[FAQ] Alles over internetten buiten de EU met Travel & Surf

  • 4 december 2018
  • 0 reacties
  • 17918 Bekeken

Reputatie 7
Badge +19
  • Oud-medewerker
  • 3948 reacties

Ben je op reis buiten de EU en wil je daar graag internetten? Dan is een Travel & Surf internetpas iets voor jou. Met deze pas koop je voor een vaste prijs een vast aantal MB's, waardoor je geen onverwachte kosten hebt. Je kunt pas internetten na aankoop van een pas en je krijgt een gratis sms zodra je 80% en 100% van de MB's hebt verbruikt.


Hoe koop ik een Travel & Surf pas?


  1. Je kunt alleen een pas kopen als je in het buitenland bent. Je krijgt automatisch een sms-bericht met een link. Zet nu je wifi uit en dataroaming aan.
  2. Surf op je mobiele telefoon naar www.t-mobile.nl/roaming en kies je pas. Je betaalt de pas via je factuur of PrePaid-tegoed.
  3. Je kunt nu gebruik maken van Travel & Surf. Check je verbruik via www.t-mobile.nl/roaming of via de app.

Andere veelgestelde vragen


Wat kost Travel & Surf?
Dit verschilt per Zone. Check deze pagina om te bekijken onder welke zone het land waarin je je bevindt valt. Per Zone vind je precies hoeveel elke Travel & Surf pas kost.
Hoe betaal ik voor de Travel & Surf pas?
Ik heb een abonnement
Je betaalt je gekochte pas via je eerstvolgende factuur. Wil je alvast weten hoeveel je moet betalen? Kijk dan in My T-Mobile in je Verbruikstatus bij 'Overige kosten'.

Ik heb PrePaid
Bij het aankopen van de pas wordt het tegoed direct afgeschreven. Zorg dus voor voldoende tegoed om gebruik te kunnen maken van Travel & Surf.

Hoe kan ik mijn verbruik bekijken?
Je kunt je verbruik op 2 manieren bekijken:
- Via www.t-mobile.nl/roaming. Let op: deze pagina werkt alleen in het buitenland.
- Via de My T-Mobile App. Ga hiervoor in het menu naar "Buitenland".

Kan ik mijn Travel & Surf pas in meerdere zones gebruiken?
Nee, dat kan niet. Je kunt per zone één actieve pas tegelijkertijd hebben. Verander je tijdens de reis van zone, dan heb je een andere pas nodig. Je pas voor de ‘oude’ zone blijft beschikbaar zolang de pas nog geldig is.

Let op: kom je vlakbij een zonegrens of zit je op een boot en kom je in de buurt van een haven? Dan kan het zijn dat je een aparte pas nodig hebt. Een aantal passagierschepen heeft een eigen GSM-mast aan boord, maar daarvoor geldt Travel & Surf zone 4. Als je tijdens de bootreis een pas aanschaft, geldt deze dus voor zone 4. Kom je in het zicht van de haven en op het netwerk van een buitenlandse netwerkaanbieder van zone 1 of 2, dan heb je voor dat land een nieuwe (andere) pas nodig.

Kan ik ook betalen per MB?
In de EU kun je niet kiezen voor Betalen per MB, maar koop je MB-aanvullers. Die zijn ook stukken voordeliger.
In Zwitserland kun je ook niet kiezen voor Betalen per MB, alleen een Travel & Surf pas.
Reis je verder de wereld in? Dan kun je op www.t-mobile.nl/roaming kiezen voor ‘Betalen per MB’. Tip: Een Travel & Surf pas is uiteindelijk altijd voordeliger dan betalen per MB.

Limiet uitzetten (en ook weer aanzetten)
Je kunt er zelf voor kiezen de internetlimiet uit te zetten. Stuur dan een sms met de tekst 'DATALIMIET UIT' naar 1301. Jouw limiet wordt dan binnen een uur voor álle zones uitgezet. Als je flink gaat internetten, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. De datalimiet gaat niet automatisch weer aan, dus als je de vorige vakantie de limiet hebt uitgezet blijft deze uitstaan. Wil je de datalimiet weer aanzetten, stuur dan een sms met de tekst 'DATALIMIET AAN' naar 1301. Als je een aanpassing hebt gedaan, kun je 24 uur later de limiet weer uit- of aanzetten. Voor zakelijke klanten is de limiet ook via T-Mobile Beheer te wijzigen als de telecombeheerder daar gebruik van maakt.

Heb je een PrePaid aansluiting? Dan kun je in de EU en Zwitserland kiezen voor Betalen per MB, maar in andere landen niet.

Ik zit lang in het vliegtuig of op zee en wil graag internetten, kan dat?
Dat kan! Je kunt internetten door verbinding te maken met een satelliet, dus hieraan zijn geen landen verbonden. Je kunt hiertoe een pas voor Zone 4 aanschaffen. Zie ook de website.

Heb je na het lezen van dit topic nog meer vragen over internetten buiten de EU of over de Travel & Surf-passen? Stel je vraag dan gerust hieronder en dan helpen wij je zo snel mogelijk met jouw vraag!

0 reacties

Geen reactie

Reageer