[Statement] NOS onderzoek naar netwerkdekking

  • 31 oktober 2016
  • 0 reacties
  • 419 Bekeken

Reputatie 7
Badge +15
  • Oud-Moderator
  • 4666 reacties
Vandaag is er door de NOS een onderzoek naar de dekking van mobiele netwerken gepubliceerd. Het onderzoek van de NOS laat zien dat er nog steeds plekken in Nederland zijn waar de dekking (binnenshuis) niet optimaal is. Dit soort onderzoeken worden regelmatig uitgevoerd.

Onafhankelijk onderzoeksbureau P3 Communications voert ieder jaar een benchmark onderzoek uit. Dit doen ze om er voor te zorgen dat Nederlandse consumenten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van het netwerk. In het onderzoek worden onder andere de mobiele dekking, gemiddelde snelheid en kwaliteit van telefoongesprekken gemeten. Uit dit onderzoek blijkt dat de mobiele netwerken van Nederland tot de top van de wereld behoren. Op dit moment hebben wij met het T-Mobile Netwerk een populatiedekking van 99%. Van de inwoners van Nederland woont dus 99% in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. In dit topic vind je de uitkomst van het onderzoek van vorig jaar. :)

Ook al is de dekking bijna volledig, er zijn altijd plekken in Nederland waar de dekking minder is. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben. De dekking kan onder andere beïnvloed worden door de isolatie van een woning, een bosrijke omgeving, slechte weersomstandigheden of de plaats van een gebouw ten opzichte van een mast. We kunnen ondertussen niet meer zonder mobiele dekking maar niet iedereen gaat akkoord met een mast in de achtertuin. Hierdoor kan een provider soms niet op de meest gunstige plek een mast plaatsen. Daarnaast hebben we hierbij ook te maken met vergunningen, allerlei technische eisen en regelgevingen. Dit zijn dingen waar een provider geen invloed op heeft.

We werken non stop aan het verbeteren van het netwerk om de dekking en bereikbaarheid overal te optimaliseren. Feedback is daarbij altijd van harte welkom. Zo weten wij wat de netwerkervaring is en waar we dit nog kunnen verbeteren. We werken dan ook aan een Netwerk app waarmee de radiosignaalsterkte gemeten kan worden. Klanten kunnen via de app een test doen, waardoor wij weten wat de netwerkervaring van een klant is op een specifieke plek. Zodra de app beschikbaar is laten we het in dit topic aan jullie weten! Heb je zelf ook netwerkproblemen neem dan een kijkje in dit forumtopic.

0 reacties

Geen reactie

Reageer