Mobiele data automatisch blokkeren buiten de EU

  • 8 February 2023
  • 9 reacties
  • 162 Bekeken

Jaarlijks lopen vele duizenden mensen tegen onverwachte roamingkosten aan doordat er nietsvermoedend vanaf een Grieks strand een verbinding met een Turkse provider opgezet wordt of doordat men vergeet roaming uit te zetten voor aankomst in een land buiten de EU.

Om dit te voorkomen hoop ik dat jullie de optie "Toestaan binnen de EU" willen toevoegen aan de ondertaande keuze.

Hiermee kan voorkomen worden dat mensen tegen onverwachte roamingkosten aan lopen.

Als een organisatie als Simpel dat kan dan moet T-Mobile dat toch ook eenvoudig kunnen.

 


9 reacties

Reputatie 7
Badge +15

Hoi @wj.b, graag plaats ik jouw topic in het juiste subforum zodat het opgepakt kan worden.

@Pharwin of @Marciano Kunnen jullie hier een deskundige blik op werpen? 😄

Reputatie 6
Badge

Hi @wj.b, niemand houdt van onverwachte kosten, dus allereerst superleuk om te zien dat je anderen wil beschermen tegen onverwachte roamingkosten. Bij T-Mobile heb je een Travel & Surf pas nodig om buiten de EU te kunnen internetten. Je ontvangt altijd een SMS met de zone waarin je je bevindt en welke Travel & Surf pas je kan aanschaffen. Vandaar dat deze optie niet in de My T-Mobile-omgeving staat.

In dit specifieke geval wordt je verbonden met de dichtstbijzijnde mast (in Turkije). Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurd, kun je in je toestelinstellingen het beste automatische netwerkselectie uitzetten en handmatig verbinding maken met een beschikbaar netwerk. Alle netwerken in het buitenland vind je op deze pagina.

Ik hoop dat bovenstaande informatie voor nu voldoende duidelijkheid geeft en ik geef je feedback in ieder geval door aan de juiste collega’s. Nogmaals bedankt voor de feedback!

Groetjes,

Marciano

In dit specifieke geval wordt je verbonden met de dichtstbijzijnde mast (in Turkije). Om er zeker van te zijn dat dit niet gebeurd, kun je in je toestelinstellingen het beste automatische netwerkselectie uitzetten en handmatig verbinding maken met een beschikbaar netwerk. Alle netwerken in het buitenland vind je op deze pagina.

@Marciano, Dank je voor jouw antwoord maar dat is dus net wat je zou moeten willen voorkomen.

De nietsvermoedende reiziger op het strand van een Grieks eiland onder de kust van Turkije denkt er uiteraard geen seconde over na dat zijn telefoon wel eens contact zou kunnen maken met een mast in een ander land (Turkije). Hij/zij zal er dus ook geen seconde aan denken om de automatische netwerkselectie uit te zetten en voordat je het weet, ja zelfs voordat je dat smsje krijgt, is je portemonnee een stukje lichter.

Denk niet vanuit wat nu mogelijk is (automatische netwerkselectie uit) maar vanuit de abonnee en zijn/haar “kennis”. Dan zie je waarom ik dit verzoek doe! 

Ik heb dit verzoek ook bij andere providers, zoals KPN, neergelegd want ik ben van mening dat providers hier een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om de klant tegen dergelijke kosten te beschermen.

@Marciano, Heb je nog wat met dit topic gedaan want het zou mijns inziens zeer gewenst zijn als deze functionaliteit voor de komende zomervakantieperiode beschikbaar zou kunnen zijn.

Reputatie 6
Badge

Hi, ja zeker! Ik heb je feedback doorgegeven aan mijn collega's. Of en wanneer zij dit oppakken is helemaal aan hun. Op dit moment staat er nog niets op de planning, maar mochten we dit in de toekomst toepassen, dan delen we dit uiteraard direct met je. Mocht deze functionaliteit er komende zomer (nog) niet zijn; houd je netwerkverbinding dan goed in de gaten en neem de tip over het handmatig verbinding maken dan ook zeker mee. Ik weet zeker dat het helemaal goed komt!

Heb je zelf al leuke vakantieplannen deze zomer? 😊

Ik stel deze vraag niet voor mijzelf maar voor “de klant” in het algemeen. Ik zal echt niet vergeten om data-roaming helemaal uit te zetten als ik buiten de EU reis maar vele abonnees vergeten dat dus wel en daar is het mij om te doen. Deze functionaliteit is om te voorkomen dat mensen onbedoeld tegen hoge data-roaming kosten aanlopen, iets dat helaas elk jaar weer bij duizenden klanten van de verschillende providers het geval is.

Zomers blijven wij altijd in Nederland en gaan we wat weekendjes weg. Onze zomervakanties liggen in het najaar en dan gaan we altijd naar Zuid-Afrika omdat onze oudste dochter daar woont.

@Marciano, Heb je ook terugkoppeling gehad van je collega's of en zo ja wanneer, hier iets mee gedaan gaat worden?

@Marciano, Wanneer mag ik een terugkoppeling van jou verwachten?

Reputatie 6
Badge

Hi, late reactie, ik was even van mijn vakantie aan het genieten. Ik ben er nog eens achteraan gegaan en voor nu is het zoals ik al eerder heb aangegeven. Deze aanpassing staat niet op de planning. Mocht dit veranderen, dan hoor je het uiteraard van ons. Nogmaals bedankt voor de feedback en mocht je in de toekomst nog andere punten hebben, deel ze dan gerust met ons door een nieuw topic te starten. 

Reageer