Vraag

[FAQ / Veelgestelde vragen] Gebruik in het buitenland


Reputatie 6
[UPDATE 7 december 2018]

De info uit dit topic was verouderd en er is een nieuw topic over aangemaakt. Ga gauw naar '[faq] Alles over gebruik binnen de EU' voor de meest actuele en relevante informatie.

Dit topic gaat op slot.

This topic has been closed for comments

1 reactie

Reputatie 7
Badge +20
Wijzigingen tarieven in de EU in juni
Er is al veel over gezegd en geschreven: de wijzigingen van de tarieven in de EU in juni 2017. Dit betekent dat er van alles zal veranderen voor onze abonnementen. In dit topic hebben we alle informatie over deze wijzigingen. Hier vind je ook de meestgestelde vragen!

Nieuwe abonnement: T-Mobile Go
Met ons nieuwste abonnement T-Mobile Go gelden er behoorlijk andere regels en voorwaarden dan bij de oudere abonnementen. Jouw data-, bel- en SMS-bundel zijn hierbij volledig te gebruiken in de EU. Dit neemt een hoop grenzen weg!

Lees onze FAQ voor de meestgestelde vragen over T-Mobile Go en de bijbehorende voorwaarden. Vragen over Go kun je daar ook direct stellen!

Welke tarieven betaal ik in het buitenland?
Je maakt in het buitenland gebruik van afwijkende tarieven die in de meeste gevallen buiten de bundel in rekening worden gebracht. Op onze buitenlandpagina kun je de tarieven per land bekijken.

"Welkom in het buitenland"-sms
In het land van bestemming ontvang je automatisch een sms met de tarieven. Wil je tussendoor de tarieven nog eens bekijken of heb je de sms-melding uitgeschakeld sms dan 'PRIJS' naar 5545. Als je nog in Nederland bent kun je de tarieven opvragen door 'Prijs land' naar 5545 te sturen.

Welke netwerken zijn beschikbaar in het buitenland?
Houd er rekening mee dat T-Mobile de dekking van buitenlandse providers niet kan garanderen. Niet alle landen en providers bieden een stabiel 4G- of 3G-netwerk aan. Ook zijn er landen waarbij internetverbinding helemaal niet mogelijk is. Op onze website is per land terug te vinden met welke providers T-Mobile een overeenkomst heeft en welke netwerken gebruikt kunnen worden.

Hoe kan ik verbinding maken met een netwerk in het buitenland?Als je verbinding wilt maken met een netwerk in het buitenland, zorg dan dat je roaming aanstaat en op iPhone EU-internet uitstaat. Je kan je netwerk selectie op automatisch zetten en dan krijg je de providers en netwerken te zien waarmee T-Mobile een overeenkomst heeft. Als dat niet werkt dan kun je handmatig het netwerk selecteren. Je kunt op de website controleren welke netwerken beschikbaar zijn. Via de instellingen van je toestel kun je handmatig een netwerk selecteren.

Mocht je nog steeds problemen ervaren met het netwerk in het buitenland of kun je alleen niet bellen in het buitenland, bekijk dan dit topic.

Hoe zit het met bellen en SMS'en uit de bundel?
Als je een abonnement hebt van T-Mobile Go dan vallen bellen en SMS'en, binnen de EU, ook binnen jouw bundel. Voor landen buiten de EU kun je jouw prijslijst controleren.

Wanneer je gebruik maakt van het Stel Samen & Stel Bij -prijsplan dan kun je tot 120 minuten uit je bundel bellen in Zone 1. Gebeld worden en het versturen en ontvangen van SMS'jes binnen Zone 1 is onbeperkt en gratis!

Heb je een ander prijsplan dan maak je gebruik van de standaard tarieven.

Ik wil gebruik maken van internet in het buitenland
Wie wil nou niet kunnen internetten in het buitenland? Tegenwoordig willen we allemaal kunnen Instagrammen, WhatsAppen en mailen waar we ook zijn!

Jouw gehele databundel gebruiken in de EU met Go, Stel Samen &
Stel Bij, Basis Sim en PrePaid

Met T-Mobile Go, Stel Samen & Stel Bij, Basis Sim en PrePaid kun je al jouw MB's uit jouw databundel gebruiken in de EU!

Je nationale databundel gebruiken in Zone 1
Wanneer je gebruik maakt van een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je in Zone 1 tot 250MB per maand mobiel internetten uit je nationale databundel zonder extra kosten.

Het is afhankelijk van je internetbundel hoeveel MB's je in Zone 1 kunt gebruiken:
Internet XS 500 MB - 50 MB in Zone 1
Internet S 1 GB - 50 MB in Zone 1
Internet M 3 GB - 100 MB in Zone 1
Internet L 6GB - 250 MB in Zone 1
Internet XL 12 GB - 250 MB in Zone 1
Oneindig Online - 2 GB in Zone 1

Meer informatie hierover vind je in dit FAQ-topic.

Aanvullers en Travel & Surf
Ben je op vakantie en wil je gebruik maken van meer MB's dan in jouw abonnement zitten? Dan kun je voor binnen de EU een MB-aanvuller aanschaffen. Je MB’s zijn geldig in Nederland én de EU. De bundel is een maand geldig. Ook kun je kiezen voor betalen per MB.

Voor andere zones kun je een Travel & Surf-pas aanschaffen via het menu van de My T-Mobile App. Het gebruik van de My T-Mobile app in het buitenland is gratis. Maak je geen gebruik van de App? Geen paniek! Je kan ook via de t-mobile.nl/roaming pagina een Travel & Surf pas naar keuze aanschaffen. Zet dataroaming aan en open de link om Travel & Surf te kopen.

In de EU kun je niet kiezen voor Betalen per MB, maar koop je MB-aanvullers. Die zijn ook stukken voordeliger! In Zwitserland kun je ook niet kiezen voor Betalen per MB, alleen een Travel & Surf pas.

Reis je verder de wereld in? Dan kun je op www.t-mobile.nl/roaming kiezen voor ‘Betalen per MB’. Tip: Een Travel & Surf pas is uiteindelijk altijd voordeliger dan betalen per MB.

Heb je een PrePaid aansluiting? Dan kun je in de EU en Zwitserland kiezen voor Betalen per MB, maar in andere landen niet.

Ik zit lang in het vliegtuig of op zee en wil graag internetten
Ga je lekker de zee op voor een welverdiende cruise of vlieg je in 24 uur naar de andere kant van de wereld? In het topic Zee- en luchtvaart tarieven vind je meer informatie over de Zee- en luchtvaarttarieven.