Beantwoord

Traag internet in het buitenlandToon eerste reactie

238 reacties

Reputatie 2
Ik denk dat ze "vergeten" zijn om voor roam like home capaciteit in te kopen op de GRX. https://en.wikipedia.org/wiki/GPRS_roaming_exchange (ook voor 3G netwerken) Zo kan het verkeer uit het buitenland niet naar hun netwerk komen en ontstaat er congestie.
Triest in spanje via orange sp nauwelijks internet. 0,07 download upload 5+ toestel al uitgezet andere provider gekozen niets helpt. Terwijl vrienden met KPN en Telfort wel super snelheden hebben.
In Frankrijk ook zeer traag internet, met Speedtest slechts 1 Mbps hooguit. Wel 3 streepjes verbinding en 4G
http://www.speedtest.net/my-result/i/2189079625 Diep triest deze resultaten in spanje
In de vakantielanden met relatief veel NL'ers per vierkante meter lijkt het inderdaad slechter dan minder populaire plekken.
In Spanje blijf ik ook flink achter op mijn schoonfamilie(Vodafone en KPN) tot zover het reclame praatje..
Helaas in Frankrijk nog steeds traag internet < 1 Mbps.
Ook na herstart toestel en selectie andere provider.
Hoop wel dat er een oplossing gevonden word. Verwacht geen supersnelle verbinding, maar dit is kansloos enne wil zondag wel formule 1 kijken 😜
Ook ik ervaar al enkele dagen traag tot geen internet in het buitenland (Italië). Ook alles al geprobeerd maar niks blijkt te helpen. Hoop dat ze dit bij T-mobile snel oplossen.
Reputatie 1
Vandaag terug gekeerd van een weekje Duitsland (Moezelgebied). Met 3 t-mobile abonnementen en alle drie dramatische verbindingen. Van nog geen 1 mb tot max 3 mb.
Oostenrijk plaats stumm drama 4 http://www.speedtest.net/my-result/a/3072535057
Geeft T-Mobile toe dat dit een storing is of niet?
Hier in Zuid-Frankrijk overdag meestal geen soms heel traag internet, terwijl de verbinding met het netwerk wel sterk is (Orange of Bouygues maakt niet uit). Nu is het 7 uur en kan ik net dit forum bezoeken; download Speedtest is maar 0.15 Mbps op 3G! Om 8 uur als meer mensen wakker zijn loopt het al weer vast.
Ik betaal voor een 20MB per maand abo, maar zo kan ik hier vrijwel niets van gebruiken op vakantie. Hoezo 'roam like at home'? T-mobile los dit NU op anders graag GELD TERUG!
Frankrijk hier, nog steeds amper verbinding. Alleeb whatsappjes komen om de paar minuten door. Browsen onmogelijk. Fixen graag!
3 weken in Sant Pere Pescador en overdag praktisch geen snelheid. Alleen in de nachtelijke uren was de verbinding goed.
Leuk om te horen dat ze een storing oid hebben gehad maar ik heb zo weinig aan mijn abonnement gehad.
Zijn er ook mensen die goed internet in het buitenland hebben en op welke plaatsen?
Om even te reageren op het bericht van 'stoerebink', dat gebeurd inderdaad. Verkeer wordt via de Nederlandse servers gerouteerd om sneller in de gaten te hebben hoeveel MB's er verbruikt zijn. Dit werd mij aangegeven in eerdere gesprekken via Facebook toen ik, begin dit jaar, in Amerika verbleef. Zie ook toegevoegde schermafbeelding van het gesprek met een netwerkspecialist van T-Mobile.

@T-Mobile, hebben jullie dit inmiddels ongedaan gemaakt?

Beste Robert,

Dank voor je antwoord. De test was echter in beide gevallen op het 4G netwerk gedaan, zelfde toestel, zelfde locatie, met 2 minuten ertussen.

