Beantwoord

Garantievoorwaarden iPhone 6

  • 27 augustus 2017
  • 16 reacties
  • 773 Bekeken

Mijn in april 2015 bij T-mobile gekochte iPhone 6 had afgelopen winter steeds problemen met de batterij die steeds op onverwachte momenten van veel naar weinig reserve sprong. Uiteindelijk is de batterij vervangen. In de t-mobile winkel begreep ik dat voor wat betreft de batterij de garantie weer 2 jaar zou zijn. Afgelopen maand was mij iPhone steeds regelmatiger 'dood' als ik 'm uit m'n broekzak haalde. Alleen aan de oplader aansluiten bracht 'm weer tot leven en na een aantal keer lukte ook dat niet meer. Gister in de T-mobile shop de telefoon afgegeven. Ook daar wilde de iPhone niet opstarten. Ter diagnose is de telefoon nu opgestuurd. Mij werd verteld dat er geen garantie meer geldt en de kosten voor mij zijn. Je kunt ook een nieuwe kopen was nog een tip. Zo'n duur apparaat nu al als afgeschreven moeten beschouwen lijkt me toch te gek. Hier in huis werken nog verschillende typen veel oudere iPhones. Wat weten jullie van de garantievoorwaarden en sta graag open voor advies hoe hier mee om te gaan, vooruitlopend op de berichten van de technische dienst.
icon

Beste antwoord door Muberra 28 augustus 2017, 11:43

Hi JohannesPM,

Ik zal je meer informatie geven!

De garantie van een toestel is bij ons altijd 24 maanden. Hierbij maakt het niet uit wat voor type of merk toestel het is. Slim dat je het toestel ter reparatie hebt opgestuurd! Ik kan begrijpen dat je had gehoopt dat je nog garantie zou hebben op jouw telefoon, maar na 24 maanden loopt het echt af. Dat kan je ook terugvinden in onze garantievoorwaarden.

Het is altijd moeilijk in te schatten hoelang een telefoon meegaat. Dat is afhankelijk van verschillende factoren en vaak is de batterij een grote boosdoener. Als je de kosten voor de reparatie te hoog vindt, dan kan je ook kijken of je een tweedehands toestel op de kop kan tikken. Zo kan je de kosten toch behoorlijk drukken voor een nieuw toestel.

Ik hoop dat ik toch meer duidelijkheid heb kunnen creëren. Als je nog vragen hebt, ben je altijd welkom om die te stellen.
Bekijk origineel

16 reacties

Reputatie 4
Hi JohannesPM,

Ik zal je meer informatie geven!

De garantie van een toestel is bij ons altijd 24 maanden. Hierbij maakt het niet uit wat voor type of merk toestel het is. Slim dat je het toestel ter reparatie hebt opgestuurd! Ik kan begrijpen dat je had gehoopt dat je nog garantie zou hebben op jouw telefoon, maar na 24 maanden loopt het echt af. Dat kan je ook terugvinden in onze garantievoorwaarden.

Het is altijd moeilijk in te schatten hoelang een telefoon meegaat. Dat is afhankelijk van verschillende factoren en vaak is de batterij een grote boosdoener. Als je de kosten voor de reparatie te hoog vindt, dan kan je ook kijken of je een tweedehands toestel op de kop kan tikken. Zo kan je de kosten toch behoorlijk drukken voor een nieuw toestel.

Ik hoop dat ik toch meer duidelijkheid heb kunnen creëren. Als je nog vragen hebt, ben je altijd welkom om die te stellen.
Hallo Muberra,

