Sticky

[Info] Ik heb geen 4G of 5G, wat nu?

 • 5 december 2018
 • 2 reacties
 • 31398 Bekeken

Reputatie 7
Badge +19
 • Oud-medewerker
 • 3948 reacties

Heb je op het moment geen 4G of 5G op jouw toestel? Dan ben je hier op het juiste adres! In dit topic vertellen we je welke stappen je kunt doorlopen als je op het moment geen 4G of 5G hebt. Heb je helemaal geen netwerk/bereik, dan kun je beter eens kijken in het topic [Info] Ik heb geen netwerk. Wat nu?. Gaat het alleen om 4G of 5G, lees dan snel verder!

 

De dekkingskaart


De dekkingskaart is een handige tool om te controleren op storingen én om te bekijken hoe goed jouw bereik zou moeten zijn.

 

 

 1. Typ jouw postcode of adres in op de dekkingskaart
 2. Of kies ervoor om toestelspecifiek te zoeken als je denkt dat het daaraan kan liggen
 3. Controleer nu heel gemakkelijk of er een netwerkstoring is op jouw adres of toestel
 4. Zo niet, kijk dan welk bereik je zou moeten hebben op jouw adres
 5. Komt dit niet overeen met het bereik wat je ervaart? Lees dan hieronder verder!

 

Vervolgstappen

 1. Controleer of je de laatste softwareversie hebt. Raadpleeg eventueel onze toestelhulp voor de juiste instructies.
 2. Controleer de netwerkmodus (Instellingen – Mobiele netwerken) en zet deze zo nodig op GSM/UMTS/LTE automatisch. Bij Windows Phone of iOS dien je de netwerkmodus op ‘4G’ of '5G' te zetten. Raadpleeg Toestelhulp voor de juiste instructies.
 3. Plaats je simkaart in een ander 4G/5G toestel, ervaar je dan wel 4G/5G? Zo ja, dan lijkt het probleem in jouw toestel te zitten. Check dan vooral eens het topic 'Toestel mogelijk defect: hoe kan ik een reparatie voorkomen?'.
 4. Doet 4G/5G het met deze simkaart ook niet in een ander toestel en zou dit wel moeten volgens de dekkingskaart? Dan kun je via diezelfde dekkingskaart een probleem melden. Vink je aan dat je teruggebeld wilt worden, dan nemen onze netwerkspecialisten contact met je op.


Heb je nog meer vragen over jouw 4G, 5G of je bereik? Stel ze dan gerust hieronder in het topic. Wij komen zo snel mogelijk langs om je ermee te helpen!


2 reacties

Goedemorgen , al 3 dagen hebben we in brielle geen mobiel internet en mobiel bellen. 
op de storingskaart is niets bekend maar veel mensen die tmobile hebben ervaren hetzelfde

Reputatie 7
Badge +20

Hi @bernardo87 

Heb je de stappen die hierboven staan al doorgelopen? Door je het netwerk te controleren op je toestel? Zijn de toestellen opnieuw gestart?Je geeft aan dat meerdere mensen het ervaren dan zou je een melding kunnen maken op onze dekkingskaart. Hierboven staat aangegeven hoe je dat kan doen. Onze netwerk specialisten gaan dit dan verder onderzoeken en je voorzien van een oplossing. 

Ik hoop dat je zo verder komt. 

Reageer