Beantwoord

Internetten in Europa uit je nationale internetbundel!Toon eerste reactie
This topic has been closed for comments

113 reacties

Ik ben regelmatig in het buitenland en de voorlaatste keer, in augustus 2016, zag ik bij het checken van m'n 250EU MB's dat deze waren verdwenen maar dat ik putte uit mijn volledig beschikbare 6GB mobiele data. Dat is mooi vooruit lopend op volgend jaar. Later nog de T-Mobile site nagekeken en daar kwam ik een artikel tegen dat "slechts" 2GB uit m'n binnenlandse bundel beschikbaar was gesteld voor EU internet zone 1. Ook mooi dacht ik nog....moet genoeg zijn
Nu ben ik net weer terug uit Frankrijk en tot m'n verbazing was mijn EU internet weer terug op het oude niveau van 250MB.

Dus mijn vraag is, waar is mijn initiële 6GB EU internet gebleven of waar de beloofde 2GB voor zone 1?
Reputatie 6
Badge +17
Hallo MrTenCats,

Leuk om je weer op het forum te zien. Welkom terug!

Het is begrijpelijk dat je duidelijkheid wilt over de situatie. Ik ben daarom gelijk voor je gaan kijken welke internet bundel je actief hebt en hoeveel MB's je in de EU tot je beschikking hebt maandelijks.

Je maakt op dit moment gebruik van het de 6GB bundel. Deze bundel is alleen te gebruiken binnen Nederland. Voor in Zone 1 landen krijg je elke maand 250 MB tot je beschikking. Je geeft aan dat je de volledige 6GB bundel tot je beschikking had in het buitenland, waar zag je deze informatie staan? Dit zou namelijk niet mogelijk moeten zijn.

Daarnaast krijg je bij de 6GB bundel geen 2GB in Zone 1 landen maar 250 MB zoals ik eerder benoemde. Wanneer je gebruik maakt van de 20GB bundel dan krijg je wel 2GB tot je beschikking voor in Zone 1 landen. Is dit toevallig het geen wat je op onze website hebt gezien?

Ik hoop dat hiermee je vraag is beantwoord. Als je aanvullende vragen hebt dan horen we het graag.
Ik had er wellicht een screenprint van moeten maken, maar tijdens m'n verblijf in Frankrijk wilde ik even checken hoe het was gesteld met m'n EU internet maar ik kon op dat moment niet de app Travel & Surf openen, maar kreeg de melding dat deze was vervallen en dat ik de app My T-Mobile moest gebruiken. Aldaar zag ik, met m'n eigen ogen dus geen flauwekul(!), een EU internetbundel van 6GB.

Terug in NL heb ik de site nagekeken en aldaar kwam ik op:
https://www.t-mobile.nl/mobiel-abonnement/buitenland/data-mee-op-reis
de door mij genoemde 2GB tegen. Op die pagina, weet ik nu, zetten jullie de klanten op het verkeerde been door daar niet te aan te geven dat de 2GB afhankelijk is van de eigen binnenlandse internet bundel. Er staat simpelweg "Met een Stel Samen & Stel Bij abonnement kun je nu standaard elke maand tot 2 GB binnen de EU uit je eigen internetbundel gebruiken, zonder extra kosten."
En dat is een beetje zoals het oud hollands gezegde: Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven.
Desalniettemin, de 6GB EU internet werd als zodanig wel degelijk vermeld dus ik vermoed dat e.e.a. te maken had met de wisseling van de apps. Mijn vakantie was van 20 t/m 28 augustus 2016 dus e.e.a. moet nog wel te controleren zijn. Aan mijn faktuur kon ik het overigens niet zien want die vermeld sowieso niets van het EU internet verbruik.

Oh ja, hoezo is mijn internetbundel slechts 6GB? Bij mijn status wordt " Oneindig" vermeld? Dat is ook weer zoiets 😉
Hoi T-Mobile Team.
Mijn EU Internet is nu (bijna) op, 250MB, maar mijn telefoon geeft aan dat ik pas 147 MB verbruikt heb sinds mijn nieuwe bundel is ingegaan op 13 oktober.
Waar kan dit verschil inzitten? Ik kan morgen niet meer internetten terwijl ik nog in het buitenland ben... een paar MB afwijking kan wel gebeuren maar dit is toch wel een groot verschil! Graag jullie reactie hierop. Bedankt!
Reputatie 7
Badge +20
@MrTenCats

Heel vreemd dat je dit te zien krijgt, want ik zie dat je een databundel van 6 GB hebt, geen Oneindig Online. Dit heb ik ook doorgezet naar degene die verantwoordelijk is voor My T-Mobile. Hopelijk heeft hij een idee waar dit door ontstaat!

Overigens snap ik je punt over de databundel, maar het wordt overal toch duidelijk aangegeven dat het 'tót 2 GB' is, niet standaard 2 GB bij elke bundel. Dit staat ook in de uitleg over MB's in de EU bij Stel Samen & Stel Bij.

Als ik iets hoor over je My T-Mobile, dan laat ik het weten!

@DaveMobile

Volgens ons systeem ben je op dit moment in Nederland, maar dat klopt dus niet? Heb je wel een verbinding daar of helemaal niet meer? Ik zie dat je nog 102 MB's over hebt op dit moment, voor gebruik in de EU.

Ik hoor graag van je waar je je op dit moment bevindt, hopelijk kunnen we het dan voor je oplossen!
Hey David!
Ik ben nu idd weer terug in Nederland.
Toen ik op zondagmorgen nog eens de T-Mobile app opende, zag ik idd dat ik weer meer internet had. Geen idee waar het aan lag maar ik heb dus gewoon kunnen doorinternetten. Bedankt voor het uitzoeken!
Reputatie 7
Badge +20
Hey Dave,

Graag gedaan en top dat je gewoon kon internetten! 🙂
Nu zijn er al concurrenten die het aanbieden anno oktober 2016 .. vrije roaming in de EU.. waarom Tmobile niet?
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Says72,

Ik heb jouw vraag inmiddels beantwoord in jouw andere topic. Had je daar al naar kunnen kijken? Ik wil je vragen om niet in meerdere topics dezelfde vraag te stellen, op die manier houden we het forum overzichtelijk. Dankjewel! 🙂
Reputatie 1
Kan 'EU Internet' niet vinden op mijn iPhone 7. Kan dit kloppen?
Reputatie 7
Badge +20
Hey EFT,

Je bedoelt hiermee de optie voor roaming neem ik aan? Deze optie is sinds iOS 9 verwijderd, omdat het nogal wat verwarring opleverde. De iPhone 7 heeft deze functie dus niet meer op het toestel zitten.

Als je nog vragen hebt, let us know! 🙂
Reputatie 1
Hoi David, dank voor de uitleg. Beste Antwoord!
Reputatie 7
Badge +20
Graag gedaan! 🙂