Vraag

Geen internet via een Fritzbox 7360


  • heeft eerste post geplaatst
  • 2 reacties
Ik heb een nieuw abonnement met een 097 nummer.
Ik wil het internet op met een tablet en een paar telefoons. Hiervoor gebruik ik een Huawei LTE usb stick (dongel) E3272 met de sim erin.
Het lukt om online te komen en te internetten op de pc. Als ik de stick in de Fritzbox zet, lijkt het allemaal te gaan werken. IP adressen heb ik en de Fritzbox zegt dat hij connected is, maar ik kan het internet niet op.
Vervang ik de T-Mobile sim voor eentje van Vodafone (06 nummer) dan heb ik gelijk internet.
Heeft iemand een idee wat hier aan de hand is en een oplossing? Wordt dit soms door T-Mobile geblokkeerd?

6 reacties

Reputatie 4
Badge +6
Wat bedoel je met "de Fritzbox zegt dat hij connected is"?
Dat kan zijn verbinding met mobiele netwerk (in jargon registered) maar dat de internet verbinding er nog niet is. Meest waarschijnlijke is dat er iets tussen de Fritzbox en E3272 misgaat en/of incompatible is m.b.t. APN settings en/of T-Mobile, b.v. dat de Fritzbox de APN setting van Vodafone gebruikt of dat T-Mobile een bepaald protocol niet of juist wel met voorkeur ondersteunt. Firmware versie van beide apparaten van o.a. belang. Een screenschot van de relevante pagina van de FB-dongel kan wellicht uitsluitsel geven.
Hartelijk dank voor je reactie.

Firmware is de laatste beschikbaar 22.470.07.00.00
Verder kan ik nog zeggen dat dns lookups over de dongel werken, maar een traceroute nergens komt.

Nieuwe suggestie? Vr groet
Reputatie 4
Badge +6
Met 22.x versie firmware is die dongle alleen te bedienen via webinterface op http://192.168.8.1/, wat de Fritzbox wel kan, maar je hebt dan wel dubbel NAT (tripple met NAT van T-Mobile erbij), maar dat moet voor algemeen internet niet uitmaken.
Traceroute werkt niet met standaard APN voor zover ik weet en heeft in die situatie ook weinig zin. Als DNS wel werkt, is er dus wel IP verkeer, maar wat er nu nog mis is kan ik niet zeggen. Ik had wel een FB7360 met/via Android USB thethering 'out-of-the-box' werkend, maar niet met exact dit type Huawei USB-stick.
Wat voor nieuw 097 abo is het dan?
Ik heb het opgegeven om verder met T-Mobile dit aan de gang te krijgen. Ik had hoop om met behulp van een Fritz 7360 als repeater in en om huis / camper goed signaal te hebben. Gebleken is dat met internetsnelheidsmetingen de resultaten amper boven ADSL snelheden in het buitengebied uitkomen. Op zaterdagavond 6,73Mb down- en 4,11Mb upload was het resultaat.
Ik beëindig mijn 1 maand proef periode en ik ga het elders proberen. Helaas.
Reputatie 5
Badge +15
Hoi SWJ,

Ah, wat jammer dat je er niet uit bent gekomen en het toch niet naar tevredenheid werkt! Ik snap inderdaad dat het dan voor jou ophoudt. Ik wil Tmoesel van harte bedanken voor het meedenken. 🙂

Wat ik je nog wel wil meegeven is dat je kunt overwegen te kiezen voor 4G voor Thuis. Op deze pagina kun je daar meer informatie over vinden. Hiermee zou je hogere snelheden kunnen halen.

Mocht je daar geïnteresseerd in zijn en er nog vragen over hebben, dan hoor ik het van je!
Reputatie 6
Badge +7
Als je de Fritzbox 7360 alleen gebruikt voor 4G dan is de plaatsing vaak ook belangrijk.
Je bepaald de beste locatie door in het antenne register te kijken waar de mast van T-Mobile staat om zo een optimaal ontvangst te krijgen. eventueel helpt een buiten antenne.

Reageer