Beantwoord

Bellen via WiFi

  • 11 november 2016
  • 6 reacties
  • 1189 Bekeken

Wifi bellen lijkt een mooie oplossing voor het buitengebied. Bellen via wifi omdat er geen of slecht bereik is. Je kunt via wifi bellen ook al heeft de ontvanger geen wifi. Maar hoe is het met mijn bereikbaarheid? Ben ik bereikbaar voor iedere beller? Ook al belt hij niet via wifi? Let op het buitengebied is slecht bereik. Schakelt het signaal dan automatisch naar wifi? Blijf ik normaal bereikbaar?
icon

Beste antwoord door David 12 november 2016, 11:48

Hey H. Pieters,Dit zou inderdaad een goede uitkomst zijn! Ik geef je graag antwoord op je vragen. :)Uiteindelijk komt het er op neer dat je allebei een stabiele verbinding moet hebben, mobiel of WiFi. Op die manier kan er een goed gesprek op poten worden gezet, bijvoorbeeld met bellen via WhatsApp. Het maakt verder niet uit of de beller en ontvanger via een ander netwerk bellen. Als de andere persoon op het mobiele netwerk zit en jij op WiFi, dan kan dit gewoon. Als de verbinding echter niet goed is, dan heeft dit natuurlijk effect op de kwaliteit van het gesprek. Dit is uiteindelijk dus het belangrijkste van het bellen, hopelijk is je WiFi dus sterk genoeg! 🙂Als we je nog ergens bij kunnen helpen, dan horen we dat graag!
Bekijk origineel

6 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Hey H. Pieters,

Dit zou inderdaad een goede uitkomst zijn! Ik geef je graag antwoord op je vragen. :)

Uiteindelijk komt het er op neer dat je allebei een stabiele verbinding moet hebben, mobiel of WiFi. Op die manier kan er een goed gesprek op poten worden gezet, bijvoorbeeld met bellen via WhatsApp. Het maakt verder niet uit of de beller en ontvanger via een ander netwerk bellen. Als de andere persoon op het mobiele netwerk zit en jij op WiFi, dan kan dit gewoon. Als de verbinding echter niet goed is, dan heeft dit natuurlijk effect op de kwaliteit van het gesprek. Dit is uiteindelijk dus het belangrijkste van het bellen, hopelijk is je WiFi dus sterk genoeg! 🙂

Als we je nog ergens bij kunnen helpen, dan horen we dat graag!
David, Bedankt voor het antwoord. Wel nog een vraag. Ik heb begrepen dat niet iedere telefoon voor wifi bellen geschikt is. Wij hebben een iphone 4s en een Iphone 5s. Zijn deze geschikt voor wifi bellen van T-mobile?
Reputatie 6
Hoi H.Pieters,

Vooralsnog is er weinig duidelijk over welke telefoons WiFi bellen gaan ondersteunen. Uiteraard zal er een aanpassing gedaan moeten gaan worden aan de software.

Ik kan en mag weinig zeggen nog over WiFi bellen bij T-Mobile, maar er wordt aan gewerkt. Nog even geduld dus.
inmiddels 7 maanden verder, ben wel benieuwd, heb ik hier nl. slecht bereik
Reputatie 7
Badge +20
Hi PikaPhone,

We hebben hier nog geen update over. Ik heb even de dekking in jouw regio gecontroleerd en ik zie inderdaad dat de dekking minder is. Je kan via de dekkingskaart een dekkingsklacht indienen en dan gaan onze netwerkspecialisten dit verder onderzoeken. Ik wens je natuurlijk een fijne netwerkervaring!
Maar u kunt toch al gebruik maken van bellen via Whatsapp of Skype, Of Facebook, of Hangouts of Facetime ( Apple)?
Of bedoelt u via een vast telefoontoestel?

Reageer