UDM Pro installatie

 • 22 February 2021
 • 76 reacties
 • 6884 Bekeken

Reputatie 1

Hi there!

Na aanleiding van een aantal privéberichten en mijn eigen vraag van een aantal maanden geleden (zie dit topic) heb ik besloten om een conversatie te starten over het instellen van je Unifi-apparatuur icm. het T-Mobile netwerk.

Mijn situatie

Ik heb een T-Mobile glasvezel abonnement met 1Gbps up/down. Daarnaast neem ik TV van T-Mobile af. Voorheen gebruikte ik een Fritzbox 7581 icm een 7590. Ik had echter regelmatig wifi-problemen en heb daarom besloten om over te stappen op Unifi-apparatuur, sindsdien heb ik geen problemen meer. 

 

Mijn apparatuur

 • UDM Pro. 
 • US-8-60W-EU. Ik heb hier gekozen voor een PoE switch, dat maakt het makkelijker met de nieuwe Unifi-6 apparatuur die niet standaard worden geleverd met een PoE-adapter.

 • USW-FlexMini. Kleine switch met PoE-ondersteuning voor de werkkamer op zolder.

 • 3x de nieuwe Unifi 6 Lite access points.

Stappenplan

Dit stappenplan is gericht op het instellen van een UDM (Pro) icm TV. Voor overige combinaties of andere apparatuur, check de FAQ onderin! 

Laten we starten met een eerste adviespunt. Laat je huidige set-up staan zoals het is (dan ligt het internet er ook niet meteen uit, scheelt weer.). Persoonlijk liep ik namelijk tegen problemen aan doordat ik mijn UDM-Pro direct aansloot op het netwerk en meteen begon met instellen. Je wilt namelijk je switch aansluiten op een router die reeds functioneert. Op je switch sluit je vervolgens je UDM-Pro aan. Zo kun je beginnen met instellen zonder dat je internet tijdens het instellen wegvalt.

Stap 1.

Sluit je switch aan op de reeds functionerende router. De UTP-kabel loopt van een willekeurige internet-poort op je router naar poort 1 op je switch. Deze poort zal straks op de mediaconverter worden aangesloten.

Stap 2.

Sluit je UDM (Pro) aan op de switch. De UTP-kabel loopt van poort 2 op de switch naar de WAN-poort op de UDM. 

Stap 3.

De eerste twee stappen dienen om het netwerk door te leiden naar de UDM (Pro). Ondanks dat het misschien raar klinkt, moet je nu de switch aansluiten op de UDM (Pro). De UTP-kabel loopt van poort 1 op de UDM (Pro) naar poort 3 op de switch.

Stap 4.

Nu gaan we de zojuist aangesloten apparatuur instellen. In het geval van een UDM (Pro) is een Ubiquiti account vereist om het apparaat op te zetten. Remote access (toegang vanaf een afstand) kan later worden uitgeschakeld, als je dat wil. Je kunt nu, mits je dat nog niet gedaan had, je switch en UDM van stroom voorzien. Geef beide apparaten even de tijd om op te starten. Om het jezelf makkelijker te maken kun je een laptop aansluiten op een van de overige poorten van je UDM of switch. Via setup.ui.com kun je dan je UDM voor het eerst instellen (ik ga niet door het hele initiële proces heen, maar skip naar het moment dat je toegang hebt tot de instellingen van je Unifi-netwerk. Mocht je hier niet uitkomen, laat ff weten in de comments). De instellingen die ik nu deel zijn vanaf mijn computer overgenomen, maar zijn als het goed is ook via de telefoon te volgen (als je je UDM via je telefoon opzet). Het kan dan wel zijn dat instellingen zich op een andere plek bevinden. 

 • Ga naar je Unifi-netwerk instellingen. 

   

 • Kies voor ‘Networks’. Maak een nieuw netwerk aan. Met als doel ‘VLAN Only’. Noem het netwerk ‘Internet’ en zet 300 als VLAN ID. Alle overige instellingen kun je op de default waardes laten staan.
 • Maak nog een nieuw netwerk aan. Met als doel ‘VLAN Only’. Noem het netwerk ‘IPTV’ en zet 640 als VLAN ID. Alle overige instellingen kun je op de default waardes laten staan.
 • Maak nog een nieuw netwerk aan. Met als doel ‘VLAN Only’. Noem het netwerk ‘Management’ en zet 100 als VLAN ID. Alle overige instellingen kun je op de default waardes laten staan.
 • Als je je Unifi-netwerk voor het eerst opzet, is de kans groot dat je nu enkel de drie zojuist aangemaakte netwerken ziet. Wanneer dat het geval is, maak dan nog twee nieuwe netwerken aan. 

