Beantwoord

Erg slechte verbinding met DUO simkaart

  • 28 oktober 2018
  • 16 reacties
  • 1058 Bekeken

Heel verhaal (sorry!):
Sinds enkele mnd erg slechte telefonische (mobiele) verbinding in en rondom huis: aanvankelijk viel tijdens elk gesprek het contact om de zoveel minuten gedurende enkele sec. steeds weer uit. Diverse kruistesten gedaan.

Afgelopen wkn divers (alleraardigst) contact gehad met de technische dienst van T-mobile: konden niks vinden (ik had hen voor hun onderzoek enkele begintijdstippen van gesprekken doorgegeven ).
Bij laatste contact met hen, afgelopen donderdag (25/10) was opeens het gesprek gedurende wel 8 minuten prima, alleen daarna nu élk gesprek blikkerig en valt het gesprek nog vaker weg. Gister (27/10) naar T-mobile winkel gegaan. Daar 2 nieuwe simkaarten (heb duo-sim van T-mobile) gekregen om te kijken of dit toch verandering geeft: één voor mijn Iphone SE de ander voor mijn Moto (5e gen.). In die laatste zit óók nog een Vodafone-prepaid kaart.

Met Vodafone is bellen geen enkel probleem. Maar nog steeds: zowel als ik met de iPhone bel of vervolgens met de Moto (zet ook steeds braaf de ene telefoon uit als ik de andere gebruik) blijft de verbinding zwaar gestoord.
Ook heb ik -op aanraden van de winkelmedewerkers van T-mobile- een paar keer de snelheid via de Speedtest van Oola gemeten via 4G (LTE). In mijn buurt (1072 BL) is die gemiddeld gemeten: 46.14 Mbps. Bij mij is die (binnen en buiten op balkon) via LTE extreem laag: 0.26, 0,22, 0.19 Mbps.
Zie ook onderstaand overzichtje, waar de snelheid via WIFI natuurlijk veel hoger is:Heb afgelopen vrijdag (26/10) en zaterdag (27/10) diverse keren de klantenservice gebeld, maar werd mij verzocht op een ander tijdstip terug te bellen ivm grotere drukte dan normaal. Vandaar mijn (wat wanhopige) verhaal hier nu.

Mijn idee is inmiddels dat ik erg grote pech heb en misschien 'gewoon' moet aanvaarden dat het bereik via T-mobile in en direct rondom mijn huis (balkons) heel slecht is en voorlopig -zo laat het zich aanzien- ook zo zal blijven. Als dat toch ook jullie idee is, zou ik per omgaande toch graag van mijn abonnement af willen, dat notabene ook nog een heel jaar doorloopt ! En als het kan met enige vergoeding/coulance voor alle geleden ellende van de afgelopen wkn (wachten, bellen en ook hele nare gespreksmisverstanden).

Ook zou ik dan meteen mijn T-mobile nummer willen laten porteren naar bijvoorbeeld Vodafone. Want ik heb al zoveel mensen moeten teleurstellen en ik moet de komende dgn nog zoveel belangrijke gesprekken voeren en ik wil de privé en zakelijke schade toch zoveel binnen de perken houden.
Ik weet zelf op dit moment echt niet meer wat te doen: ben in feite al een paar dgn zo goed als onbereikbaar. Hoor zelfs al terug dat ik gewoon niet bereikbaar ben ... please help !

Graag zsm uw oplossing !!!!!
icon

Beste antwoord door Rosan 28 oktober 2018, 20:15

Beste @Leslo Als ik het goed begrijp had je dekking klachten gedaan via de Dekking kaart?
Dan word jouw situatie bekeken en worden er opties aangeboden.

En zou het echt niet aan het gebruik van de duo Sim kaart kunnen liggen?
Bekijk origineel

16 reacties

Badge +13
Beste @Leslo Als ik het goed begrijp had je dekking klachten gedaan via de Dekking kaart?
Dan word jouw situatie bekeken en worden er opties aangeboden.

En zou het echt niet aan het gebruik van de duo Sim kaart kunnen liggen?
Hi Rosan,

Dank voor je reactie.

Heb nu net wederom het probleem gemeld via 'de dekkingskaart': wist niet dat daar kon (kon ook het dropdownmenu eerder niet gebruiken om de een of andere reden).
Maar goed heb dus al diverse keren contact gehad met de technische dienst en dat zal hier uiteindelijk ook wel op uitdraaien: wachten tot zij kunnen uitpeilen en terugbellen.

