Sticky Vraag

Wat doe jij met je oude toestel?

  • 14 januari 2015
  • 98 reacties
  • 13156 Bekeken

  • T-Mobile medewerker
  • 27 reacties
Hoi mijn naam is Viola en ik werk op de marketingafdeling bij T-Mobile. Ik zie dat veel mensen best snel weer een nieuwe mobiel kopen en ik ben nieuwsgierig wat je dan met je oude mobiel doet? Daarom heb ik hieronder een polletje gemaakt. En vind je dat wij als T-Mobile nog iets kunnen doen voor jou? Dan hoor ik die tips ook graag! Dank jullie wel alvast!
Groetjes, Viola

Mijn oude toestel...


98 reacties

Hoi ViolaR,

Ik weet dat er veel mogelijkheden zijn met betrekking tot oude toestellen.
Misschien dat het mogelijk is om een korting te geven of minder bijbetalen voor een toestel bij inleveren van een (bepaald) oud toestel.
Dit is dan weer afhankelijk van het type toestel wat dan ingeleverd wordt en dergelijke, maar mogelijk dat dit kan worden ingevoerd? Zo is de klant misschien ook weer extra blij :D
Tevens kan je het bijvoorbeeld ook doen door er bijvoorbeeld Tmobile Spaarpunten voor tegeven zodat de klant dit kan besteden in de shop/ iets voor terugkopen?

Dit zijn zo even mijn ideeen die in mij opkomen :D
Groetjes Tribaltim
Reputatie 4
Een oude mobiel dient voor mij als back-up mocht een nieuwere stuk gaan. Meestal echter ligt de oude kapot in een la. Ik koop namelijk alleen een nieuwe mobiel als de oude de geest heeft gegeven.
Reputatie 1
ik mag binnenkort ook weer een nieuwe uitzoeken heb nu de galaxy s3 zag dat ze daar gemiddeld nog 150 euro voor vragen op marktplaats maar bij de meeste telefoonsites krijg je er rond de 70 - 80 euro voor dus word waarschijnlijk marktplaats of tmobile moet er meer voor geven 😉
(als ik er rond de 100 euro voor krijg vind ik het al best geen zin aan al dat gezeur aan mn deur dus zet hem er wel iets goedkoper op 😛 dan is hij snel weg )
Reputatie 6
Badge +9
Ik stop een prepaidkaart in mijn oude mobiel.
Gebruik het toestel als reserve en het nummer geef ik aan personen en bedrijven die ik liever niet mijn meest gebruikte nummer geef.
Reputatie 5
Check deze pagina eens op onze website. @Knoerten1 ik zie dat je bij ons max. €139,26 voor de S3 krijgt, is het overwegen waard dus! 🆒
Reputatie 1
Ja is een leuk bedrag maar dat is als je een nieuw abonnement bij de tshop neemt maar daar hebben ze alleen de note 4 n910f en ik zou graag de octa core versie n910c willen dus dat word hem niet
Reputatie 2
Of ik geef hem aan familie of ik gebruik hem als backup telefoon. (je weet maar nooit 🙂 )
Reputatie 4
Iets anders:

1 of 2 oude toestellingen liggen altijd in de la, je weet maar nooit! Niet dat ik snel een toestel koop, maargoed. Soms wissel ik ze weleens met een wat nieuwe als ik weer een nieuw toestel heb.

De rest geef ik weg, gooi ik weg, ligt er beetje aan of ze nog bruikbaar genoeg zijn.
Ja als je bij inleveren van je oude mobiel een leuke korting krijg bij aanschaf nieuwe mobiel / abonnement zou wel fijn zijn
Misschien een leuk idee dat je je oude toestel kan inleveren voor punten. Groetjes ynos
Ik heb mijn vorige toestel ingeleverd bij t - mobile voor korting op me nieuwe telefoon
Het lijkt mij inderdaad ook wel een mooi idee om je telefoon in te leveren voor t-mobile punten. Past gelijk mooi in jullie nieuwe systeem. Ik gebruik mijn oude telefoon altijd nog als back-up telefoon, maar als ik dan weer een nieuwe heb dan blijft alles in de kast liggen. Er ligt ook al een aardige collectie aan fossiele telefoons! Zou mooi zijn als daar iets nuttigs mee kan gebeuren!
Badge +13
Ja als je bij inleveren van je oude mobiel een leuke korting krijg bij aanschaf nieuwe mobiel / abonnement zou wel fijn zijn

Zie dit berichtje misschien heb je er wat aan?
Check deze pagina eens op onze website. @Knoerten1 ik zie dat je bij ons max. €139,26 voor de S3 krijgt, is het overwegen waard dus! 🆒
Innemen door T-mobile is misschien gemakkelijk. Maar ik kreeg deze maand voor mijn iPhone 5 bij T-Mobile slechts 85 euro terug.......(hoewel in prima staat). Tja.....dan is Marktplaats veel aantrekkelijker!
Meestal koop ik pas een nieuw toestel als mijn oude het niet (goed) meer doet. Heerlijk ouderwets 😃.
Daarna gaat ie de kast in voor noodgevallen of voor mijn zoontje om mee te spelen....
Hoi VioIaR of is het ViolaR?(altijd lastig te zien wanneer er low en upper case wordt gebruikt of er nu een hoofdletter i staat of gewoon een l met dit lettertype)

Mijn oude toestel gebruik ik als iPod.

