witte chocolade. 🙂
Reputatie 7
Badge +9
De kaasblokjes doorsnijden, sausje ertussen en weer op elkaar leggen. Dan de prikker erdoorheen. Mosterd, Chilisaus, sambal, pesto, paté, bedenkt het maar! Kun je ook met kruiden doen.

Ik ga vanmiddag deze maken: http://www.taste.com.au/recipes/16629/raspberry+jam+drops

Ik haal vrijwel al mijn recepten van http://www.taste.com.au (Van het blad Super Food Ideas) en http://www.bbcgoodfood.com/. (BBC, obviously. voor de échte scones recepten, ipv die verhollandste zooi van Smulweb en AH.) Die hebben geniale recepten, en er is er nog niet een mislukt.
Wauw die Raspberry Jam Drops! Zijn ze een beetje gelukt? 🙂
Reputatie 7
Badge +9
Ze waren héééérlijk! Heb er ook een aantal gemaakt met aardbeienjam en chocoladestukjes... 😃 Was ook echt makkelijk! (Ik kan voor geen meter koken, dus als ik het kan... ;))

Volgende keer eens proberen met kokos in het beslag en blueberry jam.. 🙂
Reputatie 4
ohnee, ik zit al helemaal vol van het avondeten, en nu heb ik weer trek door dit topic! 😃
Nou inderdaad, bakken is natuurlijk ook gewoon veel te leuk! Ik denk dat ik binnenkort even een poging ga wagen ShadowLea, even kijken of ik het dan ook kan.. 🙂

Wat staat er verder bij iedereen op het kerstmenu?
Reputatie 7
Badge +9
Moet vast lukken! 🙂 Even omrekenen naar liters en grammen (Lang leve het internet) en een kind kan de.. uh.. bak doen. xD

Wij gaan gourmetten 🙂
Reputatie 4
Ik heb echt geen idee wat er op het kerstmenu staat... Donderdag naar m'n pa dus dat is afwachten, en vrijdag heb ik wel wat gehoord, maar m'n ma is zoveel van plan dat het weer ontschoten is.
Reputatie 7
Badge +15
Met kerst ben ik verantwoordelijk voor het toetje!

Ik ben er nog niet helemaal over uit maar ik denk dat ik deze Kerststol met Griekse Yoghurt ga maken. Ziet er echt suuuuuper lekker uit! :$
Maar het hoofdgerecht is Hollandse pot dus ik weet niet zo goed of dit er wel na kan. Wat mij betreft wel natuurlijk :D

Of heeft iemand nog een leuk idee voor een écht hollands toetje? :8
Reputatie 5
Hangop :-)

http://ntracademie.nl/cursussen/cursuspagina/10-stappencursus-toetjes-maken/stap/6.html
Reputatie 7
Badge +15
Oh ja natuurlijk! Ziet er erg goed uit!

De Bitterkoekjespudding op die site ziet er ook onweerstaanbaar uit, ik krijg trek!! 😛
Reputatie 7
Badge +9
Wat dacht je van Stroopwafel soufflé? 🙂 http://www.leukerecepten.nl/recepten/190-stroopwafel-souffle
Reputatie 5
Oef lekker hoor die stroopwafel soufflé. is dat ook iets wat jij zelf kan bakken, Shadowlea....
Bittere koekjes, dat is niks voor mij. heb je al gekozen, Amy???
Reputatie 7
Badge +9
Soufflés gaan mij boven mijn pet, daar bak ik letterlijk niets van xD Ik ben meer van de scones, koekjes enz.
Reputatie 7
Badge +15
Nee ik weet het nog niet!! Ga straks naar de winkel, hopelijk hebben ze nog het een en ander! 😛
Ja dames! Nou wil iedereen weten waar de keuze op is gevallen natuurlijk. :P
Dus Amy, waar ben jij voor gegaan? Had de winkel nog iets liggen, of was 'ie ransacked? :P
En is het nog iets met kaas geworden Arianne? Had je wat aan onze tips? 🙂
Reputatie 7
Badge +15
Haha! Ik heb tiramisu gemaakt, beetje standaard maar altijd lekkerrrrrr! 😉

Reageer