Maar goed: ik weet dus niet of het aan het gebruik vd duo Sim kaart ligt. Ik heb vrijdag 2 nieuwe sims gekregen in de T-mobile winkel om te kijken of het lag aan deze sims. En zowel bij de winkel óf daarvoor in telefonisch contact met de technische dienst hadden ze het daar niet over als mogelijke oorzaak van storing.
Denk jij dat dan een oorzaak zou kunnen zijn ...?
En dan helemaal stoppen met duo-sim en weer terug naar een enkele sim ...?
Zou toch gek zijn ?
Badge +13
Als de ene simkaart niet goed uit de lucht is zou dat de andere kunnen storen lijkt mij.
Maar dat zou eens goed bekeken moeten worden door de technische dienst van T Mobile
Ik gebruikte zelf ook Duo Sim kaarten en als ik de ene niet gebruikte dan zette ik het toestel echt op vliegtuig stand.
Een moderator kan dit beter doorzetten en de dekking klacht word nu in ieder geval nader onderzocht.
Ik zet de ene telefoon (Moto) vaker wkn helemaal uit en gebruik dan alleen mijn iPhone SE. Hoop iig van harte dat dit héél snel kan worden opgelost: beste moderator, ga uw gang ! Dank Rosan !
Reputatie 5
Badge +17
Hoi Leslo,

Bedankt voor je uitgebreide uitleg. Dit maakt de situatie gelijk duidelijk voor ons!

Ik ben meteen gaan kijken naar wat er allemaal aan onze kant is gedaan en wat we kunnen doen om dit zo snel mogelijk op te lossen. In het systeem zie ik inderdaad dat je een melding hebt gemaakt via de dekkingskaart. Onze collega's van de netwerk afdeling gaan nu, op basis van jouw input, een onderzoek starten en jou hierover informeren. Zodra er dus duidelijkheid is over wat hier de oorzaak van kan zijn of wanneer onze collega's meer informatie van je nodig hebben zullen ze contact met je opnemen. Let wel op dat onze collega's met een afgeschermd nummer bellen, druk deze dus niet weg!

Laat je ons weten wat de uitslag is als je gebeld bent? Mocht je in de tussentijd nog andere vragen hebt dan horen we het natuurlijk graag van je. :)

@Rosan, bedankt voor je suggesties! Het is inderdaad belangrijk om de telefoon die niet gebruikt op vliegtuigstand te zetten of helemaal uit te zetten. In sommige gevallen is het ook nog nodig om de primaire telefoon 1x helemaal opnieuw te starten om de telefoon opnieuw op het netwerk aan te melden. Zou je dit kunnen uitproberen Leslo?
Hey Issam,

Dank voor jouw bericht.

Zoals je wellicht ook kan zien in 'het systeem' heb ik al eerder hierover ettelijke malen telefonisch contact gehad met klantenservice & technische dienst. Maar ik wacht elk telefoontje/oplossing vol verwachting af -ik kan/zal niet gaan bellen wanneer mijn telefoon zo 'gek' doet- en zal het (uiteindelijke) resultaat per omgaande hier berichten.

Toch nog een vraag.
Jij schrijft: "Het is inderdaad belangrijk om de telefoon die niet gebruikt op vliegtuig-stand te zetten of helemaal uit te zetten. In sommige gevallen is het ook nog nodig om de primaire telefoon 1x helemaal opnieuw te starten om de telefoon opnieuw op het netwerk aan te melden."
Natuurlijk zet ik de ene telefoon helemaal uit wanneer ik de ander gebruik. Dan kom je er vervolgens toch niet onderuit om die daarna -wanneer je die weer wilt gebruiken- die weer helemaal opnieuw op te starten ?

Mvg.
Reputatie 7
Badge +20
Hi Leslo,

Wat Issam bedoelt is dat je je primaire telefoon die je wel altijd aan hebt staan even opnieuw moet starten, terwijl je de ander ook uit hebt staan. Ik ben benieuwd naar de uitslag van je case. Houd je ons op de hoogte?
Hi Hajar,

Dank voor jouw reactie.

Snap toch niet helemaal wat jij (en eerder Issam) dan bedoelen met "even opnieuw moet starten". Steeds als ik switch van telefoon dan staan ze allebei (noodgedwongen) een tijdje tegelijkertijd uit. De ene die aanstond, blijft dan uit; de ene die eerst uitstond, start ik dan vervolgens op. Het is dus nooit zo dat ze allebei tegelijkertijd aanstaan. En ik zet de-niet-te-gebruiken telefoon ook nooit in 'vliegtuig-stand' maar gewoon helemaal uit, ook omdat dan de batterij niet zo snel leegloopt itt 'alleen op vliegtuig-stand zetten'.

