Sticky

[FAQ] Alles over de inhoud van jouw factuur en factuurspecificatie

  • 30 november 2018
  • 31 reacties
  • 16916 Bekeken

Reputatie 7
Badge +19
  • Oud-medewerker
  • 3943 reacties

In dit topic vind je alle informatie over facturen en factuurspecificaties. Heb je vragen rondom de betaling van facturen, check dan dit topic.


Tip: Via My T-Mobile kun je al jouw facturen inzien. Daar kun je dus allereerst zelf je facuren en specificatie controleren. Heb je de factuur en specificatie bekeken en zijn er dan nog onduidelijkheden, lees dan snel verder in deze FAQ.

Mijn factuur klopt niet en is hoger dan normaal. Hoe komt dat?
Dit kan door verschillende dingen gebeuren. Op je eerste factuur betaal je meestal aansluitkosten en betaal je voor een langere periode dan 1 maand. Dit komt omdat je de nieuwe maand vooruit betaalt. Daarnaast kan het zijn dat je bijvoorbeeld kosten hebt gemaakt buiten je bundel doordat je bijv. een aankoop hebt gedaan in de Play Store, gebruik hebt gemaakt van een sms-dienst, naar servicenummers of naar/in/vanuit het buitenland hebt gebeld. Andere kosten kunnen bijvoorbeeld zijn administratiekosten n.a.v. een te late betaling of kosten voor een vervangende simkaart.

Controleer in dit geval altijd je factuur en factuurspecificatie via My T-Mobile of de My T-Mobile App. Op je factuur vind je de precieze kosten.

Op mijn factuur zie ik dat er kosten in rekening zijn gebracht voor sms-diensten of FTMSC mobiele betalingen. Wat is dat?
Deze kosten worden in rekening gebracht als je een sms’je hebt gestuurd naar een betaalde sms shortcode (4-cijfers), dit gebeurt bijvoorbeeld als je gaat stemmen tijdens een live tv-show.

Een FTMSC betaling (ofwel een Mobiele Betaling) wordt in rekening gebracht als er een dienst is afgenomen die mobiel wordt betaald. Bijvoorbeeld credits die je voor een game aanschaft.

Alle info en uitleg over sms-diensten en FTMSC betalingen én over hoe je dit kunt uitzetten of blokkeren, vind je in dit topic: FTMSC Betaling (mobiele betaling) en SMS diensten.

Op één factuur wordt meerdere keren dezelfde abonnementen en bundels in rekening gebracht. Hoe kan dat?
Als je een nieuw abonnement hebt, je contractsverlenging is ingegaan of je hebt een bundel gewijzigd, dan kan het zijn dat je meerdere keren op je factuur dezelfde benamingen ziet staan. Dit komt omdat je abonnement of bundels naar rato worden berekend. Als je bijvoorbeeld op de helft van de maand je abonnement aanpast, dan betekent dat dat je op de vorige factuur teveel hebt betaald. Dit bedrag wordt dan in mindering gebracht. Als je je abonnement hebt verhoogd, dan wordt voor diezelfde periode het nieuwe bedrag berekend. Daarnaast betaal je de nieuwe maand vooruit.

Op onze website hebben we de uitleg in makkelijke stappen vermeld. Klik hieronder op de factuur die voor jou van toepassing is:
Eerste factuur
Factuur na wijzigen abonnement of bundel(s)
Eindfactuur

Ik moet ineens veel meer betalen en zie dat ik geen korting meer krijg. Hoe kan dat?
Bij het aangaan van je abonnement kan het zijn dat je een korting op je abonnement of bundels ontvangt voor een van tevoren bepaalde periode. Na deze periode wordt de korting beëindigd en betaal je het normale maandbedrag. Dit kan ook weleens tegelijk vallen met de einddatum van de contractperiode.

Loopt je abonnement binnen 4 maanden af, dan mag je je abonnement al gaan verlengen. Dit kan in combinatie met een nieuwe telefoon (die je direct ontvangt) of zonder toestel (Sim Only). In beide gevallen gaat je verlenging pas in na afloop van de huidige contractperiode. Is je contractperiode al verlopen, dan gaat de verlenging direct in.