Ik ben inmiddels wat slechte ervaringen rijker en las je reactie terug. Vraag me af waarom je het slim vindt dat ik het toestel ter reparatie heb toegestuurd. Kreeg vandaag van een collega van je te horen dat het standaardpolitiek is om niet te repareren maar een refurbished toestel aan te bieden. Die info kreeg ik nadat ik verwoede en vergeefse pogingen had gedaan om met de reparatieafdeling in contact te komen.
Die stuurde me namelijk het volgende:
"Onze gecertificeerde technici hebben de mobiele telefoon grondig nagekeken en getest. Uit dit onderzoek blijkt dat de reparatie niet onder garantie uitgevoerd kan worden.
Wel kunnen we jouw toestel tegen betaling omruilen. Je krijgt dan hetzelfde merk en type toestel met exact dezelfde software en functies die je nu ook hebt. De kosten voor deze omruiling staan hieronder." De kosten voor dat vervangende toestel zijn 422,65 euro
Dit ... voorstel wordt gedaan zonder diagnose verslag en uitleg wat er kapot is en of en voor welke kosten dat gerepareerd kan worden. De eerder genoemde collega kon alleen achterhalen dat het een refurbished toestel is en er geen garantie op gegeven wordt. Op jullie site is een nieuwe iPhone 6 32 GB voor 409 euro te koop, met 2 jaar garantie.
Pas na veel uitzoekwerk en overleg kon uw collega me contactgegevens van Dynafix geven, die ze zelf van internet moest vissen. Later kon ze via het indienen van een klacht namens mij de vraag rechtstreeks bij Dynafix neerleggen. Ik vind de blijkbaar standaardprocedure bij reparaties erg klantonvriendelijk en het geeft een beeld van 'we ontmoedigen ze om hun toestel nog te laten repareren, misschien laten ze het toestel wel achter (onder het mom dat ze dan geen onderzoekskosten hoeven te betalen) wij repareren en hebben weer een refurbished toestel in de aanbieding.
Ik zou een uitgebreide uitleg zeer op prijs stellen en de motivatie voor zo'n klantonvriendelijke procedure en voor dit onbegrijpelijke prijzige garantieloze voorstel. Bovendien wil ik verzoeken om de uitgebreide onderzoeksresultaten direct naar mij toe te sturen, inclusief uitleg waarom niet gerepareerd kan worden. Bij aanschaf was het dé topklasse telefoon van Apple.

Alvast dank en h.gr.

Hans Treub
Hallo hallo, ik wacht nog steeds op een antwoord. Inmiddels wel bij de winkel in Beverwijk geweest ter overleg. Op hun aanraden besloten de mail van offertemail van gister te beantwoorden met de keuze het toestel ongerepareerd retour te laten komen en 'mocht' gelijk het bedrag daarvoor betalen . Zo hoop ik het toestel in ieder cgeval snel terug te hebben om het ergens anders te laten repareren. Doordat er zo slecht contact mogelijk is heb ik nog steeds geen grip op het proces waarbij ik iig een goede diagnose krijg zoals verwacht mag worden als je je toestel laat onderzoeken. Ik hoop dat u die diagnose op heel korte termijn boven water haalt voor mij.
Alvast dank!
Reputatie 4
Hi Johanna,

Ik kan mij voorstellen dat je hierin graag een toelichting wilt van wat er is geconstateerd. Omdat de garantie op het toestel is verlopen zitten er eigenlijk altijd kosten verbonden aan een eventuele reparatie. Doorgaans is een dergelijke prijsopgave het gevolg van reparatiekosten die een omruiling ontstijgen, waardoor er een omruiling wordt aangeboden. Ik heb zelf geen inzage in een meer gespecificeerd reparatierapport. De analyse en eventuele reparatie worden uitgevoerd door een onafhankelijk reparatiecentrum, dat ons volledige vertrouwen heeft in een juiste analyse en het hier een juist vervolg aan geven.

Het beste wat je kunt doen is een klacht indienen bij Dynafix. Dynafix kan precies uitzoeken wat er aan de hand is en jou een gedetailleerd verslag geven van de situatie en samen met jou kijken naar een oplossing.

