Vraag

Geen bereik in USA


Hallo,

Ik ben nu in de USA en had een 14GB bundel aangezet voor in de USA. Ik krijg helaas geen verbinding met een netwerk. Alleen noodoproepen dus. 4 van de 4 streepjes dus hij vind wel wat, maar geen bellen/smsen/internetten. Andere simkaart van mijn vriendin in me telefoon doet het wel, en mijn simkaart in haar telefoon doet het niet. Dus duidelijk ligt het aan de simkaart.

Kunnen jullie iets doen? Of heb ik een nieuwe simkaart nodig?

De dure bundel kan ik nu dus niet gebruiken.

Met vriendelijke groet,
Darryl Weijde

10 reacties

Reputatie 6
Badge +9
Met welk netwerk probeer je verbinding te maken?
Jou vriendin ook T-Mobile?
Hoeft niet aan je simkaart te liggen, kan ook om instellingen gaan.
AT&T, me vriendin heeft Tele2, die verbind wel gewoon met AT&T.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Darryll,

Krijg je helemaal geen verbinding? Van welk toestel maak je gebruik? Is het nummer dat gekoppeld is aan je account je eigen nummer? Als ik je gegevens erbij pak dan zie ik dat je momenteel bent verbonden met een Canadees netwerk. Kan dat kloppen? Ook is er geen databundel actief. Verder heb je ook geen blokkades. Staan je instellingen wel goed? Je geeft aan dat je simkaart het ook niet doet in een ander toestel dus het zou kunnen liggen aan je simkaart. Verblijf je voor een langere tijd daar? Dan zou je eventueel een nieuwe simkaart bestellen en door een kennis laten opsturen naar je huidige verblijf. Een ander oplossing zou kunnen zijn een lokale simkaart kopen daar zodat je wel bereikbaar kan zijn.

Laat je even weten of het zo lukt?? Ik wens je in ieder geval een fijne tijd daar!
Hallo Hajar,

Nee ik krijg in USA geen verbinding met geen enkel netwerk. Ik heb de nieuwe S10+ in gebruik. Het nummer gekoppeld aan dit account is inderdaad mijn nummer. Ik werk aan boord van een cruiseschip dus op zee heb ik wel verbinding met het boordnetwerk. Dat is te vergelijken met vliegtuig netwerk. We zijn morgen in Canada dus ga dan kijken of ik wel bereik heb. Als het goed is is er wel een bundel actief hoor, daar heb ik een bevestiging van op de mail.

Ik ben over 3,5 week weer thuis dus dan maar voor de zekerheid een nieuwe simkaart aanvragen?
Nu in Canada wel goed bereik. Op een of andere manier wordt ik dus geweigerd op het Amerikaanse netwerk.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Darryl,

Ik kan niet verklaren waarom je geen verbinding krijgt in de VS. Ik heb daar zelf ook een T-Mobile simkaart gebruikt en dat ging goed. Mocht je nog terug gaan naar de VS dan kan je overwegen om een nieuwe simkaart te bestellen of toch voor een lokale simkaart gaan als dat je beter uitkomt.

Laat maar weten als ik nog iets voor je kan betekenen! Ik wens je veel plezier daar!
Hi Hajar,

Als ik thuis ben ga ik zeker een nieuwe simkaart bestellen.

Kunnen jullie niet een reset doorvoeren oid?

En het zou fijn zijn als jullie op zijn minst de dure bundel zou kunnen annuleren.

Met vriendelijke groet,
Darryl Weijde
Ik ben nu weer in de USA en heb nu verbinding met een t-mobile netwerk. Dat lukt dus weer wel. Het lijkt erop dat ik niet met AT&T kan verbinden.

Iemand tips?
Hoi Darryl,

De 14GB USA bundel kun je enkel gebruiken op het netwerk van T-mobile USA. Om te voorkomen dat je extra kosten maakt als je met netwerken van andere aanbieders verbinding maakt, zal je telefoon daarmee niet verbinden.

Zie onderstaande tekst van de t-mobile website (https://www.t-mobile.nl/go-unlimited, onderaan de pagina):
Heb je Go Unlimited GB + bellen versie USA?
Dan kun je onbeperkt bellen. Je kunt iedere maand 14 GB gebruiken in de EU en op het T-Mobile netwerk in de USA. Zodra je in de USA bent en op het T-Mobile netwerk zit, kun je geen verbinding maken met andere USA netwerken. Zo voorkomen we dat je per ongeluk met een ander netwerk verbinding maakt, en vermijden we onverwachte kosten. Je kunt dit eventueel zelf aanpassen. Bekijk de dekking van T-Mobile USA

Hoop dat dit je vraag beantwoordt
Hoi Maarten,

Bedankt voor je reactie. Nu wordt alles een stuk duidelijker.

Eigenlijk belachelijk dat als je een internet bundel hebt maar geen t-mobile netwerk in de buurt heb, dat je helemaal niet meer kan bellen of sms'en...

Het is dan wel een misleidende naam van een bundel. Het zou eigen moeten zijn: "go-unlimited bellen/sms'en en 14GB internet USA, maar alleen als je met t-mobile netwerk verbonden bent anders kan je ook niet bellen en sms'en, bundel"

De dekking kaart klopt dat ook voor geen meter want naar alle plekken waar we varen zou er volgens de kaart t-mobile netwerk moeten zijn, niet dus.

Erg jammer dat t-mobile die niet gewoon duidelijk op de website site. Pas als je helemaal naar beneden scrollt is het ergens te lezen..

Erg slecht.

Reageer