  Let goed op! Je gebruikt hier dus VLAN 300.

 • Nu moeten we een aantal profielen aanmaken die we later toe kunnen passen op onze poorten. Dit zijn er een aantal, dus die zijn te vinden via deze link. Ik wil niet het forum overbelasten met al mijn screenshots haha. Het is belangrijk dat je deze profielen goed overneemt en naloopt. Het aanmaken van profielen vind je in Settings → Profiles → Switch Ports. 

Stap 5.

Nu moeten we de zojuist aangemaakte profielen toepassen op de switch. Ga de instellingen uit en kies voor ‘Devices’. Als het goed is, zie je hier je UDM en je switch staan. Als je op de switch klikt, krijg je rechts zijn eigenschappen te zien. Bovenin zie je het aantal poorten van jouw switch. Wanneer je hier op klikt, dan kun je of de poort direct bewerken of je komt bij een lijstje met je poorten terecht, als je daar met je muis overheen beweegt zie je een potloodje om een poort te bewerken. Zet het volgende profiel op de aangegeven poort:

 • Poort 1 → Fiber Trunk
 • Poort 2 → WAN Trunk
 • Poort 3 → LAN
 • De overige poorten kun je op All laten staan. Zet de poort waar je de TV op wilt aansluiten op IPTV (640). 

Stap 6. 

Als het goed is, zou nou alles moeten werken. Mocht dat niet het geval zijn, laat het ff weten in de comments. Het kan zijn dat ik iets verkeerd heb verteld (is al weer bijna 2 maanden geleden dat ik door deze struggle heen moest met 0 netwerkervaring haha)

 

Mocht je na aanleiding van deze conversatie nog opmerkingen en/of vragen hebben, post ze dan hieronder. Een aantal vragen worden (hopelijk) beantwoord in onderstaande FAQ.

Frequently Asked Questions (FAQ):

 1. Ik heb geen TV van T-Mobile, maar neem wel internet af. Hoe werkt de installatie voor mij? Wanneer je geen TV hebt van T-Mobile is de installatie eenvoudiger. Je hebt dan namelijk geen verschillende VLAN-ids meer. Je kunt simpelweg de kabel vanuit de mediaconverter direct in de WAN-poort (of via de SFP+ WAN poort) van je UDM steken. Vergeet dan niet om de poort te taggen met VLAN 300 (internet).
 2. Ik heb een all-in pakket en heb naast internet en TV ook bellen van T-Mobile. Werkt dat samen met de Unifi-apparatuur? De instellingen voor telefonie zijn niet bekend. Er is echter wel een oplossing om je telefoon werkend te krijgen icm je Unifi-apparatuur. Je dient dan je T-Mobile router aan te sluiten op je Unifi-netwerk en dan kun je het bellen via de traditionele manier opzetten. Let op! wanneer je de T-Mobile router nog nooit hebt gebruikt, moet je deze eerste even aansluiten op de mediaconverter. De router heeft even nodig om de instellingen voor telefonie op te halen. Na een paar minuten kun je de router weer ontkoppelen en deze aansluiten ergens op je nieuwe Unifi-netwerk. Zet het profiel van de poort waarop je de router van T-Mobile aansluit op ‘Internet + Management’.
 3. Waarom heb je, in het geval van sommige Unifi-routers / security gateways, een switch nodig voor TV + internet? T-Mobile werkt met gescheiden VLAN-id’s. VLAN 300 voor internet. VLAN 640 voor IPTV en VLAN100 voor management. Om die reden moet je Unifi vertellen dat je provider met meerdere VLANs werkt. In het geval van een USG of USG-Pro kun je via een json-bestand meerdere VLAN’s op je WAN-poort instellen. Dit kan bij een UDM of UDM Pro niet. Je hebt daarom een switch nodig om dit probleem af te vangen. Deze oplossing is niet ideaal en het is daarom afwachten of Unifi nog aan komt zetten met ‘Meerdere VLAN-ondersteuning op je WAN-poort’. 

 


76 reacties

Reputatie 1

Geweldige post Bryan. Dank je wel daar zullen veel

mensen wat aan hebben.

