Beantwoord

Apple watch 7 bellen via Wifi

  • 17 July 2022
  • 2 reacties
  • 44 Bekeken

Beste,

 

Ik heb bellen via wifi aan staan op mijn iPhone, en dit werkt naar behoren (vliegtuigmodus aan, wifi aanzetten en dan kan ik bellen vanaf de telefoon). Op de Apple Watch (7 GPS model) werkt dit echter niet als mijn telefoon uitstaat.

 

Als ik de apple website (https://support.apple.com/nl-nl/guide/watch/apdc38d7a95e/watchos ) volg dan zou ik ook met mijn Apple Watch via wifi moeten kunnen bellen, ook als mijn iPhone uit staat. 

 

Op internet kom ik ook verschillende instellingen tegen toggle "bellen via wifi" bij de telefooninstellingen op de Apple Watch (zie http://watch.skydocu.com/nl/telefoongesprekken/bellen-via-wi-fi/) die ik niet terug zie. Er wordt geïmpliceerd dat deze instellingen provider afhankelijk zijn.

 

Vraag in het kort: hoe kan ik met mijn Apple Watch (7 GPS model) bellen via wifi zoals in het eerste linkje beschreven door apple?

 

Aanvullende info: Telefoon iPhone 11 Pro, geen fysieke simkaart voor mijn iPhone maar een E-sim. Alles up-to-date. Wifi ook van T-Mobile.

icon

Beste antwoord door eric 17 July 2022, 20:10

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 7
Badge +17

Hoi @Fahd.MB welkom bij de community. 

Apple heeft samen met t-mobile het mogelijk gemaakt dat je horloge ook zonder Bluetooth verbinding kan werken. Dan krijgt het toestel gewoon een eigen 4g verbinding. Dat heet multisim. De variant waarbij je voice over WiFi kan bellen werkt in Nederland alleen op de telefoon. Niet vanaf het horloge.

Hi Eric, bedankt voor je antw. 

Ik ben ervan op de hoogte dat T-mobile een multisim heeft. Maar in het artikel van Apple staat dat je ook zonder een multisim (dus de standaard apple watch 7) ook via wifi kunt bellen. 

 

Bellen via wifi

Als de aanbieder van je mobiele netwerk bellen via wifi aanbiedt, kun je met je Apple Watch via wifi bellen in plaats van via het mobiele netwerk. Dit kan zelfs wanneer je gekoppelde iPhone niet in de buurt is of is uitgeschakeld. Je Apple Watch hoeft zich alleen maar binnen het bereik te bevinden van een wifinetwerk waarmee je iPhone eerder verbinding heeft gehad.

Om te zien of je aanbieder bellen via wifi aanbiedt, raadpleeg je het Apple Support-artikel Bellen via wifi. Vervolgens schakel je bellen via wifi in op je iPhone.

 

Link: https://support.apple.com/nl-nl/guide/watch/apdc38d7a95e/watchos

 

Reageer