Vraag

Mb verbruik buitenland

  • 29 augustus 2019
  • 2 reacties
  • 558 Bekeken

Op mijn laatste dag in het buitenland was ik al door mijn 14gb heen, had ik 5 gb bijgekocht en verbruikt en had ik nog een beetje nodig. Daarom 500 mb bijgekocht. Mijn telefoon stond in de bespaarstand waardoor er geen apps in de achtergrond actief zijn en heb ik 1 bestand van 114 mb gedownload. Toen kreeg ik direct daarna fe melding dat Mb-aanvuller verbruikt was. Het lijkt erop dat hier iets mis gaat. En mijn vrouw had gelijke ervaringen.

Graag uitleg.

2 reacties

Reputatie 5
Badge +4
Heb je wel nog op WiFi internet gebruikt? Als je toen WiFi assistentie aan had dan kan je telefoon op dat moment toch mobiel internet hebben gebruikt. Het beste is om voor de aankoop van een bundel even de datateller op je telefoon te resetten, zodat je precies kunt bijhouden welke apps hoeveel data gebruiken.
Reputatie 4
Badge +4
Hoi @Willem-Joop,

Ik kan mij voorstellen dat je meer inzicht wilt in jouw dataverbruik. Het kan voorkomen dat je onbewust meer data verbruikt dan dat je eigenlijk zelf door hebt. Ik ben zelf ook een ervaringsdeskundige op dat gebied! Vanwege privacywetgeving (in Nederland) is het voor ons niet zichtbaar waaraan je jouw MB's precies hebt verbruikt. Gelukkig hoef je jezelf geen zorgen te maken: je kunt dit namelijk zelf wél eenvoudig checken! Vaak kan je via de interne datateller van het toestel al meer informatie inzien over je verbruik.

Alle tips en uitgebreide informatie over het verminderen én beter monitoren van je dataverbruik vind je terug in dit topic: http://bit.ly/1SKxm3m. Zo weet je precies waar je jouw MB's aan verbruikt én kan je flink besparen. Een externe datateller is bijvoorbeeld een eenvoudige en hele goede oplossing om alle details in te zien over je dataverbruik.

In het verleden heb ik eens contact gezocht met een netwerkspecialist omdat er een soortgelijke ervaring was. De data wordt direct afgelezen van de simkaart en betreft een waterdicht systeem. Als er verbruik is geregistreerd dan heeft de simkaart dit op een manier gebruikt.

Laat je even weten of dit voor meer duidelijkheid zorgt?

Reageer