Glasvezel al 48 uur offline

  • 31 August 2022
  • 17 reacties
  • 226 Bekeken

Reputatie 1

T-Mobile,

Sinds eergisteren is onze internet verbinding volledig offline.

Er komt geen signaal meer binnen op de F0 glasvezel connectie.

Ik vermoed dat iemand in het kopstation de boel omver heeft gegooid, dat kan altijd gebeuren.
Maar ondanks herhaal;de pogingen krijg ik totaal geen enkele medewerking van Guidion om dit probleem op te lossen.

We hebben het druk “is een standaard reactie gevolgd door “ U staat op de lijst voor de eerstvolgende optie om u handmatig in te delen “ Op de vraag hoe lang dat dan gaat duren kan men niets aangeven…. de klant ( die dus betaald voor de dienst en die uiteindelijk dus ook hun salaris betaald, wordt in de hoek gezet als een lastige kleuter !!!

Het spijt mij ten zeerste T-mobile , maar dit is geen gratis dienst, hier wordt voor een dienst betaald en omdat deze datalijn ook alle andere diensten omvat moet dit de hoogste prioriteit hebben, dat heeft het duidelijk niet.

Niet alleen stel ik jullie aansprakelijk voor eventuele schade, maak ik aanspraak op de wettelijke vergoeding bij uitval van diensten als dat langer duurt dan 12 uur , maar de hele afwikkeling via jullie klantenservice is een lachertje. Computer telefonie die je niet verstaat, uiteindelijk een medewerker aan de lijn die niets kan en je alleen kan doorsturen naar Guidion die, uiterst arrogant, zichzelf de tijd geven om je lekker in de wachtstand te zetten.

Dit kan ECHT niet zo T-Mobile.
Als mijn lijn niet vandaag om 17:00 uur werkt zeg ik per direct mijn contract met jullie op wegens wanprestatie, laat ik jullie van de lijn gooien en ga ik naar KPN over. Zo'n hondse en onbeschofte behandeling door een stelletje wannabees ( Guidion ) accepteer ik beslist niet.

Peter


17 reacties

Reputatie 7
Badge +14

hoi @Peerke1964 , Het is zeker vervelend als er een storing is. Ik krijg de indruk dat je de storing bij de klantenservice hebt gemeld en dat die Guidion een opdracht heeft gegeven om bij jou ter plaatse een onderzoek te doen? B.v. vaststellen dat er geen licht is en dat het niet een defecte ONT is. Als dit onderzoek is afgerond en de verbinding werkt nog steeds niet, dan wordt de netbeheerder aangestuurd.

Dit kost even tijd, monteurs zijn ook helaas niet in elke regio direct beschikbaar. De vergoeding wordt altijd netjes in orde gemaakt, de klantenservice, maar ook een moderator hier kan je een voucher voor echt unlimited mobiele data geven welke je kunt activeren op een Tele2, T-Mobile of Ben simkaart. Zo kun je via een wifi hotspot toch verbonden zijn met internet.

 

Reputatie 1

hoi @Peerke1964 , Het is zeker vervelend als er een storing is. Ik krijg de indruk dat je de storing bij de klantenservice hebt gemeld en dat die Guidion een opdracht heeft gegeven om bij jou ter plaatse een onderzoek te doen? B.v. vaststellen dat er geen licht is en dat het niet een defecte ONT is. Als dit onderzoek is afgerond en de verbinding werkt nog steeds niet, dan wordt de netbeheerder aangestuurd.

Dit kost even tijd, monteurs zijn ook helaas niet in elke regio direct beschikbaar. De vergoeding wordt altijd netjes in orde gemaakt, de klantenservice, maar ook een moderator hier kan je een voucher voor echt unlimited mobiele data geven welke je kunt activeren op een Tele2, T-Mobile of Ben simkaart. Zo kun je via een wifi hotspot toch verbonden zijn met internet.

 



De internet verbinding is helemaal weg, glasvezel geeft geen licht meer door.
F0 is uit, al contact gehad met klantenservice en Guidion. Gelet op het tijdstip van de uitval vermoed ik dat er iemand in het kopstation een VLAN uit heeft gezet. Aan onze zijde is niets veranderd, is niemand in de kast geweest.

Mediaconverter werkt gewoon, geen probleem daarmee, alle led's werken behalve F0.