Je bedoelt toch niet te zeggen dat ik elke dag de (primaire) telefoon moet uitzetten en vervolgens weer moet opstarten ...?
Of bedoel je toch (nog) wat anders ...?
Net gebeld door T-Mobile.
Wat ik ervan kon verstaan (slechte verbinding dus ...): er zou sinds enige maanden een ingewikkelde netwerkstoring bestaan in mijn buurt (1072 BL). Had iets te maken met zendmasten en glasvezelkabels. Zou na 2 november aanstaande beter moeten zijn. Mij zou een zekere korting worden gegeven ivm de slechte ontvangst van de afgelopen maanden en er werd mij om geduld gevraagd ...

Ik heb er eerlijk gezegd geen fiducie meer in.
Is het mogelijk toch eerder af te geraken van mijn T-mobile abonnement (loopt nog een heel jaar) opdat ik de komende 12 mnd niet meer hoef te betalen en mijn nummer dan kan meenemen naar een andere provider ...?
Is dat dan misschien mogelijk ...?
Reputatie 7
Badge +20
Hi Leslo,

Het probleem met de mast is verholpen en je zou na 2 november geen problemen meer moeten ervaren. Voor het ongemak krijg je ook een vergoeding voor de afgelopen maanden. Mocht je na 2 november nog steeds problemen ervaren, trek dan aan de bel dan kan er eventueel worden gekeken naar een andere oplossing of ontbinden.

Mocht je nu direct je contract willen opzeggen dan kun je je contract afkopen. Je betaalt dan 50% van de resterende maandkosten in een keer af. Als je hier voor wilt gaan, laat het ons weten.
Hey Hajar,

Als dit (nog) geen reden is tot ontbinden van het contract dan wacht ik maar weer tot ná 2 november: anders moet ik 0.5 x 12 x 19,90 = meer dan 120 euro betalen voor noppes. Ik hoop -maar ik heb inmiddels zo mijn twijfels zoals je wellicht kunt begrijpen- dat het probleem dan ook echt is opgelost.
Deze 'affaire' is gewoon echt heel vervelend: voor mij, maar vooral voor alle mensen waarmee ik (telefonisch) in contact sta : zakelijk, maar vooral privé ...

Waar ik (nog) geërgerd over ben is dat ik maanden geleden telefonisch een melding doe, er vervolgens een ticket wordt aangemaakt en dan wéken braaf wacht op een antwoord (verder ook geen reactie per mail of telefoon/sms, iig niet dat ik weet). Vervolgens dan maar terugbel om te vragen hoe het staat met 'de casus'". Blijkt die te zijn gesloten: waarom blijft onduidelijk.
Doe dan weer opnieuw mijn verhaal. Word ik een week later teruggebeld met de mededeling dat ik toch echt een 'kruistest' moet doen, want die zou ik niet gedaan hebben (terwijl ik in de eerdere gesprekken had verteld die meerdere keren juist wél te hebben gedaan).
Weer ruim een week later: konden niks vinden, maar misschien -omdat het gesprek zelf toevallig 8 minuten storingsvrij was- werd het idee geopperd dat er -tijdens onderzoek door de technische dienst- misschien toch aan wat knopjes/schuifjes was gedraaid/geschoven en dat het zo vanzelf goed zou blijven.
Dag erop: verbinding nóg slechter. Naar de winkel: nieuwe duo-sim.
Thuis: verbinding nog steeds even slecht.
Bel dan maar weer klantenservice: word verzocht later terug te bellen ivm grotere drukte dan normaal. Dit automatische bericht blijft zo gedurende enkele dgn.
En zo beland ik -met de nodige vloek en een zucht én heel veel zoeken op internet naar een mogelijke oplossing- uiteindelijk hier en zijn we 2 dgn verder met heel veel allervriendelijkst heen-en-weer-gemail op dit forum, waar uiteindelijk blijkt dat ik er zelf niks aan had kunnen doen, omdat het (alleen bij T-mobile bekende) probleem gewoonweg al maanden blijkt te spelen en dat ik al die maanden (onnodig onwetend) in het donker heb moeten tasten.

