[REVIEW] OnePlus Nord 2 5G

  • 11 September 2021
  • 2 reacties
  • 81 Bekeken

Reputatie 6
Badge +2

Op het eerste gezicht lijkt de OnePlus Nord 2 erg op zijn voorganger. Ook onder de motorkap heeft er geen revolutie plaatsgevonden. Toch is niet alles hetzelfde gebleven. Zo zijn er bijvoorbeeld twee camera’s met de noorderzon vertrokken. Blijft er genoeg over voor een telefoon in het midden van de markt? Blinkt hij zelfs ergens in uit? Kortom: is de Nord 2 de nieuwe ster aan het OnePlus-firmament?

 

 

A star is born

Zodra je het doosje in ontvangst hebt genomen, kun je meteen uit de startblokken. Met een 65-Watt-oplader (binnen een halfuur vol!), transparant hoesje en een screenprotector die er al op zit, heb je direct een compleet pakket. Alleen voor oortjes zul je zelf moeten zorgen, maar misschien wil je ook wel een hoesje dat meer van jezelf is. Het uiterlijk van de telefoon is vrij doorsnee. Linksboven in het scherm een selfiecamera, achterop een bescheiden verhoging met drie camera’s. De achterkant is weliswaar van glas, maar voelt toch wat plasticachtig aan. Weinig bijzonders dus, maar het gaat vooral om de binnenkant.

Draadloos opladen is er niet bij, net als het uitbreiden van de opslag. Je zult het moeten doen met wat je koopt, dus als je een echte ‘shutterbug’ bent, is de 256GB-versie wel een aanrader. Voor de meerprijs krijg je er ook nog 4GB werkgeheugen bij, meer dan je op basis van het prijskaartje zou verwachten. De Nord 2 kan onderdak bieden aan twee simkaarten en is verder van alle moderne gemakken als een vingerafdrukscan en gezichtsherkenning voorzien. eSim ontbreekt wel. Kijk voor een 5G-speedtest onderaan. Thuis kan hij overweg met WiFi 6. Hij is uitgerust met Android 11 en OxygenOS 11.3, het no-nonsense OnePlus-sausje met alleen de gebruikelijke Google-apps (en Netflix), dus geen apps die onnodig ruimte in beslag nemen. Je kunt rekenen op twee jaar Android-upgrades en drie jaar beveiligingsupdates.

 

Beeld en geluid

Het scherm behoort tot de degelijke middenmoot die je in deze prijsklasse mag verwachten. Met 2400x1080 pixels is het keurig HD. Dat is niet het QHD(+) uit het topsegment, maar ruim voldoende om van een filmpje te kunnen genieten. Dan komt het diepzwarte van het OLED-scherm goed tot zijn recht. Ook buiten in het zonlicht komt het scherm prima uit de verf en is alles nog duidelijk leesbaar. Alleen het rood oogt wat flets. Voor de refresh rate van 90Hz geldt hetzelfde als voor de resolutie: het is geen 120, maar ook geen 60.
De geluidskwaliteit hoort zeker wel tot die van de betere toestellen. Het geheel klinkt mooi ruimtelijk, zonder dat dat ten koste gaat van de verstaanbaarheid van spraak. Zelfs de lage tonen komen er voor een telefoon niet slecht vanaf. Zoals gezegd zitten er geen oortjes bij, maar hou er wel rekening mee dat ze draadloos moeten zijn, want een 3,5mm-aansluiting is er niet.

 

Ster van de show

De camera’s stijgen boven de prijsklasse uit. Hij moet het met twee stuks minder doen dan zijn voorganger, maar er blijft meer dan genoeg over voor prachtige foto’s. De diepe kleuren zijn natuurgetrouw en ook bij 2x zoom is het resultaat haarscherp. Pas bij 5x zoom mis je logischerwijs wat detail. De ultragroothoeklens geeft je precies dat beetje extra wat je anders zou missen, al vervormt het beeld wel iets. De portretstand heeft soms moeite om de voor- en achtergrond van elkaar te onderscheiden, maar de frontcamera komt niets te kort met een royale 32 megapixel. Dat hier een camera minder is, is dus niet erg, vooral omdat je zo maar een klein stukje van het scherm mist. De nachtstand heeft wel wat meer licht nodig dan andere toestellen, maar dat mag de pret niet drukken, zeker niet als dit het resultaat is van een nachtelijke fotosessie:

 

Conclusie

Met de OnePlus Nord 2 koop je in de eerste plaats een beproefd recept: een fraaie middenklasse telefoon die je misschien niet van de ene verbazing in de andere laat vallen, maar waar je wel op kunt vertrouwen. De camera’s gaan zelfs een stapje verder en stellen je in staat om jaloersmakende kiekjes te schieten. Bovendien betaal je niet voor functies die vooral leuk zijn, maar weinig toevoegen. Zo ben je dus verzekerd van een degelijk toestel zonder gekkigheid dat zijn prijs meer dan waard is.

V Camera’s
V Prijs/kwaliteitverhouding
V Oplader, hoesje en screenprotector meegeleverd
V Razendsnel opladen
V 5G, Dual sim

X Geen SD-kaartslot en 3,5mm-aansluiting
X Draadloos opladen niet mogelijk

 

 


2 reacties

Reputatie 7
Badge +7

Wederom een prachtig geschreven review @TMTV! Onwijs mooie foto's ook, leuk om te zien. P.s. is dat jouw eigen kat? 😁

Reputatie 6
Badge +2

Dankjewel @Jason! En er komt nog meer aan… Die kat is niet van mij maar van de buren, al denkt ‘ie daar zelf heel anders over ;-)

Reageer