Sticky

Magenta Must-Sees

Magenta Must-Sees

Toon eerste reactie

143 reacties

Reputatie 7
Badge +7

@JaimyR1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hoi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nog een tip: Deze december zijn er vele vele vele muziek documentaires toegevoegd op zowel Netflix als Amazon Prime Video. Ik zie documentaires over Ray Charles, Metallica, Santana, etc. Ge-wel-dig voor musicale feestdagen en in aanloop naar de Top2000!

Reputatie 7
Badge +20

@JaimyR1 Welkom meer dan welkom wat leuk om je te lezen…… 💐🎄😍

Reputatie 1

Heee @Hajar @CrisTien @TAVL 😁 Hoop dat alles goed met jullie gaat!

 

Dank voor de tips all! @CrisTien ik had nog niet door dat er een deel twee van the Christmas Chronicles was dus die ga ik zeker kijken! En @TAVL dat ga ik ook eens even checken! Wist ik nog niet maar docu’s over muziek zijn altijd leuk. En idd in de sfeer van de top 2000 👍🏻
 

@Hajar Ik weet niet of dit al onder “klassieker” valt maar A Christmas Carol uit 2009 blijf ik ook geweldig vinden. Helaas volgens mij niet op Netflix te vinden? 
 

 

Reputatie 7
Badge +20

Tips van Tmobile.

Doe er je voordeel mee! 
Zin in een avond bingewatchen? Met deze leuke series op Netflix ben je niet achter je beeldscherm weg te slaan. Ontdek ze snel! 👇

BINGEWATCH-ALERT! LEUKE SERIES OP NETFLIX

 

Reputatie 7
Badge +20

Dit moet je weten voor dat je “Soul” kijkt.

Prachtig! Meer woorden heb ik niet! 
 

Soul trailer ⬅️

 

Reputatie 7
Badge +20

Netflix: a christmas prince kijken. Leuke film. 🤣😂
Nog even nagenieten tot volgende kerst!  Mierzoet maar ook een erg leuke film! 
 

 

 

Reputatie 7
Badge +20

Helaas de kerstfilms zijn weer voorbij, We gaan weer voor het echte werk 😀🧨

Vanavond  ‪@Netflix‬ “outside the wire” gekeken. 

 

 

Soms spannende film met verrassende afloop. 

 

 


 

 

 

 

Reputatie 7
Badge +20

Bijna 14 februari, Valentijnsdag. Love is in the air!

Opties om uit te gaan zijn er niet dus dan maar romantische  films zoeken.

Ik trap af met “Dirty Dancing”   Te zien op #Netfliks #pathe-thuis 💋

Trailer   Lekker zwijmelen samen op de bank met zoete/zoute popcorn met honing.😂

🥰💃Wijntje, lekker eten. Probeer er iets van te maken.We moeten het immers zelf doen!☺️

Veel plezier en vul gerust films aan. 
🥰
🕺💃

 

Reputatie 7
Badge +20

Aaah heerlijke film @CrisTien The wedding planner is nu ook te zien op Videoland ook een gezellige film!

Reputatie 7
Badge +20

Wie heeft The Queen's Gambit al gezien? De mini-documentaire Creating The Queen’s Gambit is nu ook beschikbaar op Netflix. The Queen’s Gambit behoort tot de best bekeken series van 2020! Wie had dat kunnen bedenken bij een serie over een schakend meisje? Zijn er nog meer liefhebbers van schaken aanwezig op onze Community? Zo ja, spelen jullie liever op een prachtig schaakbord of online? 

Laat het mij weten! Ben heel erg benieuwd naar jullie chess stories! :heart_eyes:

 

Reputatie 5

Jaaa! Erg toffe serie, ben ook gelijk weer begonnen met schaken! Zowel online als offline eigenlijk. @Hajar, kan jij schaken?

@iedereen,
Wie hier kan schaken en zou het leuk vinden een keer een potje te doen? Gewoon voor de fun (maar ik wil wel winnen :wink:)! 

Reputatie 7
Badge +20

@Maurice 

Ben geen queen of chess, maar na het zien van deze serie zou ik het wel graag willen leren! Dus how about een quick tutorial en dan kan je (maybe) van me winnen?! :grin:

Reputatie 5

@Hajar 

 

 

Reputatie 7
Badge +7

Jojo Rabbit - Amazon Prime

Een bizarre film in ieder opzicht. Taika Waititi, bekend van o.a. Thor Ragnorok, timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Deze film is een bijzonder en voor velen onderbelicht pareltje. De film gaat over de jonge Jojo, die tijdens de tweede wereldoorlog met zichzelf worstelt en daarbij een heel eigen wereld creëert. Als overtuigt lid van de Hitlerjugend heeft hij Adolf Hitler als beste vriend, totdat hij achter een vreemde huisgenoot komt. Vol zwarte humor in een tragische setting met Duitse versies van bekende klassieke nummers. 

https://media.giphy.com/media/Uro4UWdvSB6i5WXsRW/giphy.gif

The Grand Budapest Hotel - Disney Plus

Deze staat al tijden hoog op mijn verlanglijstje. Van Wes Anderson, regisseur van onder andere the Fantastic mr Fox, The Royal Tenenbaums en The Life Aquatic with Steve Zissou. Stuk voor stuk bijzondere films (en tevens beschikbaar op Disney+).