Check het aanbod voor een verlenging in de Online Shop.

Er zijn administratiekosten in rekening gebracht, terwijl ik al lang heb betaald.
In de factuurnotificatie, op de factuur, op de acceptgiro en op My T-Mobile vind je de uiterste betaaldatum van de factuur. Als het bedrag op deze datum niet is ontvangen, ontvang je een herinnering. Is het openstaande bedrag dan nog niet betaald, dan worden er administratiekosten in rekening gebracht. Op je eerstvolgende factuur zie je dit staan als ‘Administratiekosten naar aanleiding van betalingsherinnering op [datum]. Het kan zijn dat je deze factuur ontvangt als je het bedrag al betaald hebt. Het gaat echter op het moment dat de betaling nog niet bij ons binnen was.

Om in het vervolg administratiekosten te voorkomen is het belangrijk om op tijd te betalen. Het makkelijkst gaat dit via automatische incasso. Betaal je op dit moment nog via acceptgiro, dan kan je via My T-Mobile je betalingswijze veranderen naar automatische incasso.

Ik zie geen BTW-bedragen op de factuur staan. Hoe kan ik daar alsnog aan komen?
Standaard ontvang je als klant met een particulier abonnement elke maand een factuur waarop geen aparte btw wordt vermeld. Dat doen we, omdat we de facturen graag zo eenvoudig mogelijk willen houden. Wil jij toch liever facturen ontvangen waarop wél wordt vermeld hoeveel btw je betaalt? Stuur dan een (gratis) sms naar 7425 met de tekst BTW AAN. Je kunt de btw-specificatie ook via My T-Mobile aanvragen.

Oude facturen
Wij kunnen je een overzicht toesturen van de laatste - maximaal 7 - facturen. Daarop kun je precies zien hoeveel btw er per factuur in rekening is gebracht. Je kunt dit jouw btw-overzicht eenvoudig zelf aanvragen via My T-Mobile.

Er staat op mijn specificatie dat ik sms’jes heb gestuurd naar het buitenland, terwijl ik dat helemaal niet heb gedaan.
Hier zien we vaak dat het nummer niet juist is ingevoerd op je toestel. We zien bijvoorbeeld vaak terug dat er een sms wordt gestuurd naar bijvoorbeeld 00106123456789. Dit wordt gezien als een internationale sms. De internationale toegangscode is namelijk 00. Daarna komt de landcode. In bovenstaand voorbeeld is dat 1, dit is de landcode van Canada en de Verenigde Staten. Doordat nu de combinatie 001 is gemaakt, wordt dit gezien als een sms naar Canada of Verenigde Staten. Zorg er dus altijd voor als je naar een Nederlands nummer wilt sms’en dat je het nummer invoert als +31 en dan het telefoonnummer zonder 0, dus bijv. 06123456789 wordt +316123456789.
Op mijn specificatie staat dat ik meerdere sms’je op hetzelfde tijdstip heb verzonden. Hoe kan dat?
Eén sms’je kan uit maximaal 160 tekens bestaan. Als je meerdere tekens wilt versturen, dan maakt je toestel er automatisch een 2e of 3e, etc, sms’je van.

Heb je nog andere vragen over de inhoud van jouw factuur of factuurspecificatie? Laat het dan in een reactie in dit topic weten! We reageren hier zo snel mogelijk op!

31 reacties

Beste T-mobile,

Waarom krijg ik mijn rekening steeds dubbel? (Het wordt wel slechts 1 x afgeschreven, maar ik ontvang per factuur 2 mails)

Met groet

Reputatie 7
Badge +20

Hi Rigtlijn,

Wat bedoel je precies? Ontvang je 2 keer je factuurnotificatie? Heb je meerdere abonnementen op je naam staan? Zou je screenshots van de mails kunnen delen in dit topic waar we de datum en tijdstip ook kunnen zien zodat we het kunnen laten uitzoeken. Zorg er wel voor dat er geen prive gegevens zichtbaar zijn. 

Ik zie je reactie graag tegemoet!

Beste Hajar,

Ik bedoel het precies zoals ik het u zeg, nl. dat ik twee mails ontvang voor 1 factuur.

