Beantwoord

waarom geen 2fa op inloggen?

  • 2 augustus 2018
  • 20 reacties
  • 2288 Bekeken

Reputatie 1
beste support,

ik kan op de t-mobile.nl website inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.
ondanks dat ik uiteraard een sterk wachtwoord kies vind ik het niet prettig dat er geen mogelijkheid is om 2 factor authenticatie (2fa) aan te kunnen zetten. dit is bij de meeste sites vrij standaard tegenwoordig. implementatie van google autenticator is erg eenvoudig vandaag de dag.

kan 2fa worden toegevoegd?
icon

Beste antwoord door eric 6 maart 2021, 18:32

Er is zeker naar de klanten geluisterd. Zie hier de aankondiging van de nieuwe app met 2fa.

Bekijk origineel

20 reacties

Reputatie 7
Badge +19
Hoi Jeff,

Op dit moment moet ik eerlijk zeggen dat er geen plannen zijn om dit aan te passen, maar we onthouden 'm wel! Wij kijken namelijk altijd wat we met de feedback van onze klanten kunnen doen, dus ik wil je bedanken voor je berichtje!

Fijn weekend alvast!
Reputatie 1
Hoi Jaimy,
bedankt voor je reactie. ik hoop dat jullie deze alsnog op de planning kunnen zetten, daar veiligheid best belangrijk is.
Waarom is dit er nog niet? Heeft T-Mobile lak aan onze veiligheid en beveiliging?
Reputatie 7
Badge +18
Waarom is dit er nog niet? Heeft T-Mobile lak aan onze veiligheid en beveiliging?

Lak aan veiligheid is wel een groot woord. Als je een heel sterk wachtwoord kiest dat je op geen enkele andere site gebruikt kan niemand inbreken tenzij er iets mis gaat door b.v. een lek.
Geen wachtwoorden opslaan in browsers en je pc up to date houden. Geen openbare Wifi gebruiken tenzij je een VPN gebruikt. Maar als je om 2FA vraagt weet je dat ongetwijfeld.
Beste T-mobile support,

Het lijkt me dat het inmiddels wel tijd wordt om 2FA te implementeren als optionele beveiliging van je profiel? Mijn mobiele gegevens zijn tegenwoordig dusdanig belangrijk dat ik enkel een veilig wachtwoord niet voldoende vind. Ik zie dat het inmiddels 10 maanden geleden is dat Jeff dit heeft gevraagd, zijn hier inmiddels al plannen voor?

Hoor het graag!
Reputatie 7
Badge +18
Beste Piet,

Zolang jij voor Mijn T-Mobile een complex en uniek wachtwoord gebruikt is er weinig aan de hand tenzij er een datalek zou ontstaan.
Maar ik ben het wel met je eens dat een optionele 2FA een goede aanvulling zou zijn.

Groet, Folkert
Reputatie 2
Inloggen met 2FA zou ik ook een prettige optie vinden ter beveiliging van mijn diverse T-Mobile accounts. Niet alleen vanwege mijn privacy, maar vooral ook ter bescherming tegen fraude. Het is voor o.a. banken tegenwoordig zelfs verplicht om deze manier van inloggen toe te passen. Dat is niet voor niks....
Dit zou vandaag de dag toch wel standaard moeten zijn om aan te kunnen zetten in je account. Zeker wanneer er zoveel verificatie aan je telefoonnummer hangt en je via je account een nieuwe simkaart kan aanvragen.

Hoe lang moet dit nog duren?
Reputatie 7
Badge +20
Hi @Pistache8 (en andere lezers),

Dit ga ik gelijk even doorspelen naar de afdeling die hier over gaat. Wie weet wordt er al aan gewerkt en anders is het goed om even het geluid van jullie te laten horen! Bedankt hiervoor!

Hallo,

Ik wil graag ook nog een (liefst stevige) duit in het zakje doen voor mogelijk maken van two-factor authenticatie bij het inloggen bij T-Mobile.

Zie bijvoorbeeld deze uitleg: https://securityintelligence.com/why-you-should-drop-everything-and-enable-two-factor-authentication-immediately/ (deze site is van de security-research groep van IBM...)

Het helpt namelijk echt niet genoeg om een complex wachtwoord te hebben: “The reality is that no matter how strong your password is — even that 48-character one with uppercase and lowercase letters, numbers and symbols — it’s not strong enough if your desktop or browser is compromised and your credentials are stolen.”

