Beantwoord

Huawei B525: diskstation en andere netwerkapparaten alleen bereikbaar via IP adres

  • 21 juni 2018
  • 2 reacties
  • 2599 Bekeken

Ik heb een Huawei B525 en het volgende probleem(pje): ik kan de Synology NAS binnen het prive-netwerk alleen bereiken met het IP adres. Het lijkt erop dat de Windows name resolution niet werkt.
Is er een instelling om dit te veranderen? Bij de FritzBox ging dit allemaal vanzelf.
Bedankt,

Elisabeth
icon

Beste antwoord door tmoesel 21 juni 2018, 15:58

Nee, de Huawei 4Gmodemrouters hebben niet de mogelijkheid om per apparaat items te configureren en ook de naam die een apparaat aangeeft wordt niet doorgegeven/gebruikt.Een vast IP adres configureren buiten de DHCP range van de B525 in de Synology NAS is een optie, zodat het niet verandert na reset of spanningsonderbreking.Maar beste is om een extra router tussen de B525 en de NAS te zetten en dan alles via die extra router te regelen. Misschien heb je de FritzBox nog, dan zou je die ervoor kunnen gebruiken.
Bekijk origineel

2 reacties

Lijkt toch meer een windows/synology probleem te zijn.
Reputatie 6
Badge +11
Nee, de Huawei 4Gmodemrouters hebben niet de mogelijkheid om per apparaat items te configureren en ook de naam die een apparaat aangeeft wordt niet doorgegeven/gebruikt.

Een vast IP adres configureren buiten de DHCP range van de B525 in de Synology NAS is een optie, zodat het niet verandert na reset of spanningsonderbreking.

Maar beste is om een extra router tussen de B525 en de NAS te zetten en dan alles via die extra router te regelen. Misschien heb je de FritzBox nog, dan zou je die ervoor kunnen gebruiken.

Reageer