Hopelijk heb ik je meer duidelijkheid kunnen verschaffen. Je bent van harte welkom om ons op de hoogte te houden van de voortgang!
Hallo Mubara,

Grappig dat ik inmiddels Johanna ben geworden. Bedankt voor je antwoord.
Wat ik toch wel als feed-back aan t-mobile wil geven is dat de procedure erg klantonvriendelijk is. Efficiëntie is nodig en snap ik. Maar voortdurend je klanten weer op pad sturen is onbehoorlijk. T-mobile is mijn contractspartner, stel een probleemeigenaar aan. Laat je Dynafix voor je werken, oké, maar stel wel minimum-eisen. Laat je je klanten onderzoekskosten betalen, geef ze dan ook direct alle bevindingen! Minder is gewoon onrespectvol, zeker als de cointactmogelijkheden zijn dichtgetimmerd, en moet T-mobile niet accepteren, ook niet door zich achter een ander bedrijf te verschuilen.
Ondertussen reageert Dynafix nog steeds niet, wil ik m'n iPhone zo mogelijk snel laten repareren bij een derde partij en verzoek ik dus dringend om snel retour toestel en alle bevindingen van het onderzoek ("Onze gecertificeerde technici hebben de mobiele telefoon grondig nagekeken en getest")

Dus graag antwoord op
1: doe het minimaal fatsoenlijk als bedrijf daar is toch niet een volgende 'Youp actie' voor nodig en
2: regel nu direct dat ik de info asap krijg waarvoor ik heb betaald en m'n toestel asap retour.

Alvast dank,

Hans Treub.
Reputatie 7
Badge +20
Hoi Hans,

Het gaat niet helemaal lekker met de namen: Mubara, Johanna... 😉 Ik denk dat Muberra na een lange werkdag even de verkeerde naam had getikt, sorry daarvoor!

Het is heel begrijpelijk dat je hier graag meer uitleg over wilt en jouw toestel zo spoedig mogelijk terug wilt. Voor meer informatie over de reparatie moet je toch aankloppen bij Dynafix, zoals mijn collega's ook aan hebben gegeven. Zij hebben het onderzoek gedaan en kunnen jou hier dan ook verder bij helpen.

Ik zie wel terug dat jouw toestel ondertussen weer aan de winkel overhandigd is. Je hebt hier als het goed is ook bericht over ontvangen en anders ontvang je dit alsnog gauw. Je kunt het toestel dan ook ophalen in de winkel.

Als wij je nog ergens bij kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Dag David, excuses aan Muberra, hoop dat ze er net zo min als ik last van heeft. Verder stel ik vast dat Dynafic gewoon niet reageert en ik alleen mag hopen dat ik morgen bij het toestel een heldere diagnose aantref. Om het toestel retour te krijgen moest ik wel eerst betalen zonder zekerheid van de gekochte diagnose. Een half jaar geleden bij de kapotte batterij ontbrak de uitleg van wat er was gedaan volledig.
Daarom mijn stelling dat T-mobile structureel met Dynafix zou moeten afspreken dat bij de offerte van Dynafix minimaal de gestelde diagnose hoort, zodat de klant op dat moment een goede keuze kan maken. Dat zou T-mobile niet aan de klant moeten overlaten, zeker niet als communicatie met Dynafix zo is afgeschermd. Veel kan het niet kosten, want de technicus zal z'n bevindingen toch ergens moeten hebben vastgelegd?
Ik zou deze suggestie graag niet als individueel geval afgehandeld zien maar hoger in jullie organisatie waar kwaliteitsverbetering op de agenda staat. Graag hoor ik daar over terug. In de hoop in de toekomst deze frustratie niet meer te hoeven meemaken. Mogelijk hebben jullie een consumenten forum hiervoor oid? Vast dank en mvrgr Hans Treub
Reputatie 7
Badge +20
Hi Hans,

Dank voor je input. Ik kan mij voorstellen dat het fijn is om een gedetailleerd rapport te ontvangen omtrent de bevindingen. Ik vermoed dat een overweging wordt gemaakt, zonder daarmee af te doen aan de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Het lijkt mij niet ondenkbaar dat eenvoud hierin een grote rol speelt. Ook zou het kunnen zijn dat er voor het opmaken van een dergelijk rapport gebruik wordt gemaakt van terminologie, waar je als leek ook niet veel wijzer van wordt. Ik meen mij te herinneren dat er ook veel codes worden gebruikt. We houden onze oren en ogen in ieder geval openen voor soortgelijke signalen. Weet dat we enorm veel waarde hechten aan feedback.

