Beantwoord

Prepaid internet stick (doet het niet meer)

  • 14 July 2021
  • 5 reacties
  • 149 Bekeken

Ik heb al enige jaren voor noodgevallen een T-mobile prepaid internet stick (type E160G van Huawei). Tot nu toe heb ik hem nog niet echt nodig gehad maar de laatste tijd hebben we veel uitval van onze internet provider en zou ik hem misschien nodig kunnen hebben.
Wel zorg ik er voor dat ik hem elke 6 maanden een keer gebruik zodat mijn tegoed beschikbaar blijft.

Echter de laatste paar keer vindt het programma dat bij de stick geleverd werd en welke ik tot nu toe gebruikte (T-mobile internet) de stick niet meer en zegt elke keer dat hij niet kan verbinden.

tot nu toe heb ik dit opgelost door het simkaartje in een mbiele telefoon te stoppen en een SMS te versturen (werkt prima en op mijn account is te zien dat het tegoed lager geworden is)

Als ik dan onder Windows bij apparaat beheer kijk zie ik dat de stick als onbekend geregistreerd staat. Ik ben al op zoek geweest naar (nieuwe) drivers maar kan niets vinden!

Iemand die dit probleem herkend en een oplossing weet?

icon

Beste antwoord door Anonymous 26 July 2021, 14:50

Bekijk origineel

5 reacties

Reputatie 7
Badge +14

Je was op zoek naar de nieuwste drivers. Heb je die gevonden? Kijk anders eens hier.

Het blijft lastig met die usb sticks. Eigenlijk heeft elke smartphone tegenwoordig een wifi hotspot functie. Je kunt bij T-mobile Unlimited voor een dag kopen zodat je dan via je telefoon gewoon alle wifi apparatuur weer van internet toegang kan voorzien.

Helaas, deze updates brengen geen verandering in de situatie. Iemand nog een anders  idee?

Reputatie 7
Badge +9

Hi @stuyfmail 

Ik heb het voor je nagevraagd bij de netwerkspecialisten en die geven aan dat je dit het beste kan neerleggen bij Huawei. Zij kunnen je wellicht verder helpen. Ik hoop dat je zo verder komt.

Bedankt.
IK heb nog een “oude” computer met Windows 7 en daar werkt het gelukkig nog mee. Maar ik zoek verder. Bedankt voor het advies.

Bedankt.
IK heb nog een “oude” computer met Windows 7 en daar werkt het gelukkig nog mee. Maar ik zoek verder. Bedankt voor het advies.

Als er bij Huawei geen nieuwe drivers worden aangeboden kun je het over het algemeen wel vergeten. Vaak zijn adapters al zo gedateerd dat het voor de fabrikant niet meer loont deze verder te ondersteunen.

Soms worden ze nog wel eens door derden wat aangepast (gemodificeerd) maar is het nog wel eens de vraag of het stabiel genoeg is. 

Reageer