Sticky Beantwoord

Ik kan niet bellen in het buitenland, wat nu?Toon eerste reactie

778 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hey Blaster1,

Graag gedaan hoor! Veel plezier nog in Portugal! 😃
Hallo, ik kan ook niet bellen of gebeld worden. Graag uw hulp!
Reputatie 7
Badge +20
Hoi Poepke2002,

Er staan aan onze kant geen blokkades op het gebruik van je abonnement in het buitenland. Zou je uit het eerste bericht van mijn collega Amy de instellingen in je telefoon eens na willen lopen en kijken of je misschien handmatig een andere provider kunt kiezen?

Zou je ook gelijk even kunnen aangeven in welk land je zit, dan kunnen we met je meekijken!
Instellingen goed gezet, probleem opgelost. Bedankt!
Hoi!
Ik ben nu in het buitenland, maar ik kan niet bellen en/of gebeld worden.
Graag uw hulp!

Bedankt!
Wanneer je in het buitenland bent en je niet kunt bellen is dat natuurlijk erg vervelend. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. In dit topic zetten we ze voor je op een rijtje.

Door een storing is er bij een groep klanten een blokkade op bellen in het buitenland behalve naar Nederland geactiveerd. Denk je dat dit bij jou het geval is? Laat dan een reactie achter in dit topic. Wij verwijderen de blokkade zo snel mogelijk. Excuses voor het ongemak!
Ik zit nu in Duitsland en kan dus niet bellen. Ik pas tmobile klant en heb 1 factuur betaald. Niemand heeft me verteld dat je pas in buitenland kan bellen na 2 betaalde facturen. Ja 115 euro overmaken is een beetje overdreven en even faxen of een kopie van de factuur mailen gaat nu niet zo eenvoudig. Een nu al teleurgestelde klant... ik zal het maar met de wifi op camping moeten stellen....
Reputatie 6
Badge +17
@Lotte,

Allereerst welkom op het forum!

Goed dat je even contact opneemt. Ik heb gelijk in het systeem gekeken en ik zie dat er nog een blokkade actief was. Ik zeg was, want ik heb de blokkade gelijk voor je verwijderd! Als je je toestel even uit- en aanzet, moet alles weer werken. Laat je even weten of alles zo weer in orde is?

Hopelijk ben je in een lekker warm land? 😉 Veel plezier in ieder geval nog toegewenst!


@Luit72,

Ook van harte welkom op het forum!

Het is natuurlijk niet onze bedoeling dat je nu al teleurgesteld bent in ons! Ik heb gelijk in het systeem de blokkade voor je verwijderd. Als je even je toestel uit- en aanzet, moet alles weer werken. Sorry voor het ongemak!

Ik hoop dat je ondanks dit nog een fijne vakantie hebt. Waar in Duitsland sta je op de camping? Ik ben zelf ook een kampeerliefhebber, vandaar dat ik even nieuwsgierig ben! 😉

Als ik nog iets voor je kan betekenen, laat het gerust weten!
Ik ben gisteren voor een werkbezoek van een week in Lissabon, Portugal aangekomen en heb direct Travel en Surf ingesteld. Maar ik kan niet bellen en niet sms-en. Een Portugese telefoonstem meldt dat mijn uitgaande verbindingen zijn geblokkeerd. Ik ontvang wel telefoontjes en sms-jes uit Nederland en Portugal. Alle facturen zijn en worden per automatische incasso betaald. Ik vrees dat ik dus ook slachtoffer ben van deze fameuze blokkade van al meer dan 4 maanden geleden. Wat een toestand! Ik hoop maar dat hij snel kan worden opgeheven.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Jan,

Allereerst welkom op het forum!

Begrijpelijk dat je zo snel mogelijk weer goed bereikbaar wilt zijn! Ik heb gelijk in het systeem gekeken en zie inderdaad dat er nog een blokkade actief is. Deze heb ik gelijk verwijderd. Als je je toestel even uit- en aanzet, moet alles weer werken. Laat je even weten of het zo weer in orde is?

In ieder geval nog een goede tijd toegewenst in Lissabon! Beetje mooi weer daar? 🙂
Ik ben op vakantie in het buitenland maar ik kan niet naar Nederland bellen? Hoe kan ik het oplossen
Beste Thalina, Het werkt! Dank voor je snelle reactie. Het weer is lekker, af en toe valt er een buitje maar die zijn van het zomerse type, even schuilen en het is weer voorbij. Ik hoop voor jullie dat jullie snel kunnen achterhalen waar deze maffe storing vandaan komt. Ik heb kort voor de grote storing vorig jaar een abonnement genomen, een maand later bleek dat mijn bevestiging van de aanvraag niet was doorgekomen en die is toen opnieuw gedaan. Misschien helpt deze informatie jullie pro-actief alle blokkades op te heffen. Succes daarmee!
Reputatie 6
Badge +17
@Trotsemama05,

Welkom op het forum! Wat lekker dat je op vakantie bent, hopelijk in een warm land? ;)

Het is dan inderdaad wel fijn als je vanaf je vakantieadres het thuisfront kunt bellen. Ik heb gelijk in het sytseem gekeken, maar ik zie geen blokkade staan waardoor je niet zou kunnen bellen. Kun je eens handmatig een netwerk selecteren? Op deze pagina vind je de providers waarmee je verbinding kunt maken in het land waar je nu bent. Kun je wel sms'en en internetten? Gaat het om één specifiek nummer of kun je helemaal niet bellen?

