Beantwoord

Creatieve interpretatie regel "afschaffing roaming kosten voor consument" door T-mobile?

  • 10 februari 2017
  • 2 reacties
  • 222 Bekeken

Reputatie 1
T-mobile heeft voor SIM-only momenteel twee smaken abonnementen: "Go" en "basic". Het "go" abonnement geeft specifiek aan dat gebruik van de internetbundel in de EU kan en bij het "basic" abonnement wordt aangegeven dat dat niet kan. Op dit moment is dat duidelijk en logisch. Voor de "basic" klanten, zijn er de Travel & Surf passen.

Maar dan de regel vanuit de EU, dat providers geen roaming-kosten meer mogen doorberekenen aan consmenten per juni 2017. Ik interpreteer dat als dat je vanaf dan ook met het "basic" abonnement met de eigen bundel in het buitenland (EU) mag internetten, de provider mag immers geen onderscheid meer maken tussen eigen land of een ander EU land.

Ik heb dit voor de zekerheid nagevraagd en men is heel stellig: Ook na juni 2017 is er bij het "basic" abonnement géén sprake van eigen internet bundel gebruiken in het buitenland. Men claimt dat men tegemoet komt aan de regel door een abonnement ("go") aan te bieden waarbij dat wel het geval is. Dit is naar mijn idee op z'n minst een creatieve interpretatie van de regel. Of mag T-mobile dit echt doen? Even voor het beeld: het goedkoopste "basic" abonnement is 8 euro per maand, het goedkoopste "go" abonnement is 19 euro per maand. Je betaalt dus het hele jaar door, elke maand, 137% opslag om in die twee weken dat je in Frankrijk zit te kunnen internetten voor een redelijk bedrag. Dan is het altijd nog véél goedkoper om een Travel & Surf pas af te nemen. En dat kan volgens mij nooit de bedoeling zijn geweest van de EU-regel?

Komt T-mobile hiermee weg, is hier inderdaad de mogelijkheid de wet interpreteren volgens de letter in plaats van de geest? Zijn we met een dooie mus blijgemaakt?
icon

Beste antwoord door Anonymous 10 februari 2017, 19:29

Hoi Eric,Over dit onderwerp is al een topic geopend. Hier is al een hele discussie over de Roaming kosten vanaf 15 juni 2017. Misschien handig om dit bij elkaar houden, dan is het voor iedereen duidelijk.Bedankt en fijne avond
Bekijk origineel

This topic has been closed for comments

2 reacties

Hoi Eric,

Over dit onderwerp is al een topic geopend. Hier is al een hele discussie over de Roaming kosten vanaf 15 juni 2017. Misschien handig om dit bij elkaar houden, dan is het voor iedereen duidelijk.

Bedankt en fijne avond
Reputatie 1
Thx, ik had gezocht, maar niet gevonden. Is een lastig onderwerp om exact een goede zoekopdracht op te formuleren.