Feedback over Oneindig Online? Denk mee!

  • 27 mei 2016
  • 3 reacties
  • 6305 Bekeken

Reputatie 6
Badge +17
  • Oud-medewerker
  • 4703 reacties
We hebben een missie! De toekomst een schop onder z'n hol geven. Dat betekent lef hebben! Het lef om dingen écht anders te doen. Daarbij accepteren we dat we soms de grenzen van het mogelijke moeten opzoeken. Dat laten we zien door het eerste product van onze nieuwe strategie aan te kondigen. En nu is er direct al flink wat ophef ontstaan.

Oneindig Online
raakt de grenzen van wat technisch mogelijk is. Wij vinden het belangrijk dat de snelheid en capaciteit van ons netwerk voor al onze klanten gewoon het beste is en blijft. Daarom hebben we voor deze oplossing gekozen. Deze uitdaging zagen we al toen het product op de tekentafel lag. Voor nu leek ons dit de beste oplossing, wij zetten die eerste stap. Aan alle critici, klanten en (nog) niet klanten doen wij nu de oproep:

Heb jij ideeën hoe we dit beter zouden moeten doen? Help dan mee! We organiseren twee inloopsessies bij ons op het hoofdkantoor in Den Haag. Kom jij ook? Meld je aan bij T-Mobile Webcare via een berichtje op Twitter of Facebook.

This topic has been closed for comments

3 reacties

Ehhhhhmm , sorry hoor .... Maar dit menen jullie toch niet echt ?

Hoezo de toekomst in ? Weten jullie dat het nog maar een paar jaar geleden is dat dit gewoon een normale zaak was ? Dat je gewoon online kon zonder er extra voor te betalen ?
Maar nee , dat kon natuurlijk niet zonder dat de grote telekom bedrijven er geld aan verdienden en toen kregen we de data limieten !
En van wat jullie er voor durven vragen om gewoon online te gaan is ronduit idioot in mijn optiek !
Ik heb een leuk idee voor de toekomst ;
Voor 10 euro in de maand ongelimiteerd internet of beter gewoon zoals het vroeger was toen we allemaal alleen voor het bellen en sms betaalden .....
Met 10 euro verdienen jullie er echt genoeg aan om de de boel op een goede manier draaiende te houden en ik denk dat 10 euro voor niemand te veel zou zijn . Maar 90 euro ! 90 !
Krijg je dan een eigen gouden internet kabel voor jezelf ???
jullie zijn echt niet goed bezig met dit soort onzin en laat duidelijk zien waar jullie echt voor staan .
Sorry hoor , maar hiervan sla ik echt op tilt !
Reputatie 3
Badge +7
lunalicrichard, ik denk dat je je een beetje verkijkt op de kosten die erbij komen kijken. Op het moment dat er onbeperkt internet wordt aangeboden, moet ook de capaciteit achter de schermen aangepast worden. Dit betekent op niet al te lange termijn wederom een complete vernieuwing van het netwerk (dit gaat om een paar honderd zendmasten) om de capaciteit op te vangen, mogelijk het aanleggen van nieuwe glasvezelkabels op plaatsen waar nog geen zendmasten staan en meer hardwarecapaciteit in het datacenter van T-Mobile, waar alle dataverbindingen bij langs lopen.

Mobiele netwerken draaien is specialistisch werk en de hard- en software die daarbij komt kijken om alles draaiende te houden is duur. Die kosten moeten ergens door betaald worden en uiteindelijk is dat de klant, aangezien de klant de enige is die zorgt voor inkomsten in het bedrijf. Dat is immers hoe de economie werkt.

90 euro voor onbeperkt data vind ik in het geval van mobiele netwerken dan ook helemaal geen slecht bedrag, al lijkt het wel aan de forse kant. Op termijn, wanneer meer mensen gebruik gaan maken van onbeperkt data, kan het bedrag wel weer omlaag. De kosten die gemaakt worden, worden dan namelijk verdeeld over meer klanten. De kosten die T-Mobile moet maken, zullen daardoor iets stijgen, terwijl de inkomsten wel meer stijgen.

En vergeet niet dat T-Mobile een premium provider is. Dat houdt in dat ze iets duurder zijn, maar wel nieuwe technologieën zo snel mogelijk beschikbaar maken voor alle klanten. Dit is wat anders op het netwerk van een VMO (Virtual Mobile Operator), zoals bijvoorbeeld Ben, Simpel, Simyo en dat soort partijen. Deze bedrijven huren ruimte op het netwerk van T-Mobile, maar krijgen daarvoor in ruil niet de nieuwste technieken beschikbaar. Hierdoor kunnen zij prijzen bieden die vele malen lager zijn, maar je krijgt om die reden ook stukken minder mogelijkheden op het netwerk.

Dan voor T-Mobile het stukje uitvoering: er zijn nogal wat mensen die dit nieuwe product tegen willen houden en om eerlijk te zijn kan ik het daar ook alleen maar mee eens zijn. Er wordt namelijk gigantisch geknepen in de datasnelheid voor bepaalde diensten, zoals streaming video. Dit houdt in dat T-Mobile constant moet monitoren wat ik als klant met mijn toestel probeer te doen, om te bepalen welke internetsnelheid ik op dat moment ontvang. Er wordt geroepen dat dit op zo'n manier gaat dat men nog niet kan achterhalen wat er exact gebeurt, echter blijft het hoe dan ook een inbreuk op de privacy van de gebruiker. Het netwerk moet gaan kijken naar welk type bestanden geopend worden, of van welke dienst er gebruik gemaakt wordt, om te bepalen of er op volle snelheid gewerkt gaat worden, of dat er geknepen gaat worden. Dit betekent dus dat wat ik doe actief bekeken gaat worden. Weliswaar door een automatisch systeem, maar het wordt nog altijd actief bekeken. In het kader van privacy én netneutraliteit is dat naar mijn mening compleet fout en zou het product dus ook niet aangeboden mogen worden.

Wanneer alles mogelijk is voor dezelfde snelheid, wordt het een compleet ander verhaal natuurlijk. Dan kan het die 90 euro nog wel eens waard zijn. Overal in ons kikkerlandje het hele internet binnen halen, wanneer ik maar zin heb... het klinkt interessant.

Wat ik me nog wel afvraag: hoe gaat het uiteindelijk precies in z'n werk? Wordt er weer via een Fair Use Policy gewerkt, zoals dat in het begin ook was met de databundels, of is er geen enkel toezicht meer op? In dat laatste geval kan het netwerk overbelast raken door mensen die gebruik maken van onbeperkt data, wat me ook weer geen goed idee lijkt.
Reputatie 7
Badge +15
Hey Lunalicrichard & Trajh,

We stellen jullie ongezouten mening zeer op prijs! Vandaar dat we jullie ook willen uitnodigen om naar een van onze inloopsessies te komen op het hoofdkantoor. Alle informatie hierover is te vinden op deze pagina.

Verder is er vandaag een update geplaatst over deze bundel in dit algemene topic. Om het forum overzichtelijk te houden heb ik dit topic dan ook gesloten. Mochten jullie hier verder op willen reageren dan kan dat in het andere topic.