Ik zie je reactie graag tegemoet, zodat we kunnen kijken wat er aan de hand is. Ik hoop in ieder geval dat je ondanks dit toch kunt genieten van je vakantie!


@Janhalkes
Fijn om te horen dat het werkt! Dat klinkt als heerlijk weer! 😃 Stuur je het zonnetje ook onze kant op? Het wordt hier koud dit weekend...

We zijn inderdaad bezig met het oplossen van dit probleem, bedankt voor de info!
Ik ga nu naar Bruxelles. Kan ik straks bellen en gebeld worden. Paar maanden geleden kon ik niet. Dat was vervelend.
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Germaine,

Allereerst leuk dat je op het forum langskomt, welkom! :)

Wat leuk dat je naar Bruxelles gaat! Voor een weekendje weg of voor het werk? Het is dan natuurlijk wel fijn als je ook goed bereikbaar bent, dus ik heb gelijk in het systeem gekeken of je blokkades hebt. Dat is niet het geval, dus je zou gewoon bereikbaar moeten zijn straks. Check voordat je vertrekt nog even via deze pagina met welke providers je kunt verbinden. Ik zie dat je een paar maanden geleden een betalingsregeling had lopen bij ons, daardoor kon je toen niet bellen in het buitenland.

Ik zie trouwens dat je net je abonnement verlengd hebt en al in is gegaan. Je hebt gekozen de internetbundel M (3GB), daarmee kun je ook 100MB in de EU gebruiken. Altijd mooi meegenomen toch? 🙂 In dit topic vind je meer informatie hierover.

Alvast een fijne tijd toegewenst en als je nog vragen hebt, weet je ons te vinden!
Ik kan niet bellen in België hoewel ik vandaag een Europa dekking abonnement heb afgesloten. Graag de blokkering verwijderen!
Reputatie 4
Badge +17
Hallo Christiana,

Allereerst van harte welkom op het T-Mobile Forum. Leuk dat je hier je vraag stelt.

Goed dat je dit aangeeft bij ons. Ik wilde hier gelijk mee aan de slag gaan, maar ik zag dat je vanochtend al had gebeld met onze collega's van de klantenservice. Zij hebben de blokkade gelijk voor je opgeheven. Als je jouw toestel opnieuw start dan kan je overal gebruik van maken.

Nog een prettig verblijf toegewenst in België. 🙂
Ik heb hetzelfde probleem in Frankrijk, wel gebeld worden maar niet kunnen sms'en en bellen. Graag u hulp!
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Carolinaovl,

Allereerst welkom op het forum!

Wat leuk dat je in Frankrijk bent, het is dan wel zo fijn als je ook goed bereikbaar bent! Ik zie dat er nog een blokkade actief was, deze heb ik gelijk verwijderd. Als je je toestel even uit- en aanzet, moet alles weer werken.

Nog veel plezier toegewenst in Frankrijk! Laat je even weten of alles weer in orde is zo?
Ik kan niet bellen of gebeld worden op vakantie in Italië. Ik heb dit al een keer eerder gehad in Duitsland. Toen zat er 'per ongeluk' een blokkade op mijn toestel. Is dit nu weer zo en hoe komt dat?
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Zeemeermin,

Welkom op het forum! Wat heb je een leuke forumnaam gekozen! Fan van de zee? ;)

Wat lekker dat je in Italië bent! Natuurlijk wel fijn als je dan ook goed bereikbaar bent. Even tussendoor, ik heb even je vraag naar het algemene topic over niet kunnen bellen in het buitenland verplaatst. Zo houden we alles overzichtelijk bij elkaar.

Ik heb gelijk in het systeem gekeken, maar ik zie geen blokkade staan waardoor je niet zou kunnen bellen en ook geen openstaande factuur waardoor het zou kunnen komen. Kun je wel sms'en en/of internetten? Met welke provider ben je verbonden? Kun je eens handmatig met een andere provider verbinden, zoals TIM, wind of H3G?

Laat je even weten of dit geholpen heeft? In ieder geval nog een hele fijne vakantie toegewenst!
Ben in Denemarken en heb geen data verbindingen terwijl dit wel zou moeten met 50Mb vanuit m'n NL bundel. Geen blokkades ingesteld, alle beschikbare operators handmatig geprobeerd zonder enig resultaat.
alle instellingen zoals eerder op dit forum gemeld, heb ik idd doorgevoerd dus geen domme pech dat dataroaming niet aan zou staan
Ik kan niemand bellen of gebeld worden en ben in frankrijk nu en wil bellen naar nl

Groetjes marina
Reputatie 6
Badge +15
@MrMartijn02,

Mijn collega Issam heeft inmiddels op je gereageerd in dit topic. Wil je er in het vervolg rekening mee houden dat het dubbel posten van berichten niet is toegestaan volgens de huisregels. Alvast bedankt! 🙂

@Marina123,

Lekker op vakantie? :8

Bij jou was er inderdaad een blokkade actief. Deze heb ik net direct voor je verwijderd. Wil je laten weten of alles nu naar behoren werkt? Mocht dit niet het geval zijn zet je toestel dan even uit en weer aan!

Reageer