Beantwoord

Beperkt toegang tot buitenlandse netwerken

  • 17 februari 2017
  • 9 reacties
  • 278 Bekeken

Goedemiddag,
Ik heb wederom een vraag,
Ik ben nu 4 dagen in Duitsland en nadat jullie een paar blokkades verwijderd hebben toegang tot netwerk,echter geen T mobile en alleen maar E plus en O2 en dan ook alleen maar 2en3g.
Via m,n telefoon wel bijna de gehele dag 4g van Duiste telecom dus er zijn zeker netwerken maar in de netwerklijst van m.n router zijn alleen de 2 en3g netwerken van e plus en O2 beschikbaar en al het andere forbidden,wie weet hoe dit komt
icon

Beste antwoord door David 22 februari 2017, 16:52

Hey Goffe,Sorry dat we even niet gereageerd hebben! Ik zie dat jouw case op dit moment nog in behandeling is door onze technische specialisten. Zij werken altijd zo hard mogelijk om deze cases zo snel mogelijk op te pakken, hopelijk lukt dat nog voor je terug bent!Heb je misschien een telefoon in de buurt waar je de simkaart in kunt testen? Als je daar wel andere netwerken kunt selecteren en/of 4G hebt, dan zit het probleem ergens in de router. Anders in de simkaart of functies van de provider over de grens. Zo zijn we in ieder geval weer wat dichterbij!Keep us posted, Goffe!
Bekijk origineel

9 reacties

Reputatie 6
Badge +17
Hoi Goffe,

Gelukkig heb je inmiddels wel verbinding met het netwerk, nu alleen nog verbinding met 4G! Van welke tablet maak je gebruik? Kun je eens in jouw instellingen kijken of je 4G aan hebt staan? Dat staat waarschijnlijk onder Instellingen > Mobiele netwerken > Netwerkmodus. Selecteer daar LTE/WCDMA/GSM. Kun je vervolgens kijken of het lukt om nu 4G te krijgen of handmatig verbinding maken met Deutsche Telekom? Alleen met deze provider kun je gebruik maken van 4G namelijk.

Mocht bovenstaande niet helpen, kun je dan aangeven welke foutmelding je krijgt als je verbinding probeert te maken met Deutsche Telekom? Kun je een printscreen hier plaatsen? Kun je in Nederland wel gewoon verbinding maken met 4G?

Ik zie je reactie graag tegemoet!
De simkaart zit in een Huawei E5186 die bij ons aan boord voor het netwerk zorgt.
Heb het hele menu door gespit en met handmatig netwerk zoeken komen de netwerken van Telekom en Vodafone wel in beeld maar kan ze niet selecteren en blijft er alleen E plus of O2 over.
Heb tot nu toe wel overal internet gehad zo langs de Rijn en dat was vroeger bij Vodafone wel anders.
Ik ben benieuwd wat jullie denken wat de oorzaak kan zijn.
En alvast bedankt natuurlijk
Reputatie 7
Badge +20
Hi Goffe,

Vreemd dat je ze niet kan selecteren op je router. Lukt het wel als je deze stappen volgt? Gelukkig doet je internet het verder wel goed. Ik wens je in ieder geval een fijne tijd in Duitsland en we gaan samen wel op zoek naar de oorzaak.
Bedankt voor jullie inzet.
Maar kan het zo zijn dat er een blokkade aanstaat voor bv gebruik in een router omdat er bv andere abonnementen zijn voor thuis 4g

Zo ziet de netwerklijst er uit
Inmiddels zijn we een week verder en hang ik nog steeds aan een O2 2g netwerk.geen reacties van de techneuten of van wie dan ook.begin nu toch langzaam teleurgesteld te raken
Reputatie 7
Badge +20
Hey Goffe,

Sorry dat we even niet gereageerd hebben! Ik zie dat jouw case op dit moment nog in behandeling is door onze technische specialisten. Zij werken altijd zo hard mogelijk om deze cases zo snel mogelijk op te pakken, hopelijk lukt dat nog voor je terug bent!

Heb je misschien een telefoon in de buurt waar je de simkaart in kunt testen? Als je daar wel andere netwerken kunt selecteren en/of 4G hebt, dan zit het probleem ergens in de router. Anders in de simkaart of functies van de provider over de grens. Zo zijn we in ieder geval weer wat dichterbij!

Keep us posted, Goffe!
Ha die David,jou tip daar hebben we wat aan.
Heb inmiddels de simkaart in m.n oude Samsung gehad en automatisch werd er weer O2 geselecteerd maar handmatig lukte het dan toch ook bij Deutsche Telekom op het netwerk te komen.
Heb de telefoon weer uitgeschakeld en de simkaart terug in de Huawei router en wat denk je????
Gelijk bij het opstarten 4g van Deutsche Telekom.
Schiet mij maar lek maar hij doet het.Dus voor moeilijke vragen moet je bij David zijn,bedankt man
Reputatie 7
Badge +20
Haha, bedankt Goffe voor de complimenten en natuurlijk graag gedaan! 😃 Ik ben blij dat het opgelost is en hoop dat je nu goed snel internet hebt!

Fijne reis nog!

Reageer