Beste Bryan,

 

Goede duidelijk How-To :thumbsup:

 

Heb het inmiddels ook al 2 weken zo draaien, ik heb alleen vlan100 achter wegen gelaten

zag het nut van die vlan100 niet, :shrug_tone2: maar alles werkt prima hier. 

Reputatie 1

Beste Bryan,

 

Goede duidelijk How-To :thumbsup:

 

Heb het inmiddels ook al 2 weken zo draaien, ik heb alleen vlan100 achter wegen gelaten

zag het nut van die vlan100 niet, :shrug_tone2: maar alles werkt prima hier. 


de vlan100 is niet altijd nodig idd. Deze wordt gebruikt voor management en heb je dus nodig als je een switch management access wilt geven. In het geval van een pakket met bellen moet je de T-Mobile router management access geven zodat ie die telefoon settings kan managen enzo. Zelf heb ik de vlan ook niet nodig, maar heb ik zo staan als ik ergens toch een switch of access point met LAN poorten wil aansluiten. Dan zou ik daar weer kunnen splitsen als ik dat wil.

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bryan96, wat tof dat jij uit jezelf dit topic hebt aangemaakt. Lekker bezig! Ik denk dat jij hier heel veel mensen blij mee gaat maken, waaronder wij. Als er iets tof is, dan is het om te zien dat de Community wordt ingzezet waarvoor hij is bedoeld. Thanks voor het duidelijke verhaal en keep up the good work! :) 

 

Reputatie 1

Hi @Bryan96, wat tof dat jij uit jezelf dit topic hebt aangemaakt. Lekker bezig! Ik denk dat jij hier heel veel mensen blij mee gaat maken, waaronder wij. Als er iets tof is, dan is het om te zien dat de Community wordt ingzezet waarvoor hij is bedoeld. Thanks voor het duidelijke verhaal en keep up the good work! :) 

 

Bedankt voor je compliment op mijn topic! Nu je hier toch bent, heb ik meteen een vraag haha. Ik las in andere topics (deze bijvoorbeeld) dat je voor het nieuwe platform geen VLAN meer nodig hebt voor IPTV. Kun je dit bevestigen? Want dat zou betekenen dat mijn setup anders wordt zodra ik overga op het nieuwe TV platform.

Reputatie 7
Badge +2

@Bryan96 

Perfecte uitleg, denk dat een groep mensen hier echt wel mee uit de voeten kan bij het inzetten van een UDM (Pro).

Heb dan wel niet een UDM (Pro), maar heb pfSense voor mijn Unify netwerk zitten, plus dat mijn controler op de NAS draait.

Denk dat er ook wel mensen zijn die interesse hebben hoe je bijv. de AP’s en radio’s kunt scheiden, dus een afzonderlijke radio voor 2.4G,  5G en (in jouw geval) 6G. Daar bovenop een gescheiden Guest AP setup via zijn eigen VLAN.

 

 

En welkome uitbreiding naar mijn gevoel bij dit uitstekende topic!

Wie weet kunnen we deze markeren als een ‘pinned’ topic, maar dat is aan een moderator.

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Bryan96, goede vraag! Toevallig vertellen wij daar in dit topic meer over: 

Als jij een DSL verbinding hebt, heb je dus wél VLAN nodig voor IPTV. In dit geval blijft jouw set-up ook hetzelfde! Maak je gebruik van Glasvezel? Dan hoeven er geen specifieke TV-VLAN settings ingesteld te worden. Had je dit voorheen met Interactieve TV wel? Dan kan je deze settings dus verwijderen.

Geeft dit jou genoeg duidelijkheid? Let me know als je nog andere vragen voor mij hebt!

Reputatie 1

Hi @Bryan96, goede vraag! Toevallig vertellen wij daar in dit topic meer over: 

Als jij een DSL verbinding hebt, heb je dus wél VLAN nodig voor IPTV. In dit geval blijft jouw set-up ook hetzelfde! Maak je gebruik van Glasvezel? Dan hoeven er geen specifieke TV-VLAN settings ingesteld te worden. Had je dit voorheen met Interactieve TV wel? Dan kan je deze settings dus verwijderen.

Geeft dit jou genoeg duidelijkheid? Let me know als je nog andere vragen voor mij hebt!

Dat is inderdaad duidelijk, dank daarvoor! In het geval van glasvezel icm TV + internet betekent dat dus dat je geen extra switch meer nodig hebt (je hebt namelijk alleen nog maar de internet VLAN nodig op je WAN-poort). Ik zal dit topic eens updaten als ik op het nieuwe T-Mobile TV zit.