Laat je het even weten als je contact hebt gehad met Dynafix over een meer gedetailleerde diagnose?
Dag Moderatoren,

Ik heb weer mijn eigen soepel lopende iPhone 6 in gebruik. Niet dankzij Dynafix of t-mobile. Van de eerste heb ik nooit de diagnose gekregen (de winkel regelt nu dat ik aan Dynafic betaalde geld terug krijg) en was ik wel m'n iPhone lang kwijt, t-mobile boodt me via Dynafix een refurbished zonder garantie voor meer dan de nieuwprijs. In de winkel werd ik tot 2 keer toe behoorlijk gepushed toch vooral een nieuw toestel te kopen. Een goede reparatiezaak heeft m'n iPhone nagekeken, de batterij vervangen en voor 70 euro heb ik weer een toestel als nieuw.
Er moet dus iets niet goed zijn gegaan met de batterijvervanging een half jaar terug door Dynafix en door jullie werkwijze zijn jullie niet in staat dat te herstellen en was ik bijna mijn iPhone kwijt geweest. Naast 70 euro ben ik alle vertrouwen voor wat betreft onderzoek, reparatie, integriteit en betrouwbaarheid van jullie kwijt. Erg jammer. Ik ga er van uit dat jullie dit als een officiële klacht afhandelen.
Reputatie 4
Badge +4
Hoi Hans,

Fijn om te lezen dat je je iPhone weer in gebruik hebt. Je ervaring in het contact met ons zou natuurlijk louter positief moeten zijn. De manier waarop je het contact beschrijft in de T-Shop, zo zou je het nooit mogen ervaren. Daarnaast geef je je onvrede aan betreft een aantal zaken, waarvan het eigenlijk vanzelfsprekend is dat je mag verwachten dat wij daarin excelleren.

Vanuit die gedachte heb ik samen met een productspecialist nog eens naar de prijsopgave en het reparatieformulier gekeken. Het aanbod van de omruiling heeft als achterliggende gedachte dat er schade is ontdekt, dat als gevolg heeft dat de reparatiekosten hoger zouden uitvallen dan een omruiling. Dat is natuurlijk al eerder aangegeven. Ik geef je graag wat meer achtergrond hierover. Tijdens een analyse gedaan door Dynafix wordt niet enkel het aangedragen probleem nagekeken, maar wordt het volledige toestel nagekeken. Op het moment dat Dynafix aangeeft het toestel te hebben gerepareerd, geven zij direct een garantie af dat het toestel probleemloos werkt. Zij willen een toestel enkel ook alleen op deze voorwaarde afleveren. In een geval waarin een omruiling wordt aangeboden, is er schade ontdekt, of is er een situatie geconstateerd, dat er geen garantie kan worden gegeven dat het toestel niet met problemen te maken kan krijgen. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan het moederbord in combinatie met indicatoren van vochtschade. In casus zou dus alleen het vervangen van een batterij wellicht de bovenliggende problemen kunnen verhelpen, maar tegelijkertijd kan er niet de zekerheid worden gegeven dat de defecten volledig zijn verholpen of dat er geen vervolgschade kan optreden. Natuurlijk kan er altijd een probleem ontstaan, maar op het moment dat Dynafix het toestel als gerepareerd kwalificeert heb je bijvoorbeeld ook drie maanden garantie op de reparatie zelf.

Het is dus juist vanuit een hoge mate van integriteit en betrouwbaarheid dat Dynafix aangeeft dat de kosten van een reparatie, die gemaakt moeten worden om jou te garanderen dat je een deugdelijk toestel in handen hebt waar je probleemloos gebruik van zou moeten kunnen maken, hoger uitvallen dan het omruilen.

