Geen netwerk verbinding in het buitenland

  • 2 juni 2019
  • 8 reacties
  • 750 Bekeken

Hallo!

De afgelopen keren dat ik in het buitenland was, kreeg ik zodra ik de grens over was geen verbinding met het netwerk. Geen internet en kon ook niet bellen.. Heb steeds een hotspot gebruikt om een verbinding te krijgen. Instellingen gecheckt en lijken goed te staan, ook de telefoon een paar keer uitgezet. Heeft geen effect gehad. Kunnen jullie me hierbij helpen? Aanstaande woensdag ga ik weer weg, zou fijn zijn als ik dan weer verbindjng kan krijgen.

Bedankt alvast!

Vriendelijke groet,
Sanneke

8 reacties

Reputatie 7
Badge +18
Beste Sanneke,

Log even in op Mijn T-Mobile en kijk bij Gegevens & Instellingen, Blokkades of internet/bellen in het buitenland op Toestaan staat.
Zorg dat al je rekeningen voldaan zijn.
Als je een nieuwe klant bent kan er nog een tijdelijke blokkade zijn, de forum moderators kunnen dit morgen voor je nakijken.
Kijk even op deze pagina welke netwerken je het beste per land kunt gebruiken.

Groet, Folkert
Ha Folkert, heb ik gedaan. Geen blokkades, alle rekeningen betaald... Kan ik een forum moderator hierin taggen? Anders is de enige optie maandag even bellen gok ik... Bedankt voor je reactie iig!
Reputatie 7
Badge +18
Hi Sanneke,

De moderators komen morgen zeker langs jouw vraag maar je kunt ook bellen of de chat op de TM website gebruiken.

Groet, Folkert
Reputatie 7
Badge +20
Hoi @mesanneke,

Goed dat je het even laat weten en dat Folkert al met je mee heeft gekeken, altijd handig!

Ik heb het aan onze kant gecontroleerd, maar ook aan onze zijde staan geen belemmeringen, zoals een achterstallige betaling of een blokkade. Dit geeft de indruk dat het dan toch verkeerd gaat bij de instellingen, simkaart óf het buitenlandse netwerk. Waar bevond je je vorige keer toen het niet lukte? Heb je misschien ook een screenshot voor ons van de instellingen van jouw dataverbindingen? Dan zien we misschien direct of ergens nog een schuifje omgezet moet worden!

Anders raad ik je dit topic aan, waarin wordt uitgelegd hoe je internetten binnen de EU aan kunt zetten. Als dit allemaal geen effect heeft, dan kun je ook nog een kruistest uitvoeren. Je plaatst dan jouw sim in een andere telefoon en vice versa. Hopelijk heb je deze telefoon voor handen, bijvoorbeeld van iemand met wie je op reis gaat? Op die manier ontdek je namelijk direct of het aan jouw telefoon of de simkaart/het netwerk ligt.

Voor nu is het natuurlijk lastig testen, omdat je nog niet over de grens bent en dus niet weet of het dit keer wederom niet werkt. Laten we in ieder geval kijken of voor nu alles in orde staat, dan ga je in ieder geval goed voorbereid naar de Oosterburen! 🇩🇪
Hi David,

De vorige keren was ik in Frankrijk, as woensdag in Spanje. Waar kan ik een foto van de instellingen maken? Dan stuur ik die alvast toe.

En ik zal dan woensdag een test doen, heb een extra telefoon mee om dit te doen.

Bedankt weer!

Groeten,
Sanneke
Reputatie 7
Badge +20
Hoi Sanneke,

Je kunt een screenshot van de instellingen van je mobiele internet maken. Het ligt er een beetje aan welke telefoon je hebt hoe je dit moet doen, maar bijvoorbeeld op mijn Samsung is volume-omlaag + powerbutton indrukken. Die kun je via het fotocameraatje bij de symbolen toevoegen in een reactie hier op de Community. Alvast een goede reis en veel plezier in Spanje! 😎
Hi David, zie bijgaand!
Deze bedoel je denk ik?

Reputatie 7
Badge +20
Hi Sanneke,

Je instelligen staan goed dus daar zou het niet aan moeten liggen. Als je straks in Spanje bent zou je dan handmatig het netwerk Movistar, Orange of Xfera (Yoigo) kunnen selecteren? Daarmee zou je het beste bereik moeten hebben. Lukt dat niet wil je dan je simkaart in een ander toestel testen en een ander simkaart in jouw toestel? Zo kunnen we controleren of het aan je simkaart of toestel ligt. Als het aan je simkaart ligt, geeft dat dan aan ons door. Dan zetten wij dit door naar onze netwerk specialisten. Zij kunnen dit namelijk alleen onderzoeken als je in het buitenland bent.

Ik hoop dat het goed gaat en wens je een hele fijne tijd in Spanje!

Reageer