Reputatie 1

 

Hi @Bryan96, wat tof dat jij uit jezelf dit topic hebt aangemaakt. Lekker bezig! Ik denk dat jij hier heel veel mensen blij mee gaat maken, waaronder wij. Als er iets tof is, dan is het om te zien dat de Community wordt ingzezet waarvoor hij is bedoeld. Thanks voor het duidelijke verhaal en keep up the good work! :) 

 

Hi @Lisa wat super dat jullie dit forum een beetje bijhouden, stimuleren en aanmoedigen. Zoals ik al gezegd heb bovenaan in het commentaar nogmaals dank @Bryan96 en ook @Pieter_B voor de contributie. Levendig, Leuk!

Maar nu @Lisa er toch ook is misschien is het dan het vragen waard om een iets meer permanente oplossing te vinden voor het punt waar mensen tegenaan lopen in deze thread:

Die heeft niet direct iets te maken met deze thread van Bryan maar mensen zouden er wel tegenaan kunnen lopen. Mss kunnen jullie voor een selecte groep mensen die iets meer hobbymatig hiermee bezig zijn op verzoek een statisch IP adres verzorgen. Dat maakt de afhankelijkheid van de helpdesk ook wat minder ;-)

Hi Brian,

Speciaal een account aangemaakt om je te bedanken, want heb sinds vandaag ook een UDMPRO.

Ik heb wel een vraag: is het niet mogelijk om het switch gedeelte van de UDMPRO hiervoor te gebruiken? (Wellicht dat er dan een kabeltje in 2 poorten moet, maar dat scheelt weer een apparaat)

In ieder geval nogmaals bedankt voor de uitgebreide uitleg en screenshots, ik ga het vast werkend krijgen zo :)

Michel

Reputatie 1

Hi Brian,

Speciaal een account aangemaakt om je te bedanken, want heb sinds vandaag ook een UDMPRO.

Ik heb wel een vraag: is het niet mogelijk om het switch gedeelte van de UDMPRO hiervoor te gebruiken? (Wellicht dat er dan een kabeltje in 2 poorten moet, maar dat scheelt weer een apparaat)

In ieder geval nogmaals bedankt voor de uitgebreide uitleg en screenshots, ik ga het vast werkend krijgen zo :)

Michel

Ik heb het niet geprobeerd, maar misschien dat het wel kan. Als je T-Mobile TV hebt, heb je sowieso geen switch meer nodig. Laat maar weten of het je lukt! Want dan kan ik mooi de FAQ bijwerken haha

Ik heb het niet geprobeerd, maar misschien dat het wel kan. Als je T-Mobile TV hebt, heb je sowieso geen switch meer nodig. Laat maar weten of het je lukt! Want dan kan ik mooi de FAQ bijwerken haha

Je FAQ mag je zo laten, ik dacht er 2 virtuele switches van 4 van te maken en daarmee weg te komen, maar dat pikt de UDMPRO niet. Nu werkend met inzet van de toch al aanwezige USW-Lite-8-PoE.

Nogmaals dank!

(Wel even de STB moeten herstarten, nog nooit zo blij geweest om TellSell te zien :))

Hoi Goede Topic,

maar je link is niet te benaderen.

https://imgur.com/a/IiTeo8a

Reputatie 7
Badge +4

Hi @Quaakie, bij mij doet de link die jij meestuurt het wel! Kan jij aan mij uitleggen wat er bij jou niet werkt? Wellicht helpt het om een andere bowser te gebruiken! 😊

Hij is nu bij mij ook werkzaam in alle type browsers

Reputatie 1

Dag allemaal hier is een update voor aansluiten van UDM PRO op T-Mobile Thuis 1Gbps nieuwe platform ODF met TV en Telefonie (nog niet aangesloten)

 

Setup

 1. Glasvezel
 2. MC UTP
 3. UTP -- SFP+ Module
 4. UDM PRO

Bij het aansluiten van de UDM PRO is het enige wat ik heb ingesteld VLAN 300 en dan werkt alles Althans?

Het gekke is dat als ik de UTP aansluiting op de UDMP gebruik, dus Media Converter - UPT Kabel - WAN UTP op de UDMP dan dropped om de haverklap de connectie met de server van TMT. Als ik van MC met UTP kabel naar Zyxel ga en vervolgens van Zyxel met UTP naar diezelfde WAN aansluiting op de UDMP ga. dan is de connectie stabiel. Het nadeel is dan dat ik de Zyxel er tussen heb zitten en dat was nou juist de bedoeling om niet te hebben.

