Beantwoord

Anonieme bellers iPhone

  • 19 januari 2018
  • 11 reacties
  • 75960 Bekeken

Hallo allemaal,

Ik word elke dag wel 1/2 keer gebeld door een anoniem nummer.
Soms stopt het een dag of een paar, maar vind het beetje vervelend worden aangezien ze ook bellen als ik aan het werk ben.

Is er een manier om dit uit te schakelen op iPhone (ergens via instellingen of een app). Desnoods via T-Mobile dit uitschakelen (maar is denk ik niet mogelijk). Kan er nergens echt iets over vinden of het is al een paar jaar terug, vind het een beetje vervelend worden.

Hoop dat iemand een oplossing weet hiervoor.

Groet,
Dennis
icon

Beste antwoord door Berjan 27 januari 2018, 13:53

Beste,Als u niet wilt dat u door de Bankgiroloterij en andere instanties gebeld wordt, dan kunt u zich ook hiervoor aanmelden bij het bel me niet register.

Dit zal u een heleboel telefoontjes schelen.https://www.bel-me-niet.nlDe andere onbekende nummers wordt lastiger.

je kunt dit nog proberen:Onbekende bellers en personen blokkeren in iOSWanneer je door een onbekende wordt lastig gevallen dien je de Telefoon applicatie op te starten en het tabblad 'recent' te openen. Tik vervolgens naast het nummer op het i-icon en selecteer hier de optie 'Blokkeer deze beller'. Nu zal iOS alle oproepen, facetime gesprekken en berichten van dit nummer blokkeren.https://www.appletips.nl/ios-7-personen-en-telefoonnummers-blokkeren/
Bekijk origineel

11 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Lastig Een oplossing
Neem een geheim nummer.

https://service.t-mobile.nl/app/answers/detail/a_id/3399/related/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xNTE2Mzg4MzgyL3NpZC9mVXpfUEZkbmtXY2ZYOHNYa0JUWEZWaXE3VDRKblNjNm1ORXpCWTF3cG5xaWw3ckVIWjBxJTdFTHNqJTdFUnh3RUFBcUpKOUVhajVnamlYU2FmeXZJVjhOSm5aMXRQdEJpVGxERzlyMWE1STlmc3lqWHRkOEVwNjlhMHVRJTIxJTIx
Reputatie 4
Badge +3
Heb je wel eens opgenomen zodat je weet wie er belt?
@HerelsTom
Als ik opneem hoor ik niks en word er opgehangen of ik hang daarna zelf maar op.
5min geleden weer anoniem gebeld, word er helemaal gek van...
Reputatie 4
Badge +3
Als je android hebt kun je het programma Blocker installeren deze heeft de functie om ook onbekende nummers te blokkeren.
Reputatie 7
Badge +10
Ja vervelend die anoniem bellers. vaak de meest irritante verkopers.
Alleen vaak ook: de dokter ziekenhuis school of de monteur om je probleem te verhelpen.

Hoe kan je voorkomen dat je de belangrijke gesprekken niet mist?

Mocht je nou echt heel veel overlast hebben raad ik je aan om het http://www.t-mobile.nl/Consumer/media/pdf/klantenservice/contact/brochures-formulieren/meldformulier-telefonische-overlast.pdf voor telefonisch overlast in te vullen.
Reputatie 4
Badge +3
Als je een iPhone hebt;

Zodra je door onbekend nummer bent gebeld, kopieer de tekst “No Caller ID” in je scherm. Voeg vervolgens nieuw contact toe en bij naam plak je de tekst.
(niet overtypen, want dan werkt het niet)
Geen verder info of nummers invoeren. Vervolgens deze contact blokkeren en klaar.
Als je een iPhone hebt;

Zodra je door onbekend nummer bent gebeld, kopieer de tekst “No Caller ID” in je scherm. Voeg vervolgens nieuw contact toe en bij naam plak je de tekst.
(niet overtypen, want dan werkt het niet)
Geen verder info of nummers invoeren. Vervolgens deze contact blokkeren en klaar.


Heb het geprobeerd maar werkt helaas niet, hij wilt geen contact zonder nummer blokkeren.

Ben net weer gebeld (en omdat ik voor dat klachtformulier perse 3x moet opgenomen hebben dacht ik neem nu maar eens op...) en dat was de Bankgiroloterij.
Meteen de vraag gesteld of zij mij vele keren eerder hebben gebeld en dat was niet het geval.
De andere belletjes waren dus van iemand anders (die bij de 2x dat ik wel opnam meteen ophingen).

Beetje waardeloos dit allemaal maar ik ga T-Mobile nog wel bellen om te kijken wat ze verder kunnen regelen want dit is allemaal gezeik vind ik zelf, en wil mijn nummer ook niet kwijt.
Beste,

Als u niet wilt dat u door de Bankgiroloterij en andere instanties gebeld wordt, dan kunt u zich ook hiervoor aanmelden bij het bel me niet register.
Dit zal u een heleboel telefoontjes schelen.

https://www.bel-me-niet.nl

De andere onbekende nummers wordt lastiger.
je kunt dit nog proberen:

Onbekende bellers en personen blokkeren in iOS

Wanneer je door een onbekende wordt lastig gevallen dien je de Telefoon applicatie op te starten en het tabblad 'recent' te openen. Tik vervolgens naast het nummer op het i-icon en selecteer hier de optie 'Blokkeer deze beller'. Nu zal iOS alle oproepen, facetime gesprekken en berichten van dit nummer blokkeren.

https://www.appletips.nl/ios-7-personen-en-telefoonnummers-blokkeren/
Reputatie 2
Ik word ook al jaren lastiggevallen door onbekende en anonieme bellers die hun nummer hebben afgeschermd. Ik heb nu permanent de 'Niet-storen'-modus aangezet. Je kan dan bij de instellingen opgeven wie je mogen bellen als die modus aan staat. Bij mij staat dat op: "Alle contacten". Ook heb ik uitstaan dat als men meerdere keren belt, je telefoon toch overgaat. Er is best veel mogelijk. (helaas niet het blokkeren van afgeschermde nummers..)

Voordeel is dat iedereen die in je contactenlijst staat je gewoon kan bellen. Ook word je dan niet meer lastig gevallen door anonieme bellers. Als je 'UIT' sms't naar 1233 gaan ze ook niet meer naar je voicemail (voicemail wordt dan uitgeschakeld totdat je 'AAN' naar 1233 sms't.

Nadeel is dat als iemand je belt die je wel wilt spreken maar niet in je contactenlijst staat, je niet te pakken krijgt.

Bij de nieuwste iOS-updates moet je ook opgeven dat je geen tijdslimiet wilt instellen aan de Niet-Storen-modus. Zet 'm op Handmatig, zodat je telefoon altijd op 'Niet-Storen' blijft staan. Alle anonieme telefoontjes en bellers uit Roemenië, Polen, Oekraine, etc worden lekker geweerd. Heerlijk rustig.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Reputatie 7
Badge +19
Bedankt voor je toevoeging @rogiermaas!

Hier hebben andere klanten weer wat aan. 👌
Reputatie 5
Badge +4
In tegenstelling tot de post van Berjan is blokkeren van anonieme bellers niet mogelijk, alleen ongewenste bellers met nummerweergave kunnen worden geblokkeerd.

Je kunt je ook nog registreren bij https://www.onderzoekfilter.nl/ om de overlast nog wat meer te beperken.

Reageer