Ipv dat ík aan de bel had moeten trekken en maandenlang onnodig heb moeten lijden (en dus ook anderen met mij), had T-Mobile hier op voorhand misschien toch zélf meer verantwoordelijkheid in kunnen nemen en doortastend & transparant in kunnen zijn ipv de klant zo (lang) te laten bungelen (bellen en zoeken), vind je niet ...? Zeker omdat het zendmast-probleem al maanden speelt.

Of moet ik gewoon begrijpen & maar accepteren dat dit gewoon het soms wat hobbelige traige proces is waar elke klant bij T-mobile doorheen moet om er achter te kunnen komen waar het probleem uiteindelijk zit ...?

Ik hoor graag van jou/jullie !
Reputatie 7
Badge +20
Hi Leslo,

Ik wil graag kijken wat ik voor je kan doen, daarom vraag ik ook om het even aan te kijken na 2 november. Als er dan nog problemen zijn dan kunnen we dat ook aantonen en mocht je dan direct willen ontbinden dan kan ik dat ook aangeven bij de netwerkspecialisten. Ik ga je hoe dan ook verder helpen!
Kon de hele dag tot nu toe niet inloggen op dit Forum, dus heb ik eerder vandaag via '4G-dekkingskaart' weer een melding gedaan dat de verbinding -zoals ik jammer genoeg al verwachtte- nog even slecht is als vóór 2 november.
Met jullie vorige bericht in mijn achterhoofd en vooral omdat ik niet nóg langer wilde wachten, heb ik vervolgens de klantenservice gebeld met 3 vragen om:
  1. coulance, waaronder graag teruggave van (een deel van) het betaalde abonnement over de afgelopen maanden én het reeds betaalde abonnementsgeld voor deze maand november
  2. ontbinding van mijn contract opdat ik niet meer hoef te betalen voor de komende 12 maanden
  3. de mogelijkheid om mijn huidige nummer te kunnen porteren naar een andere provider
Ik zou hier morgen (6/11) over worden teruggebeld.
Wellicht kunnen jullie dit proces zo goed mogelijk bevorderen en ergens ook in de gaten houden ?
Thanx !
Reputatie 7
Badge +20
Hi @Leslo,

Goed dat je gelijk een nieuwe melding hebt ingediend, zodat onze netwerkspecialisten hier mee aan de slag kunnen!

Zij komen hier vast en zeker snel op terug, maar vanuit het systeem zie ik niet direct dat er vandaag al contact wordt opgenomen. Wellicht is dit door de collega gister intern doorgezet en kan dit alsnog, maar de huidige behandelingstijd van een melding is ongeveer 5 dagen. Ik wil dit alleen even aangeven om valse verwachtingen te voorkomen, just to be sure!

Houd er rekening mee dat er met een afgeschermd nummer gebeld wordt. Dan weet je dat het de netwerkcollega's zijn!
Raak meer en meer teleurgesteld.

Jullie collega was gister (5/11) aan de telefoon al voornemens om mijn contract te ontbinden, maar omdat zij nog moest overleggen met haar leidinggevende over eerder genoemde coulance én om het porteren van mijn nummer mogelijkerwijs niet in gevaar te brengen, had zij toegezegd mij vandaag (6/11) terug te bellen om alles te regelen. Dit is helaas niet gebeurd: ik heb ruim een uur buiten op straat gewacht op haar belletje omdat binnen in mijn huis de ontvangst dus zo slecht is.

Mij werd vorige week door jullie collega Hajar gevraagd iig dan nog tot 2 november geduld te hebben: "Het probleem met de mast is verholpen en je zou na 2 november geen problemen meer moeten ervaren."
Het is nu alweer 6 november en ik nu moet ik weer 5 dagen wachten. En ik wacht al vanaf 17 september !

En begrijp me niet verkeerd: liefst bleef ik klant bij T-mobile -ben ik nm. al jaren-, maar dat wil ik zeker niet met zo'n slechte verbinding: ik wil gewoon kunnen bellen !

Is het nou echt teveel gevraagd om hier wat wat meer doortastend, voortvarend & klantvriendelijk in te zijn ...?
Een klant zo lang laten wachten: nu bijna 2 maanden ...
Reputatie 7
Badge +19
Dat kan ik me goed voorstellen hoor!

Ik vind dit persoonlijk ook allemaal veel te lang duren. Ik heb daarom de collega waarmee jij op de 5e een telefoongesprek hebt gehad, een bericht gestuurd met de vraag of je zo snel mogelijk gebeld kan worden. Ik hoop van harte dat dit lukt, en anders gaan we het sowieso uiteindelijk goed met je maken. Voor nu probeer ik er in elk geval wat vaart voor jou in te zetten!

Reageer