Rocket Man - Amazon Prime

Tiny Dancer, Your Song en Candle in the Wind zijn slechts enkele van Elton John's creaties. In deze biopic wordt je in het leven van deze markante performer meegenomen. Daarin wordt al snel duidelijke dat de schijnwerpers ook een schaduwzijde kent. Rock 'n roll heeft zeker een schaduwzijde, zoals we bij die andere bekende, recente biopic zien van Bohemian Rhapsody.

Glass - Amazon Prime

Lange tijd heeft de carriere van M. Night Shyamalan stil gelegen na enkele grote flops. Net voordat dit berg afwaarts ging kwam Unbreakable uit over de tegenstrijd van de onbreekbare David en de breekbare Elijah. Recenter heeft hij een sterke film opgezet met Split, waarin een man met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis wordt gevolgd. In Glass komen deze twee films als een ware comic universe bij elkaar. 

Reputatie 7
Badge +20

@TAVL

Wat een top lijstje! The Grand Budapest hotel staat absoluut in mijn lijst van meest entertaining films. De sfeer die Anderson creëert is heel bijzonder. Ik heb ook heel erg genoten van Jojo Rabbit. De kinderen acteren zo goed en Taika als Hitler is hilarisch. Ik heb vooral zin om Coming 2 America te zien. Vanaf vrijdag te zijn op Prime Video. Ik heb deel 1 wel 20 keer gezien dus hoop dat deel 2 ook heel goed is. Fingers crossed!:fingers_crossed_tone2:

Reputatie 7
Badge +7

Mooie lijstjes weer en genoeg om de komende avonden zoet mee te zijn! 😁 Jojo Rabbit is hilarisch, bij tijd en wijlen erg tragikomisch, maar bovenal supersterk geacteerd. Echt een enorme aanrader. De film speelt op geniale wijze in op een aantal aspecten van de Hitlermentaliteit die destijds in Oostenrijk en Duitsland heerste, zonder daardoor te Monty Python-esque over te komen - alhoewel ik dat niet per se een slechte kwaliteit zou vinden. Mooi verwoord @TAVL!

 

Night Stalker - Netflix

Waar ik recent mijn oog op heb laten vallen, is het true crime genre. Je hebt op Netflix veel docu's die het hele kat-en-muisspelletje tussen serial killer en afdeling homicide weergeven. Night Stalker is daar een uitstekend voorbeeld van. Wie Night Stalker hoort en enige kennis in pacht heeft van seriemoordenaars moet natuurlijk gelijk aan de naam Richard Ramirez denken. Dit beest heeft mid jaren 80 extreem brute, bloedige en barbaarse moorden gepleegd en tergde LA meer dan een jaar lang.

De docuserie bedraagt vier afleveringen van elk zo'n 45 minuten en is vanaf moment één spannend en sensationeel. We volgen rechercheurs Gil Carrillo en Frank Salerno die samen op zoek gaan naar het verband tussen een reeks verschrikkelijke moorden. De politie gelooft eerst niet dat er een causaal verband kan zijn en gaat uit van meerdere moordenaars/geweldplegers. Ik ga verder niet te veel in op de inhoud want anders spoil ik te veel. Deze serie kenschetst op zeer treffende en alarmerende wijze wat de verhouding tussen verschillende politiebureaus in de staat destijds was en hoe agenten over elkaar en hun onderzoeken denken. 

Enige smetje op het anders voortreffelijke blazoen is het feit dat er slechts één tot twee minuten aandacht besteed wordt aan de jeugd van Ramirez. Hiermee loopt de documaker het gevaar Ramirez te veel te glamorizen door hem enkel vanuit de perskant te belichten. Minuscuul tipje van de nachtelijke sluier: er wordt nauwelijks iets geblurred dus je zult vrij zieke taferelen voorgeschoteld krijgen. Enjoy! 

Reputatie 7
Badge +7

American History X - Netflix & Prime

In het kader van pareltjes uit het verleden; American History X. Deze harde film over het beteren van je leven en het willen voorkomen dat geliefde familieleden in dezelfde valkuil stappen. Een steengoede film, die iedere filmliefhebber gezien moet hebben. Ik weet zeker dat deze in de komende weken weer op mijn TV knalt.

Reputatie 7
Badge +7

https://www.goplay.be/de-mol
Voor de liefhebbers; de Mol is weer begonnen. En die Vlaamse variant topt in ieder opzicht weer de Nederlandse. Waan-zin-nige plottwists tot de laatste seconde van de uitzending. Gratis te zien via goplay.

Reageer