Iemand op Tweakers suggereerde om de WAN aansluiting op de UDMP via een SFP+ module te laten gaan. Dus MC UTP kabel in de SFP module en die dan aansluiten op WAN2 van de UDMP. Dat is een super tip want dan werkt het prima.

Ik zou alleen heel graag willen weten en begrijpen wat het verschil is en waarom de ene poort wel werkt en de andere niet. Aangezien het via de Zyxel op de UTP wel werkt kan ik niet vaststellen dat er iets met die poort aan de hand is.

 

Wellicht heeft iemand ervaring hiermee of een idee waardoor dit komt? Zo niet, dan zou ik TMT tweede, derde, vierde lijn techneuten willen vragen om hier is naar te kijken en zo nodig de opstelling is te testen.

Reputatie 7
Badge +2

@330Driver

Wat geeft je logfile aan op je devices als je deze onderbreking hebt? Hiermee kan je kijken of het aan jouw kant ligt, of dat het aan TMT zijn kant ligt.

Er zijn wel mensen die melding hebben gemaakt over de korte ‘leasetime’ vanuit de DHCP van TMT, weet dus niet of die interval bij jouw ook het geval is.

Nog wel een vraag, waarom haal je de MC er niet tussenuit en sluit je de  SFP(+) niet rechtstreeks aan op de glasvezel?

….. Zo niet, dan zou ik TMT tweede, derde, vierde lijn techneuten willen vragen om hier is naar te kijken en zo nodig de opstelling is te testen.

Denk niet dat zoiets zin gaat hebben, want als er maar een iets andere netwerkinstelling is .. dan werkt alles bij hun out of the box .. en kom jij dus niet verder.

Heb met opzet niet gekozen voor de veel te dure UDM producten met hun zeer beperkte mogelijkheden bij de ‘voordeur’. Maar na de ‘voordeur’, switches en AP’s weer wel.

Je ziet ook dat de deployment van de UDM Pro maar heel beperkt is, ten eerste voor de kosten en daarna de nog steeds ‘buggie’ software. Multiple VLAN’s op WAN bijv. of Dual WAN .. niet mogelijk, terwijl ze toch met dit soort producten zich willen richten op de MKB. 

Reputatie 1

Hey @Pieter_B thanks voor je reactie!

Om met je laatste punt te beginnen. Ik weet het, allemaal te duur! Ik had een Controller op een raspberry draaien en dat werkte ook prima via de Zyxel. Maar ik heb nu een complete unifi deployment. Het is te hopen dat de bugginess wordt opgelost door de fw updatesin de toekomst. Wat ik er handig en ook wel mooi aan vind is het complete plaatje. Tis jammer dat als je bijv een combinatie zou maken van edge en unifi dat dat dan weer niet zichtbaar is in de controller. Dual WAN is dacht ik wel mogelijk maar dan een via UTP en de ander via SFP+ althans zo hen ik het begrepen.

De optie om de MC er niet tussenuit te halen is een goeie vraag. Dat heeft te maken met de afstand tot de meterkast. Ik wil de UDM niet in meterkast hebben en waar de UDM leeft heb ik wel UTP en geen glas. Misschien dat ik dat in de toekomst nog wel is verander door een glaskabeltje te trekken maar had begrepen van de installateur dat dat aan lengte gebonden is. Plus ik weet niet hoe ik die koppelingen moet moet maken en of dat uberhaupt zelf gedaan kan worden. Niet in verdiept.

Ik weet niet direct aan welke kant het ligt.

voor nu werkt het prima via de SFP+ module

Reputatie 7
Badge +2

@330Driver

Je punt van ‘het is dan een mooi plaatje’ heb ik wel vaker gehoord, daarin ben je dus niet de enige die graag van voor tot achter alles wil zien knipperen en kleurtjes wil geven.

Dan moet je jezelf gelijk afvragen, hoe vaak open je de controller om daar daadwerkelijk van te genieten.

Misschien dat ik dat in de toekomst nog wel is verander door een glaskabeltje te trekken maar had begrepen van de installateur dat dat aan lengte gebonden is. Plus ik weet niet hoe ik die koppelingen moet moet maken en of dat uberhaupt zelf gedaan kan worden. Niet in verdiept.

