Beantwoord

chatgeschiedenis terugzetten mislukt

  • 10 oktober 2019
  • 4 reacties
  • 9033 Bekeken

Ik probeer whatsapp geschiedenis terug te zetten vanuit mijn icloud reservekopie, op mijn nieuwe iphone. Ik blijf echter iedere keer hangen na het downloaden want ik krijg de melding ‘chatgeschiedenis terugzetten mislukt.’
Meerdere keren telefoon opnieuw gereset, whatsapp verwijderd en weer opnieuw geinstalleerd. Iemand een idee hoe ik het weer terug kan zetten?
icon

Beste antwoord door Gilbert 15 oktober 2019, 12:01

Hoi Laura,

Probeer je de Whatsapp geschiedenis over te zetten van de ene naar de andere telefoon? Je zou in dat geval eens kunnen proberen opnieuw de backup uit te voeren. Wellicht dat de huidige backup in iCloud corrupt is. Je kunt de backup handmatig starten door in Whatsapp naar instellingen → Chats → Chat backup te gaan. Als die klaar is kun je opnieuw proberen de backup op het nieuwe toestel terug te zetten.

Hopelijk lukt ‘ie. Zo niet, roep gerust!

 

-Gilbert

Bekijk origineel

4 reacties

Reputatie 5
Badge +5

Hoi Laura,

Probeer je de Whatsapp geschiedenis over te zetten van de ene naar de andere telefoon? Je zou in dat geval eens kunnen proberen opnieuw de backup uit te voeren. Wellicht dat de huidige backup in iCloud corrupt is. Je kunt de backup handmatig starten door in Whatsapp naar instellingen → Chats → Chat backup te gaan. Als die klaar is kun je opnieuw proberen de backup op het nieuwe toestel terug te zetten.

Hopelijk lukt ‘ie. Zo niet, roep gerust!

 

-Gilbert

Reputatie 7
Badge +17

Hallo @laura_voortman 

Misschien heb je wat aan het volgende

iCloud-probleemoplossingen

 

Problemen met het maken of herstellen van een reservekopie worden vaak veroorzaakt door iCloud en niet door WhatsApp.

 

Mocht je geen reservekopie kunnen maken, probeer dan het volgende:Zorg dat je bent aangemeld met het Apple ID dat je gebruikt voor toegang tot iCloud.Controleer of iCloud Drive is ingeschakeld in  iPhone Instellingen> tik op je naam > iCloud.Als je iOS 7 gebruikt, controleer dan of Documenten en Data is ingeschakeld in  iPhone Instellingen > iCloud > Document en Data.Als je een reservekopie wil maken op een iPhone met iOS 7, zorg dan dat geen enkel ander apparaat dat je Apple ID gebruikt ooit iCloud Drive heeft ingeschakeld.Als iCloud Drive is ingeschakeld op een apparaat met hetzelfde Apple ID kun je op iOS 7 geen gegevens uploaden. Zelfs als iCloud Drive was ingeschakeld en daarna uitgeschakeld, is het niet mogelijk om een reservekopie te maken op een iOS 7-apparaat. In dat geval moet je je apparaat updaten naar iOS 8 of later.Zorg dat er genoeg ruimte vrij is op je iCloud-account om een reservekopie te maken. Je kunt de hoeveelheid vrije ruimte controleren via iPhone Instellingen > iCloud> tik op je naam > Opslag.Als je iOS 7 gebruikt, kun je de de hoeveelheid vrije ruimte controleren door te gaan naar  iPhone Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.Als je een reservekopie wilt maken via een mobiel datanetwerk, zorg dan dat je mobiele datagebruik voor iCloud is ingeschakeld.Voor iOS 8 en later: Ga naar iPhone Instellingen > Mobiele Data> schakel iCloud Drive in.Voor iOS 7: Ga naar iPhone Instellingen > iCloud > Documenten en Data > schakel Gebruik mobiele data uit.Maak handmatig een reservekopie door te gaan naar WhatsApp > Instellingen > Chats > Reservekopie > Maak nu reservekopie.Probeer via een ander netwerk handmatig een reservekopie te maken, bij voorkeur het netwerk waarmee je het vaakst verbonden bent. iCloud functioneert het best als je de reservekopie maakt op de geografische locatie waar je het vaakst verbinding maakt.Mocht je geen reservekopie kunnen herstellen, probeer dan het volgende:Zorg dat je hetzelfde telefoonnummer en iCloud-account gebruikt als waarmee de reservekopie gemaakt is.Zorg dat er genoeg ruimte vrij is op je iPhone om de reservekopie te herstellen. Je kunt zien hoeveel beschikbare ruimte er op je iPhone is via  iPhone Settings > Algemeen > Info.Controleer of iCloud Drive is ingeschakeld in  iPhone Instellingen> tik op je naam > iCloud.Als je iOS 7 gebruikt, controleer dan of Documenten en Data is ingeschakeld in  iPhone Instellingen > iCloud > Document en Data.Als je reservekopie was gemaakt via iCloud, kun je die kopie alleen herstellen op een iPhone met iOS 8 of later.Als je op een apparaat iCloud Drive hebt ingeschakeld met je Apple ID kun je geen gegevens op je iPhone herstellen tenzij die iOS 8 of later heeftProbeer via een ander netwerk handmatig een reservekopie te maken, bij voorkeur het netwerk waarmee je het vaakst verbonden bent. iCloud functioneert het best als je de reservekopie maakt op de geografische locatie waar je het vaakst verbinding maakt.

 

 

 

iPhone-reservekopie

 

Als je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt via iCloud of iTunes kun je misschien de chatgeschiedenis van WhatsApp herstellen door je iPhone te herstellen met je reservekopie. Voor meer informatie over het maken van een reservekopie en het herstellen van je iPhone ga je naar de Apple Support-website.

 

Meer informatie hierover kan je terugvinden op Deze website.

 

 

Thanks voor jullie reacties!! Inmiddels is missie overzetten geslaagd! 

Reputatie 7
Badge +17

Fijn om te horen 👍👍

Reageer