Juist met zoiets belangrijks als een T-Mobile account (waarmee je doorschakeling kunt aanzetten naar een ander nummer) is het cruciaal dat dat heel goed beveiligd is, en dat is het nu helaas niet. Maak het dan alsjeblieft meteen goed: niet authenticatie via het sturen van een SMS (daar kan je internationaal best omheen) maar iets moderns als een authenticator app (standaard beschikbaar van Google, Microsoft en anderen zoals authy) met back-up codes (printen!) voor als je je telefoon verliest/stuk is. Maak het dan aub ook meteen mogelijk om alle andere inlog-mogelijkheden uit te schakelen (anders kan een aanvaller zo’n minder veilige fallback gebruiken).

 

Dank alvast voor jullie reactie.

Reputatie 7
Badge +20

Bedankt voor de feedback en het meedenken. We lezen mee en geven ook alles door! 

Ondertussen, een jaar verder ….. nog steeds niets. Geen terugkoppeling, geen reactie, helemaal niets.

Alles verdwijnt in het afvalputje.

 

Ondertussen, een jaar verder ….. nog steeds niets. Geen terugkoppeling, geen reactie, helemaal niets.

Alles verdwijnt in het afvalputje.

 

Wat ik lees in de originele reactie waren er geen plannen om dit in te voeren. Ik vertrouw er op dat het daadwerkelijk door medewerkers wordt doorgegeven en op een lijst terecht komt. Je krijgt alleen wel het gevoel dat er 2 jaar later niet bijzonder veel met deze lijst gebeurd.

Misschien kunnen we de lijst op onze buik schrijven:joy:

Afgelopen dinsdag heeft Microsoft ook nog een duidelijk stuk geschreven waarom je niet alleen multi-factor authentication moet doen, maar ook hoe.
https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-active-directory-identity/it-s-time-to-hang-up-on-phone-transports-for-authentication/ba-p/1751752
 

Microsoft schrijft “It bears repeating, however, that MFA is essential – we are discussing which MFA method to use, not whether to use MFA. Quoting an earlier blog, “Multi-factor Authentication (MFA) is the least you can do if you are at all serious about protecting your accounts.”

Beste T-Mobile, kunnen jullie hier aub op reageren? Jullie zullen toch wel “the least you can do if you are at all serious about protecting your accounts” mogelijk willen maken/?

Dank.

Reputatie 4

Een hele terechte vraag van @jeff2018, het beveiligen van je account(s) is erg belangrijk (open deur), helemaal voor ons als telecom provider … 2FA komt er ook aan, weet echter geen exacte datum maar ik verwacht in Q1. Eigenlijk hadden we natuurlijk al 2FA moeten hebben. Wanneer MFA komt weet ik helaas niet.

 

 

Reputatie 2

Hallo,

...

Dank alvast voor jullie reactie.

Ter aanvulling. Met social engineering is je foon ook al te onderscheppen:

https://www.cnet.com/how-to/sim-swap-fraud-how-to-prevent-your-phone-number-from-being-stolen/

Dus google auth op de login als 2e auth-factor is mijnsinziens regelrechte noodzaak.

De Avg wetgeving is er niet voor niks gekomen. Lakse houding van bedrijven mbt privacy en veiligheid. Dit is een mooi voorbeeld.

 Onder andere mijn bankrekening is zichtbaar en dat valt volgens mij onder de categorie gevoelige persoonsgegevens (financiëel gegeven) en dan moet men toch 2fa/mfa aanbieden? 

iemand stuurt me net onderstaand artikel. ging vreselijk fout doordat T-mobile niet alles goed deed en had prima voorkomen kunnen worden. - Geven jullie 2FA nog wat aandacht?

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/03/05/hacken-via-de-helpdesk-in-twaalf-minuten-je-digitale-identiteit-kwijt-a4034436/appview?app=63d4a38e-0b55-406e-bc77-ec7ad97c316c&utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=nboverig&utm_content=&utm_term=20210306#msg=subscribed-via-inline-form

Reputatie 6
Badge +12

Er is zeker naar de klanten geluisterd. Zie hier de aankondiging van de nieuwe app met 2fa.

cool, compliment!

Reageer