 

Lengte belangrijk? .. ja daar zou je tegenaan kunnen lopen als je SFP(+) bijv. op 1 km werkt. Als je SFP(+) voor bijv. 20 km is, dan zal je daar niet zo snel tegenaan gaan lopen met een paar meter langere glasvezel. Je werkt met licht, die natuurlijk over afstand dempt in sterkte, net als dat je stroom stuurt door een koperlijn. Hoe langer de koperlijn hoe lager de spanning aan het eind van de lijn zal zijn als je er stroom doorheen stuurt (Wet van Ohm)

Verlengen is eenvoudig te doen met bestaande koppelstukken van SC to SC en dan een patch kabel aan te schaffen van SC to LC. Vaak heeft namelijk een SFP(+) een LC aansluiting, terwijl de fiber van TMT SC heeft. 

voor nu werkt het prima via de SFP+ module

Als iets werkt, is het niet nodig om te repareren :smiley:

BTW, controler draait hier in Docker op de Synology NAS DS218+

 

Goedemiddag @Bryan96 ,

Ik wil een UDM (niet pro) gaan aanschaffen. Ik heb zelf glasvezel via T-Mobile en wil ook gebruik blijven maken van TV van T-Mobile.

Waar ik niet helemaal uitkom is of ik een switch voor mijn toekomstige Dreammachine moet gaan hangen, dit is wat ik eigenlijk niet wil. Nu lees ik dat als je glasvezel gebruikt, je geen extra VLAN nodig hebt. Maar ik kom er niet helemaal uit. 

Heb jij de gouden tip voor mij?

 

Groet,
Bram

Reputatie 1

Goedemiddag @Bryan96 ,

Ik wil een UDM (niet pro) gaan aanschaffen. Ik heb zelf glasvezel via T-Mobile en wil ook gebruik blijven maken van TV van T-Mobile.

Waar ik niet helemaal uitkom is of ik een switch voor mijn toekomstige Dreammachine moet gaan hangen, dit is wat ik eigenlijk niet wil. Nu lees ik dat als je glasvezel gebruikt, je geen extra VLAN nodig hebt. Maar ik kom er niet helemaal uit. 

Heb jij de gouden tip voor mij?

 

Groet,
Bram

Je hebt alleen geen switch nodig als je glasvezel hebt met het nieuwe TV-platform. Persoonlijk (daar is dit topic voor bedoeld) zit ik op de oude. Ik wil in de toekomst wel het topic updaten voor het nieuwe TV-platform. Waar kom je niet uit?

Reputatie 1

inderdaad. if it aint broke don’t try to fix it.

voor wat betreft die glas kabel. de connectors gaan niet niet door mijn leidingen. dus zal dat een glaskabel moeten zijn waar ik na het kabeltrekken nog een connector op moeten zetten en dat laatste is niet iets waar ik bekend mee ben.

Je hebt alleen geen switch nodig als je glasvezel hebt met het nieuwe TV-platform. Persoonlijk (daar is dit topic voor bedoeld) zit ik op de oude. Ik wil in de toekomst wel het topic updaten voor het nieuwe TV-platform. Waar kom je niet uit?

 

Ohh, op die fiets. Nu dus uitzoeken of ik op het oude of het nieuwe TV platform zit. Dat zal lekker zijn, want dat scheelt weer een switch kopen.

Reputatie 1

Je hebt alleen geen switch nodig als je glasvezel hebt met het nieuwe TV-platform. Persoonlijk (daar is dit topic voor bedoeld) zit ik op de oude. Ik wil in de toekomst wel het topic updaten voor het nieuwe TV-platform. Waar kom je niet uit?

 

Ohh, op die fiets. Nu dus uitzoeken of ik op het oude of het nieuwe TV platform zit. Dat zal lekker zijn, want dat scheelt weer een switch kopen.

Ik wilde mijn eigen topic updaten, maar heb geen idee hoe dat moet. Op dit topic kun je zien hoe de TV interface van het oude platform eruit ziet. Het nieuwe platform ziet het er dus anders uit.

Ik wilde mijn eigen topic updaten, maar heb geen idee hoe dat moet. Op dit topic kun je zien hoe de TV interface van het oude platform eruit ziet. Het nieuwe platform ziet het er dus anders uit.

Ahh, dan heb ik inderdaad nog het oude platform. Dat is balen. Toch maar even goed nadenken hoe ik het dan wil gaan doen. 

Reageer