[Topic Tuesday] De wereld is mooi omdat jij er bent

  • 22 June 2021
  • 4 reacties
  • 66 Bekeken
[Topic Tuesday] De wereld is mooi omdat jij er bent
Reputatie 6
Badge +5
  • T-Mobile Moderator
  • 599 reacties

Doe vriendelijk dag, nationale vrijwilligersdag, dierendag… het hoeft geen speciale dag te zijn om iets goeds te doen. Iets goeds doen kan in verschillende maten en vormen: iemand gedag zeggen op straat, een boodschapje meenemen voor de buurvrouw die slecht ter been is of vrijwilligerswerk doen. Elk dragen hun eigen steentje bij om de wereld een stukje mooier te maken.

Als iedereen hier een klein beetje aan meewerkt, maakt dat een groot verschil! Ik neem jullie mee naar mijn aandeel in de hoop iedereen te inspireren een beetje mee te helpen en ben benieuwd naar wat jullie doen.

Wist je dat 97% van de Nederlandse bevolking niet goed kan reanimeren? Van die cijfers ben ik nogal geschrokken! Daarom volg ik sinds enkele jaren een reanimatiecursus én ben ik aangemeld als burgerhulpverlener. Middels een app kun je opgeroepen worden wanneer er een reanimatiemelding bij jou in de buurt is, hiermee kun je letterlijk levens redden.

Daarnaast hobbel ik sinds 2005 rond in het Cars Jeans Stadion van Ado Den Haag om tijdens thuiswedstrijden gasten in het hoofdgebouw te ontvangen en ondersteun ik in de zomermaanden regelmatig de plaatselijke dierenambulance, feels good! Ondanks mijn extreme angst voor vogels rij ik met de dierenambulance langs andere ambulances om gewonde vogels op te halen en naar de vogelopvang te brengen voor de hulp die ze nodig hebben omdat de ambulancechauffeurs het ontzettend druk hebben in deze periode. Nu er ook nog één van de vijf ambulances met een kapotte motor wacht op reparatie, is de drukte helemaal niet meer bij te benen.

Het helpen van dieren vind ik het mooiste dat er is. Daarom vang ik regelmatig moederloze kittens op voor het plaatselijke dierenasiel. In de lente en zomer stromen de straten vol met nestjes van (zwerf)katten of kittens die gedumpt zijn omdat ze niet gewenst zijn bij het baasje van de moederkat. Zonder moeder zijn deze beestjes praktisch hulpeloos en daarom kúnnen ze niet zonder een pleeggezin. Met heel veel liefde zijn ze hier welkom, ook al moeten ze elke drie tot vier uur de fles. Als je die kleine wormpjes ziet uitgroeien tot echte ondeugende katjes, maken die paar slapeloze nachten niets meer uit, dan weet je waar je het voor doet! Op het moment hebben wij drie lieverds van vijf weken oud in de pleegopvang die hier heel hard aan het aansterken zijn en goed gesocialiseerd worden voordat ze over een paar weekjes ter adoptie worden aangeboden, te cute!

 

Ik ben ontzettend benieuwd of en hoe jullie je inzetten om de wereld een beetje mooier te maken! ❤

 

I believe the world is one big family and we need to help each other.


4 reacties

Reputatie 7
Badge +6

Té schattig! :heart_eyes:

Reputatie 7
Badge +4

Zo cuteeeeeeee! 😘

Reputatie 7
Badge +20

Wat mooi @Ginny! Heel inspirerend om te lezen dat je zo betrokken bent. Ik drop gelijk ook een Gandhi quote waar ik sterk in geloof en dat is ‘’be the change you want to see in the world’’. Het sluit ook mooi aan op jouw boodschap, want ik geloof oprecht dat wij als mensen nog meer kunnen doen. We kunnen elkaar, onze maatschappij en de planeet beter helpen door minder aan ons zelf te denken en meer aan anderen. Ik doneer regelmatig geld en voedselpakketten aan behoeftigen in o.a derde wereld landen. Vooral tijdens de Ramadan ben ik daar actief mee bezig, omdat het als moslim je plicht is om behoeftigen te helpen. Ik doe dat altijd ook met veel plezier vooral als ik de gelukkige gezichten zie van deze mensen die dankbaarheid tonen voor zo’n klein gebaar. Daardoor leef ik ook bewuster en tel ik de zegeningen die ik elke dag heb. Ik ga ook altijd actief op zoek naar instanties of projecten waar ik bij kan helpen en zo hoop ik op mijn manier de wereld iets beter te maken. 

 

Reputatie 6
Badge +5

Wat mooi @Ginny! Heel inspirerend om te lezen dat je zo betrokken bent. Ik drop gelijk ook een Gandhi quote waar ik sterk in geloof en dat is ‘’be the change you want to see in the world’’. Het sluit ook mooi aan op jouw boodschap, want ik geloof oprecht dat wij als mensen nog meer kunnen doen. We kunnen elkaar, onze maatschappij en het planeet beter helpen door minder aan ons zelf te denken en meer aan anderen. Ik doneer regelmatig geld en voedselpakketten aan behoeftigen in o.a derde wereld landen. Vooral tijdens de Ramadan ben ik daar actief mee bezig, omdat het als moslim je plicht is om behoeftigen te helpen. Ik doe dat altijd ook met veel plezier vooral als ik de gelukkige gezichten zie van deze mensen die dankbaarheid tonen voor zo’n klein gebaar. Daardoor leef ik ook bewuster en tel ik de zegeningen die ik elke dag heb. Ik ga ook altijd actief op zoek naar instanties of projecten waar ik bij kan helpen en zo hoop ik op mijn manier de wereld iets beter te maken. 

 

Die quote is ontzettend mooi en puur, sluit zeker heel goed aan. We kunnen zo veel met z'n allen, maar we weten vaak niet waar te beginnen. Super mooie dingen die je doet, trots! ❤

Reageer