[Gaming] 4 tips voor de beste wifi-verbinding tijdens online gamen

  • 10 September 2021
  • 0 reacties
  • 200 Bekeken
[Gaming] 4 tips voor de beste wifi-verbinding tijdens online gamen
Reputatie 5
Badge

Jij en je vrienden staan op het punt de tegenpartij te verslaan! Maar dan krijg je de melding ‘bad internet connection’. Pijnlijk! Je kunt niks anders doen dan wachten, maar tegen de tijd dat je verbinding weer terug is, is het gevecht voorbij.

 

Een game die ik de laatste tijd veel speel is Pokémon Unite. Een 5vs5 MOBA game op de Nintendo Switch. Bovenstaande melding is dan het laatste wat ik wil. Tijdens het online gamen wil je niets anders dan de beste internetverbinding hebben. Geen lag, geen vertraging, gewoon snel en stabiel internet. In dit topic geven wij je 4 tips voor de beste wifi-verbinding tijdens het gamen!


 

Tip 1: Vergeet wifi en maak gebruik van een bekabelde verbinding 😉

De beste internetverbinding heb je uiteraard via een bekabelde verbinding. Geen twijfel mogelijk. Wij snappen dat de meeste mensen werken, streamen en gamen via wifi. Vandaar dit topic! Wil jij lekker blijven gamen op wifi? Laten we dan snel doorgaan naar tip 2.

 

Tip 2: Zorg dat je dicht bij het wifi-signaal zit

Hoe dichter je bij de bron van het wifi-signaal (router) zit, hoe beter je verbinding. Vooral als je gebruik maakt van de veel snellere 5 ghz variant! Heb je de mogelijkheid om in dezelfde ruimte of kamer te zitten als de router? Maak hier dan gebruik van! Ben je van plan dagelijks krachtige online games te spelen? Kijk dan of je de router kan aansluiten in jouw kamer of kijk je vader, moeder of partner lief aan en maak de ruimte waar de router staat van jou!

Een andere goede optie is Wifi Plus. Hiermee kun je meerdere wifi-uitzendpunten maken, waaronder dus eentje in jouw game-room! 

 

Tip 3: Kies het juiste wifi-kanaal

Het wifi-kanaal is een belangrijk punt. Soms zijn er teveel draadloze verbindingen actief op hetzelfde wifi-kanaal. Dit kan ervoor zorgen dat het signaal verstoord wordt. Lees hier hoe je jouw wifi kunt verbeteren en hoe je het wifi-kanaal kunt wijzigen! 

 

Tip 4: Check welke internetsnelheid voor jouw specifieke situatie het meest geschikt is

Woon je alleen en ben jij de enige op jouw wifi? Dan kan je aan 50 Mb/s genoeg hebben. Deel je het huis en de wifi met meerdere personen? Dan is 100 Mb/s een betere optie voor jou. Wil je echt zonder enige problemen of stoorzenders gamen met meerdere personen in huis, dan is 1000 Mb/s (glasvezel) ideaal voor jou.

Glasvezel is de meest ideale verbinding voor online gamen. Dit komt door de enorme snelheden en hoge betrouwbaarheid van het signaal. Benieuwd of glasvezel van T-Mobile een optie is op jouw adres? Kijk dan snel hier en zorg dat jouw internetverbinding het beste is van al jouw (online) vrienden!

 

Heb jij nog vragen over een goede wifi-verbinding of heb je nog andere tips voor de Community om zorgeloos online te gamen? Deel ze nu! :joystick:


0 reacties

Geen reactie

Reageer