4G DNS ververst te traag

  • 10 juli 2019
  • 4 reacties
  • 710 Bekeken

Hallo,

Ik ben werkzaam bij een realisatieburea waar we onderandere een boel websites hosten.
Dit doen we op het Heroku / AWS platform.
Hierbij wordt van kortdurende DNS records gebruik gemaakt om iedere aanpassing op een verse "server" uit te kunnen rollen.

Dit werkt fantastich, alleen niet voor collega's, klanten en eindgebruikers die van T-Mobile 4G gebruik maken.

Zij krijgen vaak verouderde IP adressen terug en daardoor een "Nothing to see here yet" melding in plaats van de verwachte website.

Kan het zijn dat de DNS caching van het T-Mobile 4G netwerk niet correct (te hebberig) is afgesteld?

4 reacties

Reputatie 7
Badge +19
Hoi Anne Jan,

Ik wil hier graag verder voor je in gaan duiken!

Kun je mij wat voorbeelden geven van specifieke websites waarbij dit gebeurt? Dan kan ik daarmee bij onze specialisten aankloppen, zodat zij ernaar kunnen gaan kijken!

Dankjewel vast. ☺
Hoi @Jaimy de volgende URL https://bna-node-client-production.herokuapp.com/ doet het via wifi en op KPN en Vodafone 4G wel.

Echter niet op T-Mobile 4G . .

Reputatie 7
Badge +19
Hoi Anne Jan,

Ben ik weer! Eén van mijn netwerkcollega's heeft meegekeken en hij geeft aan dat er wat DNSKEY errors naar voren komen in het domein: https://dnssec-analyzer.verisignlabs.com/production.herokuapp.com. Mogelijk is dit de reden dat de DNS niet juist geresolved wordt.

Ik ga het ook nog even voorleggen aan onze netwerkspecialisten om te kijken of we aan onze kant nog iets kunnen betekenen, maar als het algemene netwerk settings van ons 4G netwerk zijn dan durf ik niks te beloven.

Ik kom bij je terug!
Reputatie 7
Badge +19
Hoi Anne Jan,

Mijn collega's hebben onderzoek voor jou gedaan, dus hier ben ik weer om te vertellen wat daaruit kwam!

Na een test met een Orange Romania roamend op het KPN netwerk kon de website ook niet benaderd worden. Deze crosstest deden we om uit te sluiten dat dit niet enkel het T-Mobile netwerk betreft, en dat dit platform door meerdere providers niet benaderd kan worden. Het probleem ligt hierbij dus inderdaad bij het platform. Vanuit mijn collega's wordt de suggestie gedaan dat jullie de server rules nakijken om te bekijken of jullie bepaalde mobiel verkeer niet blokkeren.

Ik hoop dat je er via die weg verder mee komt. Laat het me weten als ik je nog ergens mee kan helpen!

Reageer