Vraag

4G Thuis NOIP


Default T-Mobile profiel: Heb een account bij NOIP, op mijn router (MR400 TP-Link) log ik succesvol in maar het domein wordt niet gevonden. Het e.e.a. gelezen en vervolgens Profiel aangemaakt en fms ingevuld, helaas zelfde resultaat. Iemand suggesties?

4 reacties

Reputatie 5
Badge +7
Het komt vaker voor dat er iets mis gaat met het doorvoeren van APN.

Als eerste, heb je wel daadwerkelijk dit abo:
https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis

Toon anders eens een screenshot van de pagina waar je de APN instelt en een URL naar de handleiding die je als referentie gebruikt.
Ben misschien geen "Legendarisch Super User" maar weet toch echt zeker welk abonnement ik heb! Het gegeven dat ik succesvol inlog bij NOIP, en als ik alles check bij NOIP en goed staat en laat zien dat het ip-adress regelmatig aangepast wordt zou genoeg moeten zijn. Voor wat betreft de URL naar de handleiding: Het is een discussie op dit forum van enige tijd (2 jaar uit mijn hoofd) geleden waarbij o.a. jij je hebt opgegeven voor een test met een vast IP-Adres. Daar wordt o.a. verwezen naar fms wat ik dus heb geprobeerd. Zou dit APN nog steeds te gebruiken moeten zijn? Als wij er niet uitkomen (wil o.a. mijn router vanaf een andere locatie kunnen benaderen) kan ik dan bij T-Mobile zelf terecht? Wil ook een Synology NAS in het netwerk hangen maar twijfel als we dit niet opgelost krijgen of ik die straks wel van "buiten" kan benaderen
Reputatie 5
Badge +7
OK, het is al weer stuk duidelijker wat er aan de hand kan zijn. Als je van buitenaf toegang wilt met 4GvT, moet je APN fms gebruiken (die werkt gewoon, anders zou het 4GvT abo weinig vrij nutteloos zijn als vorm). Dat is onafhanklijk van of je wel of niet vast IP adres hebt.

Maar het lijkt of op de 1 of andere manier het effectueren van de APN fms niet goed gaat, vandaar mijn suggestie m.b.t. screenshot en handleiding. T-Mobile biedt geen ondersteuning bij dit alles, het is jouw eigen apparatuur in huis, daar heeft een provider niks mee van doen. Maar er zijn hier op dit forum genoeg mensen die portforwarding i.c.m. mobiel werkend hebben.
Dank voor je reactie. Zodra ik in de gelegenheid ben zal ik APN fms nogmaals proberen en hier screenshots van maken.

Reageer