Beantwoord

Lastig gevallen door onbekend nummer uit buitenland +881835211736Toon eerste reactie
This topic has been closed for comments

37 reacties

Reputatie 4
Badge +4
Pas op met het terugbellen naar 0088-nummers van onbekenden. Grote kans dat je te maken krijgt met een nieuw soort fraude waarbij een satelliettelefoonnummer wordt gecombineerd met een duur servicenummer. Verschillende overheidsdiensten worden geplaagd door valse oproepen via de mobiele telefoon. De truc is met de computer iemand opbellen en meteen de verbinding verbreken. Daarna krijgen degenen die gebeld worden een 'oproep gemist'-bericht van een 0088-nummer. De kosten van het terugbellen van het 0088-nummer lopen snel op. Wie terugbelt, blijkt een spamnummer te bellen met een starttarief van 3 euro en waarbij de kosten zeer snel oplopen tot 25 euro per gesprek.

Lees verder op:

http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?964

hier wordt gewaarschuwd voor 0088 nummers.

Grt
Reputatie 7
Badge +20
Hey M.H.F.Beer,

Goed dat je niet hebt opgenomen en/of teruggebeld! :)

Zoals HarryMe al aangeeft is dit een truc om je op de kosten te jagen, hier worden ze steeds gehaaider in.. Hopelijk blijft het bij die ene keer, zodat het niet je nachtrust gaat kosten!
Gewoon niet terugbellen, klaar.
Reputatie 1
Zet je telefoon in de nacht gewoon op stil en geef alleen de belangrijke nummers een beltoon. Dit zou je kunnen doen met je telefoon zelf of met bepaalde apps zoals Criticall.
Ik heb nooit last van een verstoorde nachtrust door een afgaande telefoon.
Silent!

Gratis app waar je schema's in kunt zetten dat je telefoon op stil staat (of vibreer of ...) en zo hoef ik niet te denken aan stil zetten 😉 Voor zij die ook van een goede nachtrust houden 😃
Je kunt een app installeren om telefoonnummers en sms te blokkeren. Zie http://www.pepermunt.net/mobiel/telefoonnummers-blokkeren.html
Erg vervelend natuurlijk, maar ze kunnen hier helaas niets aan doen. Afhankelijk van welke telefoon je hebt kun je het nummer wellicht blokkeren.
Of niet opnemen (bij onbekende nummers) of nieuwe 06 vragen
Een kennis van mij was hier honderden euro's aan kwijt.
Blijkbaar ook met 044-nummers (of 048)
Goed topic dit, zojuist gebeld door +881933010352 en verbinding werd direct verbroken. Past precies in het verhaal hierboven. Uiteraard niet teruggebeld. Kijk uit, ze zijn dus nog steeds actief!
Reputatie 6
Badge +17
Hoi Bart,

Bedankt voor het delen! Hiermee houden we elkaar alert voor zulke praktijken! Verstandig dat je niet teruggebeld hebt. Ik zie ook geen overige kosten staan bij jou, dus alles is gelukkig in orde. :)

Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, stel gerust je vraag op het forum. We helpen je graag!
Reputatie 7
Badge +15
Hoi allemaal,

We merken dat er momenteel weer veel klanten gebeld worden door onbekende nummers uit het buitenland. Helaas is het niet mogelijk om deze nummers te blokkeren. Het vervelende is dat de mensen achter deze nummers telkens weer nieuwe nummers openen. Wel is het met veel toestellen mogelijk om een nummer te blokkeren. Wij adviseren dan ook om dit te doen wanneer je door een onbekend buitenlands nummer bent gebeld.

Het advies van T-Mobile blijft om geen oproepen te beantwoorden afkomstig van buitenlandse telefoonnummers die je niet kent en om deze nummers ook niet terug te bellen. T-Mobile vergoedt de kosten voor het bellen niet.

Gebeld door een onbekend buitenlands nummer en heb je hier vragen over? Bekijk dan dit topic voor de laatste update en stel hier jouw vragen!

Om het overzicht op het forum te bewaren gaat dit topic op slot.