Beantwoord

Glasvezel weer eens stuk

  • 23 November 2022
  • 11 reacties
  • 168 Bekeken

Hallo, hier zijn we weer. Weer geen signaal via de glasvezel. 

Ik woon in een appartementen gebouw en net buiten het gebouw, onder een paar stoeptegels, komen de glasvezelkabels van diverse appartementen bij elkaar. Elke keer dat er weer een glasvezel klant bij komt moet die stoep weer open en wordt er door de KPN een kabel getrokken. Erg inefficiënt allemaal, maar niet mijn probleem. Tot, bij het opgraven, mijn kabel geraakt wordt en ik geen signaal meer heb. Dan heb ik er wel last van vooral als je vaak thuis moet werken. 

De eerste keer dat dit gebeurde zat ik ik 8!!!! weken zonder verbinding. In die periode moest ik talloze keren T-Mobile bellen om een voucher code zodat ik via een hotspot kon werken. Talloze keren te horen gekregen dat de wachttijd langer is dan ik van hun gewend zou zijn. Ik heb talloze keren iemand aan de deur gehad die geen idee had wat het probleem was en weer opnieuw begon met vervangen en controleren. Talloze keren vrij moeten nemen omdat er weer iemand langs zou komen. Tot de laatste ZZP-er die wel wist wat ie moest doen en in 1,5 uur klaar was. Het kan dus wel! Reactie T-Mobile: “U hoeft de periode waarin u geen verbinding had niet te betalen”. Nee, dat was ik ook echt niet van plan maar ik heb ook andere kosten gemaakt zoals vrij nemen en een Netflix abonnement. T-Mobile is hier niet gevoelig voor.

Sinds gisteren dus weer geen verbinding en weer 20 minuten in de wachtrij aan de telefoon. Ik kreeg te horen dat ze het allemaal gaan regelen en dat ik 2 voucher code opgestuurd krijg. En dat het nu echt geen 8 weken gaat duren. We zullen zien.

Enfin, geen voucher codes natuurlijk, dus vandaag weer gebeld. Weer het hele verhaal en weer veel medeleven en nu wel voucher codes. 3 stuks waarvan er 2 niet werken. Fantastisch. Morgen weer bellen want 's avonds is er helemaal geen doorkomen aan. 

TV kijken. Moet kunnen volgens de aardige meneer van T-Mobile. Nou ja, behalve als je een LG tv hebt, dan kan het niet. Ach ja, ik ben niet eens meer verrast alleen teleurgesteld.

Het aller ergste is dat klanten steeds maar weer worden doorgeschoven naar KPN want ”T-Mobile heeft geen direct contact met KPN”. Hoezo geen direct contact ? zo moeilijk is dat toch niet ?             T-Mobile is klant bij KPN, niet ik. Het maakt mij niet uit welk bedrijf de glasvezel legt. 

Dus T-Mobile, jullie weten wat het probleem is en zorg er voor dat dit heel snel opgelost wordt zodat ik de volgende keer een positief verhaal kan schrijven.

Bas

icon

Beste antwoord door Cheyenne 24 November 2022, 12:31

Bekijk origineel

11 reacties

Reputatie 5
Badge +2

Hoi @Bassus, mijn oprechte excuses voor deze situatie. Ik had dit veel liever anders gezien. Het onderzoek loopt inderdaad al, ik heb er wel jouw ervaring aan toegevoegd en duidelijk aangegeven dat het om de tweede keer gaat. Ik zal het persoonlijk in de gaten houden, maar weet dat je automatisch een update ontvangt. Mocht je binnenkort een nieuwe code nodig hebben, stuur mij dan gerust een privébericht. Je hoeft dan niet te bellen, ik kom altijd zo snel mogelijk bij je terug. Mocht je Facebook of Twitter hebben, kan het ook via deze weg via een privégesprek, mocht ik niet reageren (en een dag vrij zijn bijvoorbeeld). Wij staan voor je klaar!

Hallo Cheyenne,

Naar aanleiding van het glasvezel probleem heb ik 3 voucher codes gekregen. De eerste heb ik geactiveerd op mijn eigen telefoon. Dit leek goed te gaan en heb ook een bevestiging gekregen. 

De tweede code op de telefoon van mijn vrouw geactiveerd. Vlak na het bevestigings bericht kreeg zij een bericht dat de voucher code niet geldig zou zijn. Toen maar de derde code geactiveerd maar daarop kreeg zij de reactie dat er een technische fout opgetreden was en dat er mogelijk al een andere bundel actief zou zijn. Vervolgens heeft zij de de gebruikte data stand in de gaten gehouden en die liep niet op na het kijken van een aantal websites. Ondanks onheilspellende berichten lijkt het bij haar dus dus toch goed te zijn gegaan.

Terug naar mijn telefoon; gisteren avond kreeg ik het bericht dat ik door mijn data heen ben en extra data moet kopen. Dus ondanks dat ik een bevestiging heb gekregen dat de voucher geactiveerd is, is er dus toch data afgeschreven uit mijn bundel. Een hoop gedoe weer.