Hopelijk biedt het zo meer achtergrond, waarom er is besloten om een omruiling aan te bieden in plaats van een reparatie. Als je nog vragen hebt, laat het gerust weten.
Dank voor jr reactie. Een lang maar echt niet overtuigend verhaal. Als je geen garantie meer durft te geven heb je toch minstens de verantwoording het goed uit te leggen. Niets van dat alles ook niet na via jullie en winkel dringende verzoeken mijnerzijds. Kan overigens verzekeren dat mijn toestel nooit waterschade heeft gehad. Met teleurgestelde groet,

Hans
Reputatie 4
Badge +4
Goedemorgen Hans,

Dank je wel voor je terugkoppeling. Het reparatiecentrum wil een 'garantie' kunnen afgeven wanneer een reparateur het toestel als gerepareerd verklaart. Vanuit dat oogpunt hebben zij waarschijnlijk geconstateerd dat alleen het vervangen van de batterij daartoe niet (genoeg) volstaat. Vervolgens wordt geanalyseerd wat er gerepareerd dient te worden om dit wel te kunnen afgeven. Het niet meer kunnen repareren of de rekensom van de reparatiekosten (wel of geen wettelijke garantie, arbeidsuren, productonderdelen) ligt vermoedelijk hoger dan de kosten voor een omruiling. Vandaar dat in zo'n situatie een omruiling wordt aangeboden.

Er is natuurlijk geen enkele stimulans om niet zo snel mogelijk en niet de meest voordelige optie te realiseren. Wat betreft de waterschade, ik doel ook absoluut niet op het gegeven dat daar sprake van zou zijn. Het doelde enkel als voorbeeld. Toestellen hebben indicatoren voor water/vochtschade. Daarin kan het zijn dat bij het openen deze indicatoren aangeven dat er sprake is van contact met vocht. Dit kan vrij ongemerkt gaan. Ik weet bijvoorbeeld dat wordt afgeraden om je toestel mee te nemen naar de badkamer. Zo eigenwijs als ik ben luister ik regelmatig muziek als ik ga douchen. Ongetwijfeld dat ik mijn toestel hiermee blootstel aan mogelijke schade die zich pas over een (lange) tijd zal uiten. In zo'n geval wordt er bijvoorbeeld ook vaak gekozen voor een omruiling, omdat het risico op mogelijke schade (die zich eventueel in de toekomst zal uiten) aan bijvoorbeeld een printplaat te groot is geworden. Nogmaals, door in te zoomen op een situatie met waterschade wil ik absoluut niet aangeven dat hier sprake van is, het dient slechts als voorbeeld.

Op het moment dat een reparateur een omruiling adviseert dan liggen er dergelijke overwegingen ten grondslag.
Iom de winkel verzoek ik, tegen een afgesproken prijs, om grondig onderzoek. Dan wil ik een hard verhaal. geen kletspraat.

MAG IK nu eindelijk de bevindingen?! Wat zijn de afwijkende waardes?! Verder svp geen uitwijdingen meer.

Ook lang geleden aan Dynafix gevraagd. Zie hieronder, inclusief mijn antwoord. Dat weer onbestelbaar retour komt, ook als ik in het onderwerk precies zet wat ze vragen (over drempels opwerpen gesproken)

'Afwijkende waardes' Kom op zeg!

Hallo, allereerst bedankt voor uw antwoord, al is het helaas geen antwoord op mijn vraag. Mijn vraag is om een uitgebreide diagnose te krijgen. Het minste dat je m.i. mag verwachten als je je toestel voor onderzoek afstaat.
'Afwijkende waardes' zegt helemaal niets.

Ik verzoek daarom alsnog om die diagnose en toelichting op die afwijkende waardes en relatie daarvan tot de onderliggende klacht.

Bovendien verzoek ik u als organisatie nog eens te evalueren of de procedures wel aan de minimale eisen van klantgerichtheid voldoen. Na diagnose geen info geven in combinatie met onbereikbaar moet je als zichzelf respecterende organisatie niet willen.

