smsen vanuit buitenlandse nummers ontvangen niet

  • 2 november 2019
  • 6 reacties
  • 562 Bekeken

Hi zins ik hebt mijn nummer naar T-Mobile netwerk mijnemt ik kan het niet sms'en vanuit buitenlandse nummers niet ontvangen


6 reacties

Reputatie 7
Badge +20

Hoi @Zaba24878,

Goed dat je het hier bij ons aankaart, dan kunnen we je er verder bij helpen! 

Ik heb gelijk gekeken of er misschien een blokkade actief is, bijvoorbeeld door een betalingsregeling of iets anders, maar dat is niet het geval. Het probleem zal in dit geval dus ergens anders zitten. Heb je dit probleem al langer of pas sinds kort? Uit welk land moeten de berichten komen? Zijn het gewoon SMS’jes die worden verzonden? Jij kunt zelf dus wél SMS’jes naar het buitenland versturen en ook bellen en gebeld worden? Gebruikt de verzender wel de juiste landcode (+316 voor Nederlandse mobiele nummers)? 

Heb je de mogelijkheid om jouw simkaart in een andere telefoon te plaatsen en het dan nog eens te testen? Dan weten we eigenlijk direct of het aan de simkaart, het toestel of bij de verzender ligt.

Ik zie jouw reactie graag tegemoet! 

Hi. Ik heb wat tests gedaan en bijvoorbeeld als ik in Duitsland sms'jes van buitenlandse netwerken heb, krijg ik het. En als ik in Nederland ben, zijn het alleen maar sms'jes van T-Mobile. Sms'en van kpn of Vodafone ook Ze komen niet Dit is mijn nummer [Verwijderd door moderator. Plaats géén privégegevens in openbare berichten!]

Ik kan bijvoorbeeld Whatsapp instellen omdat ik geen sms-berichten met een verificatiecode ontvang

Reputatie 7
Badge +20

Hi @Zaba24878 

Heb je ook getest of je hetzelfde ervaart wanneer jij je simkaart in een ander toestel plaatst en een ander simkaart in jouw toestel? Zo kunnen we controleren of het aan je simkaart of toestel ligt. Je geeft aan dat als je in Duitsland bent je wel sms’jes kan ontvangen, maar in Nederland niet. Kun je zelf wel sms’jes verzenden als je in Nederland bent? Van welk toestel maak jij gebruik? 

Ik hoor graag van je zodat ik dit kan doorzetten naar onze specialisten. 

Hoi. Ik heb ook getest op andere telefoons. Als ik in Nederland ben, ontvang ik alleen sms-berichten van T-Mobile en ben ik in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland, worden alle sms-berichten ontvangen. Het Ik heb ook getest op andere telefoons. Als ik in Nederland ben, ontvang ik alleen sms-berichten van T-Mobile en ben ik in het buitenland, bijvoorbeeld in Duitsland, worden alle sms-berichten ontvangen. Het is een beetje lastig. Ik zal toevoegen dat mijn nummer is overgedragen van lickemobile naar. Vectonemobile en vervolgens naar T-Mobile en sms-berichten hebben sindsdien niet meer gewerkt. Misschien heeft het iets te doen?

Reputatie 7
Badge +20

Hi @Zaba24878 

Bedankt voor het testen. ik zie dat je vanochtend een collega hebt gesproken en dat hij een case voor je heeft aangemaakt. Dit wordt nu onderzocht door onze specialisten en zij gaan dit voor je oplossen. Als je in de tussentijd andere vragen hebt, laat het weten!

Reageer