Waar ik het grootste probleem mee heb ik de houding van Guidion die gevoelsmatig niets voor je willen doen, bellen met hen geeft mij een gevoel van een groepje arrogante personen die weten dat jij ze nodig hebt en alleen daarom al jou in de wacht zetten, niet omdat het moet, maar omdat ze het kunnen.
Hoe lang heb  je nodig om een datum en tijd te bepalen wanneer een monteur kan komen kijken ?
Hoe lang heb je nodig om de logs na te lopen om te kijken wie er in het kopstation bezig is geweest ?
Zelfs de netbeheerder heeft nog geen ticket….ja ik heb ze gebeld...ze weten nergens van…

Hoe vriendelijk het ook kan zijn om onder normale omstandigheden iemand een unlimited code te geven...was het alleen mijn telefoon, dan was het geen probleem, maar er hangt ook een alarm centrale aan de glasvezel...en nog veel meer...heb niet voor niets 1 GB gekozen...maar nu kunnen we niets meer en ik raak dat gevoel van “ We maken ons niet druk “maar niet kwijt bij Guidion.

Anderzijds denk ik dat wanneer het duidelijk wordt / is dat Guidion het niveau van service wat nodig is niet kan garanderen, het hoogste tijd wordt om de zaken elders te gaan onderbrengen….

Maar dat is niet mijn probleem om op te lossen...ik ben slechts een betalende klant die geen diensten meer heeft…

 

Reputatie 7

Hi @Peerke1964,

Dank voor het delen van je verhaal en gevoel! Dit is absoluut niet de ervaring die wij voor ogen hebben en daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden. Ik heb begrepen dat er al contact is geweest met mijn directe collega's op Twitter en we er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer online te krijgen. Voor de afspraak met Guidion, die nodig is om de gehele thuissituatie na te lopen en eventueel uit te sluiten, zijn we afhankelijk van de agenda van de monteurs en die van jou. Ik heb daarom direct gebeld met Guidion om te kijken of er een eerder gaatje op dit moment mogelijk is. Ik had dit graag kunnen beamen, maar dat is niet het geval. Wel is mij de toezegging gedaan, dat als er een gaatje valt, er contact zal worden opgenomen om de afspraak te vervroegen. 

Wij willen niets anders dan dat jij van je verbinding kunt genieten. We hopen daarom mee dat de monteursdienst zo snel mogelijk bij je langs kan komen. Mocht je in de tussentijd toch met een vraag zitten, laat het vooral weten. 

Reputatie 1

@Boris Bedankt voor se vriendelijke woorden. 
 

ik durf wel te stellen dat voor 99 % het zeker is dat de oorzaak niet in onze huisaansluiting zit. 
 

Ik ben zelf netwerk specialist en zou dus , behoudens metingen met specialistische apparatuur, zaken zoals de mediaconverter, glasvezel zelf of dipswitch settings kunnen vervangen of aanpassen om de oplossing te versnellen. 2 weken moeten wachten op een monteur die dan moet constateren dat het probleem in de wijkcentrale zit worden we niet vrolijk van. 
 

TV kijken via Apple TV over gedeelde link op Iphone ( hotspot ) werkt ook niet omdat de Apple TV App begint te zeveren dat de verbinding niet met T Mobile is… bug ?? 

Misschien is het toezenden van een nieuwe Mediaconverter en glasvezel een eerste stap op uit te sluiten dat het aan de apparatuur ligt ?

 

peter
 

 

 

Reputatie 7

Hi @Peerke1964, merci voor deze terugkoppeling! Als Guidion constateert dat het probleem zich niet binnenhuis bevindt, dan sturen wij de netwerkbeheerder aan. We kiezen altijd voor deze volgorde om er zo zeker van te zijn dat alles wordt uitgesloten. Als ik dit proces kon veranderen, dan deed ik dat graag voor je. Echter dient Guidion eerst langs te komen en hoop ik toch ontzettend dat zij het issue kunnen verhelpen. Guidion neemt bepaalde apparatuur mee, dus dit wordt tijdens de afspraak aan bod zodat we dit niet van tevoren al naar jou hoeven op te sturen. 

Wat betreft de het issue dat je ervaart met de Apple TV: is er ook een specifieke foutmelding? Ik wil dit graag voor je aanpakken. Helpt het om de App te verwijderen en opnieuw te installeren? 

 

Reputatie 1

Hi Lisa

 

ik snap de protocollen en procedures, jammer alleen dat jullie technische partner in deze dus de kink in de kabel is. 
 

wat de ATV betreft vermoed ik dat bij het inloggen via de TV App een bepaalde server wordt benaderd die via het mobiele netwerk niet te benaderen is waardoor de verificatie mislukt. Anders dan dat zou ik niet kunnen bedenken waarom de App niet via wifi zou werken. 
 

Peter 

Reputatie 7
Badge +6

@Peerke1964 Waar je met de Apple TV-app tegenaan loopt, is geen bug maar een rechtenkwestie. De app valt onder de ‘grote schermen’, net zoals bijvoorbeeld de tv-box. Die zijn alleen voor binnenshuis bedoeld en kun je dus alleen kijken op een Thuis-verbinding. Voor buitenshuis (of dit geval een storing) kun je de TV Anywhere-app gebruiken of de browserversie. Die werken niet op je tv, maar dan heb je in elk geval iets.