Overigens zou T-mobile in theorie het verkeer wél kunnen knijpen, door alle roaming-data via eigen servers te routeren. Dan kan je de snelheid wel degelijk terugschroeven.

Ik zeg niet dat het gebeurt (geen idee) maar dat lijkt me prima te kunnen.
Hallo David,

Sinds gisteren (28 juli 2017) heb ik geen internetverbinding meer in Ierland. Ik kan alleen nog whatsappen en Facebook bekijken. Als ik naar andere pagina's wil surfen, lukt dit niet. Ik krijg de melding dat "travel en surf" is gestopt. Tot Eergisteren (27 juli) had ik hier nog geen last van en kon ik overal in Ierland internetten.

Ik ben nieuw hier op dit forum en ik weet niet precies hoe ik op jouw antwoord moet reageren, daarom maar zo. 🙂

Met vriendelijke groet,

Moniqueeire
Vandaag de hele dag slecht internet, afgelopen week alleen érg traag, nu ook timeouts. In de hoop dat een herstart van de telefoon dit zou oplossen dit ook gedaan. Helaas niet het verwachtte resultaat. Ik heb wel weer een internet verbinding (die was sinds vanochtend echt beroerd!). De speedtest resultaten: 0,75Mbps down, 9,44 Mbps up, 94ms latency. Feitelijk dezelfde resultaten als afgelopen week. Roaming via Orange 4G (+R for roaming). Locatie: Gap, haute alpes, Frankrijk.Afstand tot de mast +/- 2200m. -97dBm 43asu.
Zijn er ook mensen die goed internet in het buitenland hebben en op welke plaatsen?
Inmiddels 12 down 10 up in Polen. Kan vast sneller, maar 10x sneller tov paar dagen geleden.
Momenteel gaat het internet weer onderuit. Wel 4g connectie via orange, maar alleen timeouts. Bij omzetten van netwerk naar SFR (slechtere ontvangst en H+) heb ik én verbinding en betere throughout. 7,5Mbps down, 0,7Mbps up en 117ms latency. -101 dBm en 6 Asu. Er lijkt dus ook een issue te zijn bij de verbinding van het Orange netwerk. Ik kan met mijn Sims niet vaststellen of dat een generiek issue is van orange of een NL roaming issue op orange.
Net in Duitsland geweest : in eerste instantie op 2 toestellen geen internet, toen aan uit gezet , netwerk handmatig & na 5 minuten volop 4G!
Zijn er ook mensen die goed internet in het buitenland hebben en op welke plaatsen?
Inmiddels 12 down 10 up in Polen. Kan vast sneller, maar 10x sneller tov paar dagen geleden.
In Duitsland net over de grens bij Kevelaar / Weeze 4G na uitzetten & handmatig netwerk te zoeken!
Tja ondanks dat het 'opgelost' zou zijn is de snelheid in de regio Agde < 1 mbps.
Wist niet dat met het unlimited abbonement unlimited wachten bedoeld werd. 😔
Wat is nu werkelijk het probleem T mobile??
Reputatie 2
Nou vandaag aangekomen in Spanje. Zeer goed internet via 4G. Wat een verademing! Merk niets van traagheid of snelheid dat geknepen wordt. Een kort stappenplan voor Apple iPhone gebruikers:

Open de onderstaande link:

https://www.t-mobile.nl/mobiel-abonnement/buitenland/dekking-buitenland

Kies het land waar je naartoe gaat of bent en kijk welke provider(s) alle diensten (2G, 3G en LTE(4G)) aanbieden.

Ga naar de instellingen app en klik op 'aanbieder'. Je zet 'automatisch' uit en wacht totdat de lijst met providers geladen is. In Spanje heb ik gekozen voor "Yoigo".

Daarna ga je terug naar het instellingen menu, kies je voor "algemeen", dan "info" en de iPhone download de laatste software voor lokaal gebruik.

Voila!

Reageer