In de bijgaande screenshots kunt u zien dat er twee geadresseerden in de adresbalk staan, een keer aan mijn eigen domein adres en een keer aan het t-mobile adres.

Met vriendelijke groet,
Bert Rigters

 

Reputatie 2
Badge +2

Hoi @rigtlijn, dat kan kloppen! Wanneer er meerdere e-mailadressen bij ons bekend staan sturen we de “standaard communicatie”, zoals factuurnotificaties, naar alle e-mail adressen die bij ons bekend zijn. Natuurlijk kan ik dit wél voor je aanpassen. Als je mij een privébericht wilt sturen met jouw postcode, huisnummer, geboortedatum, de laatste vier cijfers van je IBAN én me laat weten welk e-mail adres ik weg mag halen, regelen we dat gelijk! Je kunt hier vinden hoe je een privébericht stuurt: Hoe stuur ik een privébericht?

Bij wie moet ik zijn als er toch aansluitkosten in rekening zijn gebracht terwijl de afspraak gemaakt is dat niet te doen?

Reputatie 7
Badge +7

Goedemorgen @Crap, dat is niet prettig, zeker niet als de afspraak was om het te vergoeden! Je kunt hiervoor bij mij terecht, ik ga je meteen helpen. Mag ik je verzoeken mij een PM te sturen met je postcode + huisnummer, geboortedatum en de laatste 4 cijfers van jouw IBAN? Dan zorg ik ervoor dat dit hersteld wordt. Sorry voor het ongemak, we gaan het rechtzetten samen! :wink:

Hoi op 6mei is mijn contract ingegaan van t-mobile thuis wanneer kan ik mijn eerste rekening verwachten

 

gr Arnolda

Reputatie 7
Badge +7

Hoi @joy635, wat gaaf dat je klant bent geworden, van harte welkom op de Community en bij Thuis! 😄 De eerste rekening komt in de maand na je activatiedatum. We maken daarbij gebruik van vaste incassodata. 

Omdat op 6 mei officieel jouw abonnement is ingegaan, kun je de eerste rekening eind juni verwachten. Zodra de eerste factuur er is, kun je ook jouw rekening 24/7 bekijken, zodat je precies weet wat de specificaties van jouw rekening zijn. Je kunt te allen tijde je rekeningen inzien in My T-Mobile Thuis.

Is het mogelijk om de factuur specificaties uit te zetten

dat je niet meer kan zien wie je gebeld heeft en welke nummers ik heb gebeld?

 

mvg ali 

Reputatie 6
Badge +8

Hi @Mali855 

Hier geef ik je graag meer duidelijkheid over! Factuur specificaties in My T-Mobile blijft altijd zichtbaar, dit kan ik niet voor je blokkeren. Alleen wanneer je jouw facturen per post ontvangt kunnen we dit voor je afschermen maar zal nog steeds zichtbaar blijven in My T-Mobile. Heb je zo voldoende informatie? :smile:  Mocht ik je nog met andere vragen kunnen helpen, laat je het dan weten? Ik help je graag! 

Ik zag namelijk in eerdere post dat dat wel mogelijk is

 

gr ali 

Door de beschikbaarheid van de facturen uit te zetten

maar dit kan alleen worden gedaan door de jullie en niet door de klant zelf 

 

Mvg ali

Zou dit dan eventueel mogelijk zijn? 
mvg ali 

Reputatie 7
Badge +20

Hi @Mali855,

Bovenstaand bericht is van ruim 3 jaar geleden en dit is niet meer mogelijk. De enige optie zou zijn om je My T-Mobile account volledig te verwijderen, maar dan kun je verder helemaal niets meer inzien. Ik weet niet precies waarom het verwijderen van de specificatie voor je nodig is, maar is een wachtwoordwijziging niet een oplossing? 

Als je nog andere vragen hebt dan zitten we er klaar voor!

Ik zou graag mijn facturen zonder specificatie willen downloaden / ontvangen, kan dat?