Reputatie 2

Ligt het aan mij of zijn er veel mensen in eens die problemen hebben die allemaal hetzelfde lijken. Geen verbinding met de wijkcentrale.

Reputatie 7

Hi @Damook, momenteel is er nog geen algemeen probleem bekend - maar wij houden alle meldingen goed in de gaten! Merci voor het aanstippen. Ook voor jou zie ik dat er een onderzoek is ingediend bij onze technische dienst. Zij gaan er dan ook alles aan doen om jou zo snel mogelijk weer online te krijgen. Excuses voor het ongemak. 

Reputatie 1

Ligt het aan mij of zijn er veel mensen in eens die problemen hebben die allemaal hetzelfde lijken. Geen verbinding met de wijkcentrale.

Jeetje, jij ook al ? Hoe lang al ? Zou er iemand een heel VLAN plat gegooid hebben ? 

Reputatie 1

Goedemorgen,

vandaag zou Guidion tussen 08:00 en 10:00 u onze glasvezel aansluiting weer herstellen. Helaas moet ik wederom vaststellen dat ze het af laten weten.

Ook bij de installatie waren ze al te laat met een smoes dat de planning verkeerde tijden had doorgegeven aan de monteur. Ik vermoed dat dit nu weer het geval is. De monteur zou uit Tilburg moeten komen. Dat is nog geen 15 minuten rijden. Weer een fraai staaltje klantonvriendelijk handelen.

Reputatie 1

Guidion bellen…. Vergeet het maar. Een wachtrij van 31 minuten !!!!!!

sorry maar dit is echt asociaal ! 

Reputatie 1

Momenteel al ruim 180 uur offline. 
Guidion is onbereikbaar 

Monteur nergens te bekennen

bij glasvezel kopstation is ook al een eeuwigheid niemand geweest. 

 

Reputatie 1

Nee maar… 11:02u. Monteur belt nadat webcare Guidion wakker heeft gebeld. 
 

vaag verhaal van. ‘ beetje uitgelopen ‘ ‘ vergeten te bellen ‘ … half uurtje nog. 
 

we zullen zien ….

Reputatie 7

Hoi @Peerke1964, dank voor je reacties. Let er wel op dat je niet het topic spamt, dat is in strijd met onze huisregels. Deze vind je hier terug: 

Fijn om te horen dat mijn directe collega's van Webcare je al hebben geholpen met het bereiken van Guidion. Wil je ons laten weten hoe het bezoek is verlopen? We horen het graag van je. 

Reputatie 1

Hoi @Peerke1964, dank voor je reacties. Let er wel op dat je niet het topic spamt, dat is in strijd met onze huisregels. Deze vind je hier terug: 

Fijn om te horen dat mijn directe collega's van Webcare je al hebben geholpen met het bereiken van Guidion. Wil je ons laten weten hoe het bezoek is verlopen? We horen het graag van je. 

Boris,

Het doen van mijn relaas en het delen van mijn ervaringen daarin is geen spammen.

Wat spam is , daarvoor denk ik dat je eens wat filmpjes van Monty Python moet gaan kijken ;)

Wat het topic betreft : 

In mijn eerste bericht schreef ik al :

“ Er komt geen signaal meer binnen op de F0 glasvezel connectie.

Ik vermoed dat iemand in het kopstation de boel omver heeft gegooid, dat kan altijd gebeuren.”

 Dat blijkt nu dus ook zo te zijn. De monteur - die overigens 4 uur te laat aan kwam - , gaf aan dat hij de verbinding in het POPStation opnieuw moest patchen. Kort gezegd : Er was dus een andere “monteur” geweest die daar doodleuk kabels aan het lostrekken is geweest en ze niet meer terug heeft gestoken waardoor onze lijn dus een week offline is geweest “  

Ongelofelijk….dit probleem had ik zelf in 5 minuten kunnen oplossen als ik toegang had tot dat popstation wat op nog geen 250 meter bij mij vandaan staat….en om dan te ervaren dat het gewoon een ontzettend stomme techneut is geweest die doodleuk kabels is gaan lostrekken, dan zakt echt mijn broek af…


Maar goed we hebben weer verbinding ….zolang er geen monteurs klakkeloos patchkabels gaan lostrekken daar...

Peter

 

Reputatie 7

Hi @Peerke1964, thanks voor je bericht en dank voor het doorgeven van de situatie! Heel fijn om te horen dat de verbinding is hersteld. Zoals we al via Twitter hebben besproken, neem ik de feedback zeker met ons mee. Ik heb de vergoeding voor je in orde gemaakt, zoals we hebben besproken op Twitter. Mocht je met een vraag zitten, weet dat ook de Community voor je klaar staat.

Reageer