Wat T-Mobile voor mij kan doen is mij als trouwe klant mijn abonnement(voorwaarden) laten behouden en mij korting geven op een nieuw toestel wanneer ik mij weer voor twee jaar vastleg als T-Mobile klant.
Want dat blijkt nu voor mij onmogelijk.

Succes met je poll.
Badge +13
Beste Pim-Paniek vermoedelijk bestaat het abo wat je nu heb niet meer en daarom kunnen ze je ook die voorwaarden niet meer bieden.
Tenslotte is iets wat uit het assortiment is is niet meer leverbaar net zoals met producten in de winkel.
Opmerkelijk dat een abonnement dat ik nu heb niet meer bestaat.
Dan vraag ik mij af hoe jullie blijkbaar een dienst leveren die jullie niet hebben.
Bedankt voor dit interessante inzicht.
Vriendelijke groet. Pim-paniek.
Sorry daar waar ik jullie schreef moet er natuurlijk T-Mobile staan.
Hoi Pim-paniek.

Abonnementen veranderen om de zoveel tijd. Wanneer iemand na 'einde contract' niks doet, blijft het contract doorlopen, met de voorwaarden en alles wat bij dat contract hoorde (kortingen uitgezonderd). Daarom is het mogelijk nog een contract met oude voorwaarden te hebben: je wordt niet gedwongen iets nieuws te kiezen of anders niks meer te hebben. (Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld nog een Flex-abbo hebben, die zijn er al jaren niet meer.) --> Zolang jij niet opzegt / verlengt, verandert er niks aan de voorwaarden van jouw contract. (Dus alle 'voordelen' bij nieuwe contracten gelden ook niet, zoals 'standaard langzaam internet' bij stel samen of 'tot 120 minuten bellen in de EU' bij stel samen stel bij.)

Da's bij alle providers zo trouwens, dat abonnementen veranderen en de oude prijsplannen verdwijnen. Iedereen biedt om de zoveel tijd vernieuwde dingen aan.

Net zoals Rosan1 terecht zei: in de winkels verdwijnen dingen ook wel eens uit het assortiment. (En dat zijn vaak de dingen die ik graag had, dus ik snap haar vergelijking wel. 😉 )
Reputatie 4
Inderdaad Kaassausje daarom is het handig en slim om ook bij de andere providers te kijken, je weet maar nooit of zij dan iets bieden wat jou meer voordeel oplevert dan bij T-Mobile op dat moment en visa versa natuurlijk.

Daarvoor heb je allerlei websites voor, zoals:
http://www.bellen.com/
https://www.gsmwijzer.nl/
http://www.bestemobieleproviders.nl/
http://tweakers.net/categorie/794/toestelabonnementen/producten/
http://tweakers.net/categorie/760/sim-only-abonnementen/producten/
En zo kan ik wel doorgaan, mogelijkheden genoeg.

En voor "onpartijdig" advies:
http://www.consumentenbond.nl/test/elektronica-communicatie/telefonie/mobiele-telefoons/extra/mobiel-abonnement/

Succes!
Hoi allemaal. Dank jullie wel voor alle reacties. Het klopt inderdaad dat je nu al je toestel in kan ruilen in de winkels van T-Mobile en dat je dan een korting op je nieuwe toestel kunt krijgen. Dit is vaak wel lager dan via marktplaats inderdaad. Mochten jullie nog andere vragen of suggesties hebben, stuur vooral een bericht. 🙂 groetjes, Viola
Reputatie 7
Badge +9
Lol, ik heb dit hele topic niet eens gezien Oo

Ik bewaar altijd mijn oude toestellen, of ik doe ze weg aan familie. Zo heeft mijn vader mijn oude S3 in gebruik, en mijn moeder mijn vorige Asus TF700T tablet.

Inruilen heeft voor mij meestal geen nut, de inruilwaarde is vaak zo laag dat het de moeite niet echt waard is. Dan geef ik hem liever aan mijn ouders, als dat inhoud dat mijn pa bereid is voor chauffeur te spelen en naar de Saturn in Oberhausen te rijden. ;)

Het heeft er oook nog eens toe geleid dat m'n ouders, die voorheen echt anti-smartphones waren, nu ineens gek zijn met hun telefoons en zelfs tablets hebben! xD
Telefoons gaan meestal niet langer mee dan je abonnement, dus ong 2jaar.
Zo'n telefoon is dus niets meer waard, simkaart eruit en weggooien!
Ik koop altijd simlockvrije toestellen. Als ik een nieuwe koop, hou ik de andere als reserve of maak ik een ander blij met mn oude toestel.

Reageer