Graag snel actie want ik moet morgen thuiswerken. 

bvd,

Bas

 

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bassus, dankjewel voor het aanstippen! Wat gek zeg dat het niet goed is gegaan met de vouchers, excuses hiervoor. Ik heb je in een privébericht meteen twee nieuwe codes gestuurd. Werken deze wel zonder problemen? Ook heb ik gecheckt of ik je al van een status update kan voorzien, maar ik zie nog geen update terug die ik met je kan delen. De technische dienst gaat er alles aan doen om dit zo snel mogelijk op te lossen. 

Waar kan ik je prive bericht vinden ? Via sms heb ik nog niets ontvangen.

 

Ok, gevonden. Code doorgestuurd naar 2244 en meteen kreeg ik een bericht terug dat er een “technische fout opgetreden is. Mogelijk is er al een andere bundel actief”

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bassus, top dat je het privébericht hebt gevonden! Jeetje, wat rot dat ook deze code niet werkt. Ik heb je er nog één gestuurd om te proberen. Werkt deze wel? Kun je hier anders een screenshot delen van de melding? Dan ga ik dit doorzetten naar mijn mobiele collega's. We hebben de codes getest en deze horen namelijk wel te werken. 

Het probleem is dat er al een code actief is. Dat heb ikzelf gedaan en dat zegt het bericht ook:

Beste klant, er is een technische fout opgetreden bij het activeren van je T-Mobile Thuis 7 Dagenbundel. Mogelijk is er al een andere bundel actief. Wacht tot je huidige bundel is afgelopen en probeer het daarna nog eens. Groet, T-Mobile

Toch wordt er data afgeschreven. Ik heb nu 0 mb over. 

Verder nog geen bericht van KPN of van jullie over het glasvezel probleem. We zijn nu een week verder terwijl het bekend is wat het probleem is, waar het probleem zit en wie het heeft veroorzaakt. Graag contact opnemen met KPN en zorgen dat het opgelost wordt !

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bassus, excuses voor de late reactie! Ik wil je graag laten weten dat ik jou zojuist van een reactie heb voorzien in een privébericht. Voor de volledigheid wil ik het ook hier plaatsen, zodat mijn collega's hier ook van op de hoogte zijn. Ik heb één van mijn mobiele collega's gevraagd om mij te helpen bij het issue dat je ervaart rondom de vouchers. Hier kom ik zo snel mogelijk bij jou op terug. 

Ik ben meteen een status update gaan checken, want ik wil dat je weet waar je aan toe bent. De collega's zijn druk bezig geweest achter de schermen en ik zie dat er een afspraak is ingeschoten met de netwerkbeheerder, dus dat is heel goed nieuws. Ter check: ben je hier zelf ook helemaal van op de hoogte? Helpt het als ik jou nog voorzie van een extra code, zodat je deze dagen nog met zo min mogelijk hinder kunt overbruggen? Laat het mij vooral weten. 

In ieder geval mijn oprechte excuses dat ik je achteraf pas van deze update voorzie. Dat had niet mogen gebeuren. Je hoort hier namelijk niet zelf achteraan te moeten. Houd je ons hier op de hoogte na het bezoek van de netwerkbeheerder? Dan weten ik en mijn collega's namelijk zeker dat je begin volgende week weer probleemvrij bent en kunnen we aan de slag met een vergoeding. Die fix ik namelijk heel graag voor je! 🍀

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bassus, mijn mobiele collega is gelijk een kijkje gaan nemen achter de schermen en via een privébericht heb ik je net een code gestuurd van hoe je de trage snelheid ongedaan kunt maken. Waarom de vouchers eerst niet werkten, dat kunnen we jammer genoeg niet achterhalen. Maar ik hoop dat je zo de aankomende dagen weer van de juiste snelheid kunt genieten. Als dat niet het geval is, wil je dat dan hier laten weten? Dan kunnen we mijn mobiele collega's hiervoor aansturen. 

Er wordt al 5 dagen niet meer gereageerd op de privé berichten. Moet ik de vuile was hier buiten hangen om een reactie te krijgen ?

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bassus, ik ben vandaag meteen op jouw privéberichten teruggekomen! Dankjewel voor het seintje en merci dat je alle punten zo helder naar mij hebt uitgezet. Weet dat je hier altijd openbaar jouw berichten mag plaatsen. In het privébericht heb ik ook bij je aangegeven dat we jou via het openbare topic nóg sneller kunnen helpen. Zo heb ik de afgelopen dagen mijn privéberichten bijna niet kunnen checken. Sorry dat je hier dan ook op hebt moeten wachten. 

Mijn collega komt zo snel mogelijk bij jou terug op de mobiele punten:

  • Waarom werkten de vouchers niet en wordt het van jouw eigen abonnement wordt afgeschreven?
  • Graag het mobiele internet krediet herstellen.

Ik ben echt onwijs blij dat je weer online bent en heb dan ook gelijk de vergoeding voor jou in orde gemaakt, waarin ik een uitzondering heb gemaakt en niet enkel de gemaakte abonnementskosten van deze periode heb vergoed. Jouw suggestie om de kabel te laten vernieuwen heb ik doorgezet naar onze technische dienst en heb ik gevraagd waarom de oplossing dit keer niet de oplossing was voor jou eerder dit jaar. Super dat je zo met ons meedenkt. Hier wil ik zelf ook graag wat duidelijkheid over krijgen. Ik kom er dan ook nog bij jou op terug als ik hier een reactie op heb gekregen. Als ik tot die tijd nog iets voor je kan betekenen, dan hoor ik het graag! 😊

Reageer