Vraag

Mensen bellen via mijn telefoonnummer

  • 23 augustus 2016
  • 5 reacties
  • 4981 Bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Goedenavond T-Mobile(forumleden),

Vandaag ben ik twee keer gebeld door mensen die beweren dat ik hen heb geprobeerd te bereiken, ze waren opzoek naar een Pieter, waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Het klinkt heel apart, maar ik had één van de personen aan de telefoon en die zei dat mijn nummer hem had gebeld en dat hij me terug belde en toen vertelde hij me mijn nummer. Ik weet niet wat er aan de hand is maar zou iemand misschien even kunnen checken wat er aan de hand is?

Alvast bedankt! :)

5 reacties

Reputatie 6
Badge +17
Hey,

Hmm heel vreemd dit. Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier duidelijkheid over wilt hebben!

Zou je allereerst voor de zekerheid alle doorschakelingen in je toestel willen uitschakelen door te bellen naar ##002#. Mocht je per ongeluk een doorschakeling hebben ingeschakeld of iets dergelijke dan wordt dit direct verwijderd.

Zou je daarnaast, wanneer dit nogmaals gebeurd willen noteren op welke dag (datum en tijdstip één van je contactpersonen is gebeld. Dan kunnen onze collega's van de netwerkafdeling controleren waar dit telefoontje vandaan komt.

Laat het ons weten, want dit moet natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden. Ik ben benieuwd naar je reactie.
.. zei dat mijn nummer hem had gebeld

Ik heb precies hetzelfde. Een eerdere keer schonk ik er geen aandacht aan. Ik zou op 29 feb om 23:07 een vriend gebeld hebben. Ik wist van niets, mijn telefoonspecificatie ook niet. Hij heeft me een screenshot gestuurd van een gemiste oproep.

Vandaag een vergelijkbare situatie. Om 11:09 is een vriend gebeld door 'mij'. Ik heb geen uitgaand gesprek. Hij heeft wel een gemiste oproep en een voicemail van 'iemand' met een heel warrig verhaal. Morgen kan ik in de specificatie/verbruikstatus controleren of ik volgens T-mobile gebeld heb.

Wordt mijn nummer gespoofed? Is er iets stuk bij T-mobile?
Inmiddels weet ik dat ik zelf officieel niet gebeld heb, het gesprek komt niet voor in mijn verbruikstatus. Dat is dus fijn.

Dit artikel is minder fijn: http://www.ad.nl/binnenland/bellen-met-een-fake-nummer-is-fluitje-van-een-cent~a1f043d9/ Ik denk dat ik daar slachtoffer van ben.
Reputatie 7
Badge +20
Hey Rogier,

Dat is wel heel erg bizar zeg, rare praktijken! :S

Helaas kunnen we er op dit moment nog weinig tegen doen, omdat dit nog legaal is. Ik houd in ieder geval mijn oren en ogen open om te zien of dit ergens ter sprake komt en kijken of wij er wat tegen kunnen doen. Voor nu raad ik je vooral aan om dit scherp in de gaten te houden en te kijken of je erachter kan komen wat voor soort persoon er nou precies belt.

Mocht je nog vragen voor ons hebben, laat het dan weten! Als wij misschien iets weten of bedenken hoe het te blokken is, dan laten we dat ook weten!
Thnx David, ik laat het je weten.

Reageer