Vraag

iPhone koppelen aan auto voor internet

  • 10 augustus 2013
  • 9 reacties
  • 5372 Bekeken

Reputatie 2
Mijn iPhone werkt prima om te bellen in de auto. Met het Comand Online systeem van mijn auto zou ik ook moeten kunnen internetten. Het systeem vraagt om een Gebruikers ID en wachtwoord. Geen idee wat ik hier moet invullen. De helpdesk zou volgens de website bereikbaar moeten zijn maar is dat niet op zaterdag.
Iemand een idee?

Mvg Adrie

9 reacties

Kan je daarover niks vinden in de handleiding van je auto?
Reputatie 6
Badge +16
@Atanis

Na even op het internet rondgekeken te hebben ben ik al heel wat te weten gekomen over het Comand Online. Helaas kan ik niets vinden over het invoeren van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Ik heb daarna gelijk contact opgenomen met Mercedes Benz zelf. Na de klantenservice, technische afdeling, receptie en de werkplaats gesproken te hebben heb ik eindelijk iemand te pakken gekregen die me enigszins van een antwoord kon voorzien. Er werd door de vriendelijke meneer aangegeven dat er alleen om een wachtwoord gevraagd moet worden. Als dit wel gedaan wordt dan kan je proberen om de naam van je toestel in te voeren.

Als je gebruik maakt van een dan kan je dit wachtwoord proberen: 62872. Je kan daarnaast ook de standaard wachtwoorden als 0000 of 1234 proberen.

Ik hoop dat je verder komt met deze informatie. 😉
Reputatie 2
@Razza, dank voor de moeite. Het Comand Online geeft de melding dat mijn telefoon (iPhone 4s) niet ondersteund wordt. Het systeem werkt via bluetooth. Als ik de Samsung telefoon van mijn vrouw gebruik komt de vraag of ik DUN wil gebruiken en dan krijg ik wel een internet connectie. Een wachtwoord heb ik niet nodig.
DUN zit niet op de iPhone?
Reputatie 6
Badge +16
@Atanis

Mijn excuses voor de late reactie!

DUN staat voor Dial Up Network, dit kan je in deze situatie ook Tethering of Persoonlijk Hotspot noemen. Deze functie is wel beschikbaar op iPhones, je kan dit zelf inschakelen door deze stappen te volgen. ;)

Zou je de verbinding met je auto willen testen nadat je de bovenstaande stappen hebt gevolgd? Ik ben benieuwd naar het resultaat. 🙂
@Razza. Ik zie dat je deze materie eerder aan de hand hebt gehad. Ik hoop dat je mij kunt helpen. Ik heb een iPhone 5s met SW update 8.1.2. Ik heb een Mercedes Benz met Command Online. Ik kan wel spraak gebruiken in mijn auto, maar niet de Internet toepassingen. In de garage hebben ze een andere iPhone 5s van KPN gekoppeld en ook een met Vodafone abonnement en deze werken wel. Wat moet/kan ik doen om ook mijn iPhone (met T-mobile abonnement) te koppelen zodat ik de internet toepassingen van de auto kan gebruiken?
@Razza, trouwens we hebben het geprobeerd zowel met, als zonder de Persoonlijke Hotspot aan, maar geen van beide doet het.
Reputatie 1
@Atanis.
De code welke je kreeg van Razza is voor het koppelen van een Bluetooth verbinding aan je telefoon of omgekeerd. Kan het misschien zijn dat hij naam en wachtwoord van de internetprovider vraagt?
Ik heb dit geprobeerd door eerst blue dun via AppStore op iPhone te zetten
En T-mobile te raadplegen
Er wordt steeds om een code gevraagd,
Deze weten ze bij t-mobile
Reputatie 7
Badge +20
HI Costaria,

Dit is een oud topic van 2013 dus kan het zo zijn dat de informatie niet meer up to date is. Wat voor melding krijg je te zien wanneer je dit probeert? Zou je daar een screenshot van kunnen meesturen? Van welke auto maak jij gebruik? Van welke iPhone maak jij gebruik?

Ik hoor graag van je zodat ik dit kan doorzetten naar onze technische specialisten.

Reageer