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @coenen 

Wanneer je een factuur downloadt in My T-Mobile dan bestaat deze uit een aantal pagina's. Op de eerste pagina heb je alleen je factuur met de totale kosten voor je abonnement, overige kosten en kortingen, vanaf de 2de pagina start de factuur specificatie.

Je kan enkel de eerste pagina printen.

Reputatie 6
Badge +8

Hi @coenen 

Factuur specificaties in My T-Mobile blijft altijd zichtbaar, dit kan ik niet voor je blokkeren. Je kunt jouw facturen per post ontvangen, op deze manier is het mogelijk om ze te ontvangen zonder specificaties. Houd er rekening me dat het nog steeds zichtbaar blijft in My T-Mobile! Een wachtwoord wijzigen  het My T-Mobile account kan natuurlijk ook! Laat je weten wat voor jou handig is? :smile:

Ok, thanks. Dan maar uitprinten en opnieuw inscannen..

Relatienummer 1.1691 5652

Goedemiddag,

ik wil graag weten waarom mijn abonnement vanaf 20 december 2020 is verhoogd. Het is pas op 17 november 2020 ingegaan en ik heb niet voor een Go Aktie Abonnement gekozen. Als het komt door inflatiecorrectie, die gaat op 1 januari in en bedraagt volgens uw website 1,6 %. De verhoging is veel hoger.

Verder staat er in uw consumentenvoorwaarden : 

" 14. T-Mobile is gerechtigd om ieder jaar in januari het maandbedrag van je Abonnement aan te passen als gevolg van inflatie. Deze aanpassing wordt gebaseerd op de stijging van het Consumenten-prijsindexcijfer van het CBS over het voorafgaande jaar van 1 juli tot en met 30 juni. T-Mobile voert geen inflatiecorrectie door als er drie maanden of minder van je Abonnement verstreken zijn. "

 

Graag uw reactie hierop.

 

Mvrgr,

Mevr. S. Hendriksen

 

Reputatie 7
Badge +19

Hallo @vallartense 

Welke bedrag betaalde je vóór 17 december en hoeveel betaal je nu per maand?

Hallo Waqqas,

ik betaalde tot 17 december € 13,34 per maand, wat ik ook overeengekomen was bij verlenging van mijn abonnement op 17 november 2020 (er was voor mij geen goedkopere optie). Nu wordt er € 15 geïncasseerd. 

Het verschil lijkt peanuts, maar het gaat mij ook om het principe.

Reputatie 7
Badge +20

Hi @vallartense 

Ik ben direct voor je gaan kijken en zie dat de korting die je voor je databundel had moeten krijgen niet is verwerkt. Ik heb dit direct doorgezet naar onze technische specialisten en gaan dit verder oppakken. Ze gaan ervoor zorgen dat je de misgelopen korting ook terugkrijgt. Je kan een terugkoppeling verwachten binnen 7 werkdagen. 

Ik hoop dat hiermee alles weer naar wens is. 

Dankjewel Hajar !!

[Persoonsgegevens verwijderd door Moderator.]

Hallo Hajar,

ik ben 23 februari door iemand van uw klantenservice gebeld, dat het opgelost zou zijn, hij heeft mijn voicemail ingesproken.

Ik zie echter dat op 24 februari toch weer het verkeerde bedrag is geïncasseerd, nl. € 15,--. Dit kan elkaar natuurlijk gekruisd hebben.

Echter de creditnota van - € 20,-- kan ik ook niet openen, de downloadlink werkt niet.

 

Mvrgr, Sylvia Hendriksen

Reputatie 7
Badge +20

Hoi Sylvia,

Ik heb het klant- en telefoonnummer uit jouw bericht gehaald, aangezien dit een openbare Community is. Plaats dus geen privégegevens in openbare berichten, want iedereen kan er dan mee aan de haal.

Voor wat betreft jouw vraag: Ik zie dat de creditnota goed is verwerkt en kan deze met behulp van Google Chrome ook downloaden. Heb je ook al eens een andere browser geprobeerd? De betaling en correctie zullen elkaar inderdaad gekruist zijn, dus ik reken erop dat dit vanaf de volgende factuur gewoon helemaal in orde gaat komen!

Als we nog iets anders voor je kunnen doen dan horen we het graag!

Reageer