Alvast dank en mvrgr Hans TreubOp 8 sep. 2017 om 09:28 heeft "wecareot@dynafix.com" het volgende geschreven:

Betreft: uw klacht van 31-8-2017 met als referentienummer GC-17005536.

Geachte heer Treub,

Zoals wij reeds aan u hebben bevestigd, hebben wij de volgende klacht in goede orde ontvangen:
Ik wil graag een uitgebreide diagnose ontvangen over mijn reparatie. Want een omruiling van het toestel is duurder dan hetzelfde toestel nieuw te kopen of ook refurbished met garantie

Naar aanleiding van uw schrijven hebben wij uw zaak onderzocht. De monteur heeft uw toestel tijdens de reparatie doorgemeten en hierbij afwijkende waardes gevonden wat ook de opgegeven klacht veroorzaakt. Daar de garantie van het toestel reeds op 27-04-2017 was verlopen heeft de monteur een prijsopgave opgemaakt voor omruil. Dit is de enige optie welke wij aangeboden krijgen vanuit Apple. Wanneer u het niet eens bent met deze regeling kunnen wij u alleen adviseren om contact op te nemen met Apple zelf.

Ervan uitgaande u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Indien u via e-mail wenst te reageren, dan verzoeken wij u het referentienummer #GC-17005536# in het onderwerp van de e-mail te plaatsen en uw e-mail te verzenden naar wecareot@dynafix.com.


Met vriendelijke groet | Kind regards

Ricky
Reputatie 1
Naar aanleiding van uw schrijven hebben wij uw zaak onderzocht. De monteur heeft uw toestel tijdens de reparatie doorgemeten en hierbij afwijkende waardes gevonden wat ook de opgegeven klacht veroorzaakt. Daar de garantie van het toestel reeds op 27-04-2017 was verlopen heeft de monteur een prijsopgave opgemaakt voor omruil. Dit is de enige optie welke wij aangeboden krijgen vanuit Apple. Wanneer u het niet eens bent met deze regeling kunnen wij u alleen adviseren om contact op te nemen met Apple zelf.

als hun het aan apple doorgeven dat er verkeerde waardes zijn geef apple dat advies maar je weet niet wat er stuk is misschien wel een onderdeel van een paar tientjes


wat ik een beetje raar vind dat je geen reparatie rapport krijg.
als ik mijn auto naar de garage breng voor onderzoek krijg ik netjes rapport wat er stuk is en kost al hebben heel veel mensen daar ook geen verstand van als hun de computer uitlezen weten ze water stuk is.
dat zou zijn u co2 uitstoot van u auto is niet goed koop maar een nieuwe
je betaald toch voor een onderzoek dan kunnen ze je met van alles opzadelen
Dus de opmerking de onderdelen die stuk zijn weten de meeste toch niks van .
Dat wil nog niks zeggen ik zou wel weten wat er stuk is en dan kan ik zelf beoordelen of het de moeite is of niet of ergens anders laten maken waar het evt goedkoper is .
Het lijkt net of als ze het wel doen en je komt ergens anders b.v. bij apple en die zeggen wat anders dat ze voor ... staan.
ik vind gewoon dat T-Mobile er op moet staan dat er altijd een rapport bij zit of die nu gemaakt is of niet .
De klant heeft dan bewijs wat er gemaakt is maar T-Mobile ook .
Reputatie 7
Badge +20
Hi Johannes,

Voor verdere uitleg en details zul je wederom bij Dynafix moeten aankloppen. Zij hebben het onderzoek gedaan, dus daar kunnen wij je ook niet verder bij helpen. Als zij deze informatie hebben, dan kunnen zij dit met je delen.

Als er nog iets is waar wij bij kunnen helpen, dan horen we dat graag van je.
Slecht antwoord als je hebt kunnen lezen dat mail als fout retour komt van Dynafix ook als je hun maffe verzendinstructies precies volgt.
Triest om zo te moeten werken. Scheep ze af ipv los het op. Veel sterkte, ik ben er klaar mee.

Reageer